GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki KSL Capital preuzima Sunce hotele

Američki KSL Capital preuzima Sunce hotele
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2021 / 13:50
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Oko godinu traju šuškanja o tome da Jako Andabak prodaje svoj turistički portfelj, odnosno kompaniju Sunce hoteli, a čini se da bi taj posao ovih dana napokon mogao biti i formaliziran.

Naime, prema nepotvrđenim informacijama Jutarnjeg lista, kompaniju Sunce hoteli trebala bi preuzeti američka investicijska kompanija KSL, a upravljanje hotelima bilo bi povjereno domaćoj kompaniji Valamar.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, zajednička ponuda KSL-a i Valamara doista je bila jedna od tri ponude koje su zainteresirani investitori predali za kupnju Sunce hotela, no s obzirom je kompanija na burzi, tijekom jučerašnjeg dana nije bilo moguće dobiti službene informacije iz ove tvrtke, sve dok neka objava službeno ne bude poslana i na tržište.

"Ne možemo komentirati medijske napise", kratko su nam poručili iz kompanije Jake Andabaka.

Zasad tako ostaje nepoznato kolika je visina ove transakcije te na koje se točno smještajne kapacitete odnosi, no iz sektora doznajemo da bi ulazak tog američkog fonda na naše tržište trebao predstavljati veliki iskorak za domaći turizam.

Sunce hoteli, naime, u portfelju ima 11 hotela u Bolu, Brelima, Supetru i Tučepima, jedan kamp te hotel TUI Blue Jadran, koji dijeli s tom njemačkom turističkom kompanijom, a u većinskom vlasništvu imaju i Zračnu luku Brač.

No, osim toga Andabak posjeduje Bizovačke toplice, kao i hotel Kaj u Mariji Bistrici, formalno-pravno u vlasništvu tvrtke Salve Regina.

Prema podacima iz izvješća koja objavljuju na burzi, kompanija je 2019. godinu završila prihodima od 449 milijuna kuna te zabilježila udar na poslovanje zbog bankrota Thomasa Cooka, kompanije koja je uz alotman prodavala dio smještajnih kapaciteta Bluesuna. Zbog tih je događaja kompanija imala trošak od 21,3 milijuna kuna (16,9 milijuna kroz otpis potraživanja te 4,4 milijuna kroz izgubljeni prihod od garancija), a potom je dodatni udar, kao i ostatak sektora, tvrtka primila u 2020. godini kad je zbog pandemije turistički promet drastično pao.

Prema kvartalnim izvješćima koja je grupa objavljivala za prošlu godinu, tvrtka je u prva tri kvartala zabilježila 60,8 posto manji prihod nego u godini ranije, a zabilježeni je gubitak na razini 45,65 milijuna kuna.

Tagovi: KSL Capital, Sunce Hoteli, Jako Andabak, Valamar Riviera, Bizovačke toplice, hotel Kaj
PROČITAJ I OVO
Adria Dental Group kupio još dvije klinike u Hrvatskoj i Sloveniji
AKVIZICIJE
Adria Dental Group kupio još dvije klinike u Hrvatskoj i Sloveniji
ZAGREB - Adria Dental Group (ADG), najveća dentalna grupacija u srednjoj i jugoistočnoj Europi, nastavila je širenje u regiji novim investicijama na hrvatskom i slovenskom tržištu.
Bayer s padom prihoda i dobiti u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
Bayer s padom prihoda i dobiti u prvom kvartalu
LEVERKUSEN - Njemački farmaceutski i kemijski div Bayer u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 13,77 milijardi eura prihoda, što je 4,3 posto manje nego u istom razdoblju lani.
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
POSKUPLJENJA
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) će od 1. srpnja podići cijene svojih usluga za 6,5 posto i tako ih uskladiti s inflacijom, o čemu su počeli obavještavati svoje korisnike.
Fraport u prvom kvartalu ugodno iznenadio analitičare
IZNAD OČEKIVANJA
Fraport u prvom kvartalu ugodno iznenadio analitičare
FRANKFURT - Njemački operator zračnih luka Fraport, koji upravlja i Zračnom lukom Jožeta Pučnika Ljubljana, pozitivno je iznenadio analitičare svojim poslovnim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
Grupa Telekom Slovenije u prvom kvartalu s gotovo 50% većom dobiti
DOBRE BROJKE
Grupa Telekom Slovenije u prvom kvartalu s gotovo 50% većom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Telekom Slovenije u prvom je tromjesečju ostvarila 169,1 milijun eura prihoda od prodaje, što je četiri posto više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su veći uglavnom zbog rasta broja korisnika i veće prodaje IT proizvoda i usluga. S 12,1 milijun eura neto dobit koncerna bila je 48 posto veća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE