GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amerikanci zainteresovani za zakup Aerodroma Crne Gore

Amerikanci zainteresovani za zakup Aerodroma Crne Gore
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2019 / 09:40
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Američke kompanije pokazuju veliko interesovanje za naredne projekte u Crnoj Gori, a svojim znanjem i tehnologijama mogu dati doprinos razvoju saobraćajne infrastrukture, ocijenila je Judy Rising Reinke, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država SAD .

Ona je na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem saopštila da je zainteresovana da se da šansa američkim kompanijama koje pokazuju veliko interesovanje za naredne projekte u Crnoj Gori.

Judy Rising Reinke je kazala da je zainteresovana i za priču oko davanja pod koncesiju aerodroma u Podgorici i Tivtu, o čemu je Nurković detaljno informisao, ističući da predstavljaju veliki potencijal, koji je nedovoljno iskorišćen.

Nurković je naglasio da Aerodromi predstavljaju veliki potencijal, koji je nedovoljno iskorišćen. On je istakao da za Aerodrome postoji veliko interesovanje od kompanija zaintersovanih za investiranje (Indija, Južna Koreja, Ujedinjeni Arapaski Emirati, Turska, Francuska, Njemačka...).

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je Nurković ambasadorku upoznao sa konkretnim projektima koji se trenutno realizuju u Crnoj Goro, sa posebnim osvrtom i detaljnim informacijama o auto – putu Bar – Boljare, roku završetka i izgradnji prve dionice od Smokovca do Mateševa.

"Nurković smatra da je završetak prve dionice autoputa veoma važan za dalji razvoj Crne Gore, dok bi nastavkom gradnje druge dvije dionice i spajanjem, odnosno izgradnjom iz pravca Srbije, autoput postao generator crnogorskog ekonomskog razvoja, posebno sjevera, koji posjeduje ogromne resurse za razvoj, koji su u ovom trenutku nedovoljno iskorišćeni", naveli su iz Ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o Jadransko-jonskom auto – putu brzoj cesti duž Crnogorskog primorja, koja će povezati Crnu Goru sa Hrvatskom i ostalim zemljama EU sa jedne i Albanijom i Grčkom sa druge strane.

"Prilikom izgradnje brze ceste fokus će biti na obilaznicama oko primorskih gradova da bi se izbjegle ogromne gužve, posebno tokom turističke sezone. Tako će prva dionica biti zaobilaznica oko Budve za koju se radi projektna dokumentacija", piše u saopštenju.

Zaključuje se da je Nurković podijelio informacije i oko Luke Bar, koja je veliki potencijal koji nažalost u ovom trenutku nije valorizovan na pravi način.

Tagovi: Aerodromi Crne Gore, Osman Nurković, Judy Rising Reinke
PROČITAJ I OVO
Gorenje osniva istraživačko-razvojni centar u Sloveniji
POTEZI
Gorenje osniva istraživačko-razvojni centar u Sloveniji
VELENJE - Proizvođač kućnih aparata Hisense Gorenje odlučio je da osnuje globalni istraživačko-razvojni centar za kuhinjske aparate i mašine za posuđa za cjelokupnu Hisense grupu u Velenju u Sloveniji.
Većinski vlasnik Dukata najavio mogući squeeze out
NAJAVE
Većinski vlasnik Dukata najavio mogući squeeze out
ZAGREB - Mliječna industrija Dukat u četvrtak je objavila da njen većinski vlasnik - B.S.A. International, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika.
Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka
TEGLJENJE
Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka
RIJEKA - Djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka i u idućih deset godina obavljat će sadašnji koncesionar - Jadranski pomorski servis (JPS), izvijestili su u četvrtak iz Lučke uprave Rijeka, koja je s JPS-om potpisala koncesijski ugovor za usluge tegljenja.
Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet
PRIORITETI
Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet

ZAGREB - Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala je jedan od najvažniji poslovnih prioriteta Končar - Elektroindustrije u narednom razdoblju, kazao je u četvrtak predsjednik Uprave Gordan Kolak na glavnoj skupštini tvrtke.

Vueling vraća letove za Hrvatsku
POVRATAK
Vueling vraća letove za Hrvatsku
ZAGREB - Španjolska aviokompanija Vueling uvest će idući mjesec let između Barcelone i Zagreba u sklopu vraćanja letova zaustavljenih u ožujku zbog koronavirusa, izvijestio je taj prijevoznik, a idući tjedan poletjet će i Vuelingovi zrakoplovi prema Dubrovniku i Splitu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE