GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američka mornarica osigurala još jedan veliki posao za Lenac

Američka mornarica osigurala još jedan veliki posao za Lenac
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2022 / 10:39
Autor: SEEbiz
RIJEKA – U Brodogradilište »Viktor Lenac« jučer je uplovio još jedan brod Američke ratne mornarice. Ovog puta riječ je o 208 metara dugačkom desantno-transportnom brodu »USS Arlington« (LPD-24) koji je u Martinšćicu stigao s više od 1.100 članova posade.

Kako Novi list doznaje od direktora US Navy programa u »Viktoru Lencu« Zorana Kosića, na »USS Arlingtonu« planirani su redovni zahvati na njegovom održavanju, a brod bi se trebao zadržati u Martinšćici idućih desetak dana.

Bit će to sedmi posao i projekt koji su od početka ove godine zaposlenici »Viktora Lenca« odradili za Američku mornaricu i Šestu flotu, a velike su šanse da će do konca godine uploviti još poneki američki vojni brod. Uz »USS Arlington«, trenutno je u »Viktoru Lencu« i brzi logistički katamaran »USNS Carson City« koji je stigao početkom lipnja na redovni godišnji remont, a u brodogradilištu bi se trebao zadržati do početka kolovoza.

Višegodišnja uspješna suradnja s Američkom ratnom mornaricom, kvalitetno i u rokovima odrađeni zahvati na njihovim vojnim brodovima, rezultirala je još jednim iskorakom ovog kvarnerskog brodogradilišta koje je, doznajemo od Kosića, počelo s implementacijom NAVSEA standarda što »Viktor Lenac« lansira u sam vrh europskih brodogradilišta po primjeni ovog vojnog standarda. Prvi zahvati koji su odrađeni po NAVSEA standardu bili su na »USS Hershel ‘Woody’ Williamsu« na kojem je početkom ove godine obavljen redovni remont.

Brod »USS Arlington« dobio je ime po Arlingtonu u Virginiji, lokaciji Pentagona i mjestu pada leta 77 American Airlinesa tijekom terorističkih napada 11. rujna 2001. Kao i njezini sestrinski brodovi, »USS New York« i »USS Somerset« nazvan je u spomen na žrtve terorističkih napada i na čast spasiteljskim ekipama, pa je tako čelik izvučen iz Pentagona nakon napada 11. rujna izložen na brodu u brodskom muzeju. »USS Arlington« izgrađen je u brodogradilištu Northrop Grummanove tvrtke Ingalls u Pascagouli, Mississippi. Kobilica je položena sredinom 2008. godine, porinuće je uslijedilo koncem 2010. godine, dok je primopredaja »USS Arlingtona« bila dvije godine kasnije. Brod je u službi od 2013. godine.

Tagovi: Američka mornarica, USS Arlington, Viktor Lenac
PROČITAJ I OVO
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
PLANOVI
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
ZAGREB - Državni tajnik tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak izjavio je u petak da vlada planira zadržati proizvodnju i radna mjesta u kutinskoj Petrokemiji te modernizirati sustav proizvodnje, istaknuvši da ima dovoljno mineralnog gnojiva za provedbu proljetne sjetve.
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
DOKAPITALIZACIJA
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAKUP
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAGREB - Tvrtka kćer Odašiljača i veza (OiV) OIV Towers Com potpisala je ugovor kojim daje u zakup poslovni prostor dijela tornja na Sljemenu na 15 godina, čime se ponovo otvara mogućnost obavljanja turističke djelatnosti u tom prostoru, a građanima i turistima pristup tornju s atraktivnim pogledom, izvijestili su iz OiV-a.
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LETOVI
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jože Pučnik od nedjelje stupa na snagu ljetni red vožnje. Na vrhuncu sezone, prema predviđanjima operatera zračne luke Fraport Slovenija, 18 redovnih zrakoplovnih prijevoznika nudit će više od 130 letova tjedno prema 21 odredištu.
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
REAKCIJE
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
NEW YORK - Dionice Accenturea skaču nakon što je rekao da će otpustiti 19.000 radnih mjesta - oko 2,5% svoje radne snage - u sljedećih 18 mjeseci, što je jedan od najvećih krugova otkaza u konzultantskom sektoru koji se bori s jakim ekonomskim vjetrovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE