GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amerikanci zainteresovani za zakup Aerodroma Crne Gore

Amerikanci zainteresovani za zakup Aerodroma Crne Gore
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2019 / 09:40
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Američke kompanije pokazuju veliko interesovanje za naredne projekte u Crnoj Gori, a svojim znanjem i tehnologijama mogu dati doprinos razvoju saobraćajne infrastrukture, ocijenila je Judy Rising Reinke, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država SAD .

Ona je na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem saopštila da je zainteresovana da se da šansa američkim kompanijama koje pokazuju veliko interesovanje za naredne projekte u Crnoj Gori.

Judy Rising Reinke je kazala da je zainteresovana i za priču oko davanja pod koncesiju aerodroma u Podgorici i Tivtu, o čemu je Nurković detaljno informisao, ističući da predstavljaju veliki potencijal, koji je nedovoljno iskorišćen.

Nurković je naglasio da Aerodromi predstavljaju veliki potencijal, koji je nedovoljno iskorišćen. On je istakao da za Aerodrome postoji veliko interesovanje od kompanija zaintersovanih za investiranje (Indija, Južna Koreja, Ujedinjeni Arapaski Emirati, Turska, Francuska, Njemačka...).

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je Nurković ambasadorku upoznao sa konkretnim projektima koji se trenutno realizuju u Crnoj Goro, sa posebnim osvrtom i detaljnim informacijama o auto – putu Bar – Boljare, roku završetka i izgradnji prve dionice od Smokovca do Mateševa.

"Nurković smatra da je završetak prve dionice autoputa veoma važan za dalji razvoj Crne Gore, dok bi nastavkom gradnje druge dvije dionice i spajanjem, odnosno izgradnjom iz pravca Srbije, autoput postao generator crnogorskog ekonomskog razvoja, posebno sjevera, koji posjeduje ogromne resurse za razvoj, koji su u ovom trenutku nedovoljno iskorišćeni", naveli su iz Ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o Jadransko-jonskom auto – putu brzoj cesti duž Crnogorskog primorja, koja će povezati Crnu Goru sa Hrvatskom i ostalim zemljama EU sa jedne i Albanijom i Grčkom sa druge strane.

"Prilikom izgradnje brze ceste fokus će biti na obilaznicama oko primorskih gradova da bi se izbjegle ogromne gužve, posebno tokom turističke sezone. Tako će prva dionica biti zaobilaznica oko Budve za koju se radi projektna dokumentacija", piše u saopštenju.

Zaključuje se da je Nurković podijelio informacije i oko Luke Bar, koja je veliki potencijal koji nažalost u ovom trenutku nije valorizovan na pravi način.

Tagovi: Aerodromi Crne Gore, Osman Nurković, Judy Rising Reinke
PROČITAJ I OVO
Ryanair podigao procjene putničkog prijevoza u idućim godinama
BOLJE PROGNOZE
Ryanair podigao procjene putničkog prijevoza u idućim godinama
DUBLIN - Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair povisio je u četvrtak procjenu broja putnika u sljedećih pet godina, ukazujući na suspregnutu potražnju u Europi i smanjene kapacitete u sektoru zračnog prijevoza putnika zbog pandemije covida 19.
Pet ponuda za trećemajsku novogradnju 514
PONUDE
Pet ponuda za trećemajsku novogradnju 514
RIJEKA - Na javni poziv za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju broda za prijevoz automobila i kamiona (novogradnje 514), koji se gradi u 3. maju, a u vlasništvu je Republike Hrvatske, prispjelo je pet ponuda, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.
Mepas i Stanić potpisali ugovor o kupoprodaji zadarske Maraske
KUPOPRODAJA
Mepas i Stanić potpisali ugovor o kupoprodaji zadarske Maraske
ZAGREB - Stanić Beverages, tvrtka u vlasništvu Stanić Grupe, potpisala je sa Saponijom i Koestlinom, članicama Mepas grupe, kupoprodajni ugovor o kupnji Maraske, objavili su u četvrtak iz tih tvrtki ne navodeći vrijednost transakcije.
Pipistrelu veliki ugovor s Mađarima
POSLOVI
Pipistrelu veliki ugovor s Mađarima
LJUBLJANA - Slovenski proizvođač ultralakih aviona Pipistrel potpisao je ugovor s mađarskim Genevation Aircraft o prodaji Pipistreloveg aviona VIRUS SW 121A explorer u Mađarskoj te ugovor o pravima prodaje tog aviona za koji tvrtka kaže da vrijedi više od 100 milijuna eura za period više od deset godina.
Accor otvara prvi hotel Mövenpick u Hrvatskoj
HOTELI
Accor otvara prvi hotel Mövenpick u Hrvatskoj
SPLIT - Accor nastavlja s proširivanjem svojeg portfelja u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Zahvaljujući partnerstvu s društvom Split Peninsula Properties d.o.o. i razvojnim timom društva MPPD d.o.o., grupacija će plasirati još jedan vrhunski brend u omiljenom turističkom odredištu – gradu Splitu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE