GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aminess izdvaja milijun kuna za edukaciju zaposlenika, sljedeće godine traže ih još 1 000

Aminess izdvaja milijun kuna za edukaciju zaposlenika, sljedeće godine traže ih još 1 000
RADNA SNAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2021 / 13:41
Autor: SEEbiz
NOVIGRAD – Turistička kompanija Aminess započela je s pripremnim aktivnostima za iduću sezonu u kojoj očekuje još veći interes gostiju s emitivnih tržišta.

Aminess je predstavio novu kampanju za zapošljavanje pod sloganom „Posao u Aminessu - gdje prijateljstvo čini razliku“, kojom nastoje privući 1 000 zaposlenika za rad u najboljim turističkim destinacijama. Zaposlenicima nude stimulativne mjesečne nagrade u iznosu do 5 000 kuna, isplatu božićnica i regresa, smještaj u modernom hotelu za zaposlenike, topli obrok te vrhunske programe edukacije pod vodstvom stručnjaka. U Aminessu ističu da se više od polovice sezonskih zaposlenika vraća raditi u njihove objekte, pri čemu se svake godine materijalni uvjeti rada poboljšavaju. Uz to, iz Aminessa najavljuju da u edukacije svih svojih zaposlenika u 2022. godini planiraju uložiti gotovo milijun kuna.

Aminess je ove godine među prvim hotelijerskim kućama krenuo u pripremu za sljedeću sezonu, a traže ukupno 1 000 zaposlenika za rad na pozicijama kuhara, pomoćnog kuhara, pizza majstora, mesara, konobara, servira-pomoćnog konobara, barmena, recepcionara i sobarica. „Svake godine u Aminessu imamo više od polovice zaposlenika povratnika, što znači da su zadovoljni uvjetima rada i atmosferom te da smo se profilirali kao najpoželjniji poslodavac u turizmu. Kao kompanija, osiguravamo im smještaj u modernom hotelu za zaposlenike, topli obrok, stimulativne nagrade i druge benefite. Mi u Aminessu stvaramo atmosferu u kojoj će svaki zaposlenik pronaći svoj put, imati priliku razvijati svoje potencijale i za to biti nagrađen“, izjavila je Marina Perić, voditeljica Ljudskih resursa u Aminess hotelima i kampovima.

U kampanji kojom nastoje privući nove zaposlenike za rad u hotelima, vilama i kampovima visoke kategorije u Novigradu u Istri, na Krku, Korčuli i Pelješcu pojavljuju se i poznata lica – renomirani chef David Skoko i poznata blogerica Ella Dvornik koja je provela dan u ulozi zaposlenika.

„U Aminessu naglasak stavljamo na učenje i razvoj uz najbolje stručnjake. Iz toga je i proizašla suradnja sa chefom Davidom Skokom koji svoje znanje prenosi na naše zaposlenike. Educirani kadrovi u turističkom sektoru su od velike važnosti. Stoga Aminess, uz konkurentne uvjete rada, educira sve svoje zaposlenike kako bi bili spremni za turističku sezonu i gostima pružili nezaboravno iskustvo boravka u destinaciji. Edukacija u Aminessu je važna karika za svakog zaposlenika – od dnevnih operacija do menadžerske razine“, rekao je Dalibor Matovina, direktor operacija u Aminess hotelima i kampovima.

Aminess hoteli i kampovi u portfelju imaju hotele i kampove visoke kategorije u Novigradu u Istri, na Krku, Korčuli i Pelješcu. Smještajne jedinice hotela i kampova mogu ugostiti više od 12 500 gostiju, stoga su sami zaposlenici i njihova edukacija ključni za održavanje visoke razine usluge po kojoj su Aminess hoteli i kampovi poznati među gostima.

Bez obzira na status radnog odnosa, svim zaposlenicima Aminessa omogućen je i širok izbor edukacija i programa usavršavanja, kao i mogućnost napredovanja. Tome svjedoči primjer direktorice jednog od Aminessovih kampova, koja je karijeru u Aminessu započela 2013. godine kao recepcionarka. U svega četiri godine napredovala je do pozicije voditeljice restorana, a nakon toga je imenovana na poziciju direktorice kampa.
„Moje prvo mjesto rada je bila recepcija, a sada me veseli činjenica da je došao trenutak da prenesem svoje stečeno znanje i iskustvo drugima. Nakon ukupno osam godina rada na različitim pozicijama u Aminessu, ovu sezonu sam bila u ulozi direktorice kampa. Učenje i ulaganje u sebe ključ je osobnog uspjeha. Upravo je Aminess idealno mjesto za razvijanje tog potencijala kod svakog pojedinog zaposlenika“, ističe Tatjana Glamatović, direktorica kampa Aminess Sirena.
Aminess je ove godine svojim zaposlenicima osigurao nagradu u iznosu od 5 000 kuna, božićnicu u iznosu od 3 000 kuna, dar djetetu i dar u naravi u visini od 600 kuna te regres u iznosu do 1 800 kuna. Uzimajući u obzir sve navedeno, Aminess hoteli i kampovi su ponosni što su svojim zaposlenicima uz redovna primanja omogućili isplatu dodatnih nagrada i benefita u iznosu većem od 10 000 kuna.

Tagovi: Aminess, hrvatski turizam, Marina Perić, zapošljavanje
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE