GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki KSL Capital preuzima Sunce hotele

Američki KSL Capital preuzima Sunce hotele
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2021 / 13:50
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Oko godinu traju šuškanja o tome da Jako Andabak prodaje svoj turistički portfelj, odnosno kompaniju Sunce hoteli, a čini se da bi taj posao ovih dana napokon mogao biti i formaliziran.

Naime, prema nepotvrđenim informacijama Jutarnjeg lista, kompaniju Sunce hoteli trebala bi preuzeti američka investicijska kompanija KSL, a upravljanje hotelima bilo bi povjereno domaćoj kompaniji Valamar.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, zajednička ponuda KSL-a i Valamara doista je bila jedna od tri ponude koje su zainteresirani investitori predali za kupnju Sunce hotela, no s obzirom je kompanija na burzi, tijekom jučerašnjeg dana nije bilo moguće dobiti službene informacije iz ove tvrtke, sve dok neka objava službeno ne bude poslana i na tržište.

"Ne možemo komentirati medijske napise", kratko su nam poručili iz kompanije Jake Andabaka.

Zasad tako ostaje nepoznato kolika je visina ove transakcije te na koje se točno smještajne kapacitete odnosi, no iz sektora doznajemo da bi ulazak tog američkog fonda na naše tržište trebao predstavljati veliki iskorak za domaći turizam.

Sunce hoteli, naime, u portfelju ima 11 hotela u Bolu, Brelima, Supetru i Tučepima, jedan kamp te hotel TUI Blue Jadran, koji dijeli s tom njemačkom turističkom kompanijom, a u većinskom vlasništvu imaju i Zračnu luku Brač.

No, osim toga Andabak posjeduje Bizovačke toplice, kao i hotel Kaj u Mariji Bistrici, formalno-pravno u vlasništvu tvrtke Salve Regina.

Prema podacima iz izvješća koja objavljuju na burzi, kompanija je 2019. godinu završila prihodima od 449 milijuna kuna te zabilježila udar na poslovanje zbog bankrota Thomasa Cooka, kompanije koja je uz alotman prodavala dio smještajnih kapaciteta Bluesuna. Zbog tih je događaja kompanija imala trošak od 21,3 milijuna kuna (16,9 milijuna kroz otpis potraživanja te 4,4 milijuna kroz izgubljeni prihod od garancija), a potom je dodatni udar, kao i ostatak sektora, tvrtka primila u 2020. godini kad je zbog pandemije turistički promet drastično pao.

Prema kvartalnim izvješćima koja je grupa objavljivala za prošlu godinu, tvrtka je u prva tri kvartala zabilježila 60,8 posto manji prihod nego u godini ranije, a zabilježeni je gubitak na razini 45,65 milijuna kuna.

Tagovi: KSL Capital, Sunce Hoteli, Jako Andabak, Valamar Riviera, Bizovačke toplice, hotel Kaj
PROČITAJ I OVO
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE