GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki ogranak podupro poslovne rezultate Deutsche Telekoma

Američki ogranak podupro poslovne rezultate Deutsche Telekoma
POTPORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2019 / 16:34
Autor: SEEbiz / H
FRANKFURT - Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak o većoj dobiti i prihodima u drugom tromjesečju zahvaljujući dobrim rezultatima američkog ogranka.

U razdoblju od travnja do lipnja neto dobit kompanije poskočila je 91 posto, na 944 milijuna eura. U istom razdoblju prošle godine rezultat su pritisnuli troškovi nagodbe u sporu oko naplate cestarine u Njemačkoj.

Kada se isključe jednokratni faktori, uvećana je 7,4 posto i iznosila je 1,33 milijarde eura.

Neto prihodi porasli su 7,1 posto, na 19,66 milijardi eura.

Isti postotni rast kompanija je zabilježila i u stavci prilagođene dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije nakon najmnina (EBITDA AL), koja je dosegnula 6,28 milijardi eura.

Najamnine su uključene u financijska izvješća prema Međunarodnim računovodstvenim standardima (IFRS) početkom ove godine.

Na matičnom njemačkom tržištu prihodi DT-a porasli su 1,2 posto, na 5,4 milijarde eura. Prilagođena EBITDA AL uvećana je 2,4 posto i iznosila je 2,2 milijarde eura.

DT-ov američki ogranak T-Mobile US povećao je prihode u drugom tromjesečju za 5,1 posto, na 11 milijardi dolara. Prilagođena EBITDA AL porasla je šest posto, na 3,2 milijarde dolara. U promatranom je razdoblju kompanija u SAD-u neto povećala broj klijenata za 1,8 milijuna, na ukupno 83,1 milijun.

U prvoj polovini godine DT je značajno povećao ulaganja u širenje i modernizaciju mreža, za 14,9 posto, na sedam milijardi eura. Iznos ne uključuje troškove kupnje frekvencija za mobilnu telefoniju.

"I dalje smo pouzdani. I u prvoj polovini 2019. godine ostvarili smo dobre poslovne rezultate na svim područjima, što nam omogućuje ispunjenje obećanih ciljeva", ističe u priopćenju izvršni direktor Tim Hoettges.

Ranije su najavili da u cijeloj 2019. godini očekuju prilagođenu dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije i nakon najamnina (EBITDA AL) od oko 23,9 milijardi eura. Prošlu godinu zaključili su s EBITDA od 23,2 milijarde eura.

Kada se isključi američki ogranak, godišnja prilagođena EBITDA AL trebala bi iznositi oko 13,4 milijarde eura.

Godišnji prihodi trebali bi neznatno porasti u odnosu na prošlogodišnje 76,4 milijarde eura, procjenjuju u DT-u.

Tagovi: Deutsche Telekom
PROČITAJ I OVO
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ŠIRENJE
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ZAGREB - CIAK Grupa priopćila je kako je 3. ožujka finalizirala ugovor o preuzimanju Trgometala.
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
LOW COST
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
ZAGREB - Zračna luka Zagreb započela je pregovore o dovođenju low cost aviokompanija kako bi se potaknuo rast jer pandemija koronavirusa i dalje uveliko utječe na industriju.
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
MARŽE
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
ANALIZA - Rezultati za 2020. godinu uključuju posljedice hrvatske turističke sezone koje izravno i neizravno utječu na mnoge hrvatske bluechipove.
FT: EU traži pristup cjepivima AstraZenece proizvedenima u Americi
CJEPIVA
FT: EU traži pristup cjepivima AstraZenece proizvedenima u Americi

LONDON - Europska unija zatražit će od Sjedinjenih Država da dozvole izvoz cjepiva AstraZenece kako bi nadomijestila vlastite nedostatke u opskrbi, objavio je u subotu Financial Times (FT).

Hrvatska s najmanjim udjelom žena na menadžerskim pozicijama u EU
PORAZNO
Hrvatska s najmanjim udjelom žena na menadžerskim pozicijama u EU
ZAGREB - Hrvatska je na začelju ljestvice zemalja Europske unije po udjelu žena na menadžerskim pozicijama, koje su i na razini Unije još uvijek daleko od ravnopravnosti s muškarcima, pokazuje izvješće europskog statističkog ureda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE