GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amerikanci grade LNG terminal u Luci Bar

Amerikanci grade LNG terminal u Luci Bar
LNG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2023 / 08:43
Autor: SEEbiz
BAR - Predstavnici Vlade Crne Gore i američkih kompanija potpisali su 12. maja u Podgorici Memorandum za realizaciju dva energetska infrastrukturna projekta kojim će se, prema riječima premijera Dritana Abazovića, između ostalog, smanjiti zavisnost od ruskog gasa.

Riječ je o izgradnji terminala za uvoz tečnog prirodnog gasa (LNG) u Crnu Goru i instalaciji termoelektrane na gas, čije bi snabdijevanje dolazilo preko terminala. Projekti terminala i termoelektrane biće u Luci Bar.

"Ovo je geopolitički značajno za nas jer se umanjuje zavisnost od ruskog gasa, ali prije svega govori da znamo gdje želimo da se zemlja kreće u narednih 10, 15, 20 godina ", rekao je Abazović.

Memorandum su potpisali Abazović, Phil Pyle predstavnik Enerflex Energy Systems i Olin L. Wethington, predsjednik i glavni izvršni direktor Wethington Energy Innovattion.

Wethington je kazao da Crna Gora u američkim kompanijama ima najboljeg tehnološkog partnera.

"Vjerujem da smo osigurali energetski temelj."

Potpisnici memoranduma, saglasni su da je riječ o projektu koji će obezbijediti energetsku sigurnost i stvoriti dobre izglede za dalji energetski i ukupni ekonomski napredak Crne Gore.

Tagovi: Luka Bar, Enerflex Energy Systems, Olin L. Wethington, LNG terminal, Wethington Energy Innovattion
PROČITAJ I OVO
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
KAZNA
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom kaznila je riječki trgovački lanac Plodine s 15.000,00 eura, priopćeno je iz te regulatorne agencije.
HT pripaja Iskon Internet
PRIPAJANJE
HT pripaja Iskon Internet
ZAGREB - - Hrvatski Telekom d.d. nastavlja transformaciju operativnog modela te je nakon pribavljenih korporativnih odobrenja započeo postupak pripajanja društva Iskon Internet Hrvatskom Telekomu.
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
HOTELI
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
RIJEKA - U jednom od najznačajnijih dogovora u riječkom hotelijerstvu, Bonavia Rijeka d.o.o. i Plava Laguna d.d. objavili su uspješno potpisivanje ugovora o kupoprodaji Hotela Bonavia. Hotel će biti preuzet za iznos od 8,1 milijuna eura, a transakcija bi trebala biti završena u studenome 2023. godine.
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
TRGOVINA
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
ZAGREB - Cromaris je otvorio svoju prvu trgovinu u Zagrebu koja, uz velik izbor svježe ribe i ribljih delikatesa iz Cromarisovog asortimana, nudi i druge vrhunske proizvode.
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
DONACUHE
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
U današnjem svijetu tehnologija igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu, obrazovanju, zdravstvu, kulturi i društvu u cjelini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE