GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ambiciozan poticajni program Zračne luke Dubrovnik

Ambiciozan poticajni program Zračne luke Dubrovnik
POTICAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2020 / 19:41
Autor: SEEbiz
DUBRVNIK - Zračna luka Dubrovnik programom novih poticajnih mjera zrakoplovnim prijevoznicima potiče porast prometa i razvoj mreže ruta, sve u cilju brzog oporavka zračnog prometa prema i iz Dubrovnika.

Politika poticaja (odnosno popusta) je izračunata kao postotak na cijenu naknade za slijetanje i uzlijetanje, naknade za parking zrakoplova i naknade za putnički servis. Mjere se primjenjuju na principu transparentnosti, nediskriminacije i jednakog tretmana za sve zrakoplovne prijevoznike koji obavljaju komercijalne međunarodne redovne letove prema dubrovačkoj zračnoj luci, uz uvjet da prijevoznik nema otvorenih dugovanja, piše Croatian Aviation.

Poticajne mjere Zračne luke Dubrovnik za razvoj mreže ruta za ljetni red letenja su podijeljene u dva dijela:

Poticajne mjere za redovne letove prema novom odredištu,

Poticajne mjere za povećanje kapaciteta na postojećim rutama u odnosu na ljetni red letenja prethodne godine.

Predsezona je definirana kao razdoblje od početka ljetne sezone do 31. svibnja. Glavna sezona je definirana kao period od 01. lipnja do 31. kolovoza. Postsezona je definirana kao razdoblje od 1. rujna do kraja ljetne sezone. Poticajne mjere za ljetni red letenja se primjenjuju od 01.01.2022.

Zrakoplovni prijevoznik mora ispuniti slijedeća pravila i uvjete da bi ostvario pravo na poticajnu mjere za redovne letove za novo odredište:

ruta mora biti prema odredištu za/iz kojeg nije bilo letenja u prethodnom ljetnom redu letenja,

ruta za novo odredište se mora odvijati minimalno dva puta tjedno kroz ljetni red letenja,

zrakoplovni prijevoznik koji ostvaruje pravo na ovu poticajnu mjeru mora ostvariti barem 60% svog najavljenog reda letenja dostupnog u sustavu za raspored letova Zračne luke Dubrovnik na prvi dan ljetnog reda letenja.

Zrakoplovni prijevoznik mora ispuniti sljedeća pravila i uvjete da bi ostvario pravo na poticajnu mjere za povećanje kapaciteta na ruti:

Primjenjuje se na postojeće rute kada zrakoplovni prijevoznik poveća kapacitet na ruti za više od 15% ili uspostavi dodatne letove na ruti. Ako se uspostavljaju dodatni letovi na postojećoj ruti, mora se ostvariti barem 60% najavljenih letova dostupnih u sustavu za raspored letova Zračne luke Dubrovnik na prvi dan ljetnog reda letenja,

Poticaj se primjenjuje na sve operacije letova zrakoplovnog prijevoznika na ruti s povećanim kapacitetom ili uspostavljene dodatne letove na ruti,

Povećanje kapaciteta se izračunava prema dostupnim podatcima o redu letenja zrakoplovnog prijevoznika na prvi dan ljetnog reda letenja,

Ne primjenjuje se ako je smanjen kapacitet na drugim rutama koje su prometovale u prethodnom ljetnom redu letenja.

Poticajne mjere Zračne luke Dubrovnik za razvoj mreže ruta za zimski red letenja su podijeljene u dva dijela:

Poticajne mjere za redovne letove prema novom odredištu,

Poticajne mjere za povećanje kapaciteta na postojećim rutama u odnosu na zimski red letenja prethodne godine. Poticajne mjere za zimski red letenja se primjenjuju od 25.10.2020.

Zrakoplovni prijevoznik mora ispuniti sljedeća pravila i uvjete da bi ostvario pravo na poticajnu mjere za redovne letove za novo odredište:

Ruta mora biti prema odredištu za/iz kojeg nije bilo letenja u prethodnom zimskom redu letenja,

Ruta za novo odredište se mora odvijati minimalno dva puta tjedno kroz zimski red letenja, zrakoplovni prijevoznik koji ostvaruje pravo na ovu poticajnu mjeru mora ostvariti barem 60% svog najavljenog reda letenja dostupnog u sustavu za raspored letova Zračne luke Dubrovnik na prvi dan zimskog reda letenja.

Zrakoplovni prijevoznik mora ispuniti slijedeća pravila i uvjete da bi ostvario pravo na poticajnu mjere za povećanje kapaciteta na ruti:

Primjenjuje se na postojeće rute kada zrakoplovni prijevoznik poveća kapacitet na ruti za više od 15% ili uspostavi dodatne letove na ruti. Ako se uspostavljaju dodatni letovi na postojećoj ruti, mora se ostvariti barem 60% najavljenih letova dostupnih u sustavu za raspored letova Zračne luke Dubrovnik na prvi dan zimskog reda letenja,

Poticaj se primjenjuje na sve operacije letova zrakoplovnog prijevoznika na ruti s povećanim kapacitetom ili uspostavljene dodatne letove na ruti,

Povećanje kapaciteta se izračunava prema dostupnim podatcima o redu letenja zrakoplovnog prijevoznika na prvi dan zimskog reda letenja,

Ne primjenjuje se ako je smanjen kapacitet na drugim rutama koje su prometovale u prethodnom zimskom redu letenja.

Trenutno ni jedna aviokompanija nema bazu u Zračnoj luci Dubrovnik no i to bi se uskoro trebalo promijeniti.

Zračna luka Dubrovnik potiče brzi oporavak međunarodnog redovnog zračnog prometa od krize uzrokovane koronavirusom. Za ljetni red letenja 2021. zrakoplovnim prijevoznicima koji će obavljati redovne letove na svojim međunarodnim rutama nudi poticajnu mjere za putnički servis. Predsezona je definirana kao razdoblje od početka ljetne sezone do 31. svibnja. Glavna sezona je definirana kao period od 01.lipnja do 31. kolovoza. Postsezona je definirana kao razdoblje od 1. rujna do kraja ljetne sezone.

Zračna luka Dubrovnik prva je zračna luka u Hrvatskoj koja je prilagodila svoj incentive program najvećoj krizi u povijesti avioindustrije. Ovaj sveobuhvatni paket mjera svakako će biti dodatni motivator brojnim aviokompanijama da već od proljeća 2021. godine pokrenu redovni međunarodni promet prema i iz Dubrovnika. Koliko je dubrovački turizam ovisan o aviogostima vidjeli smo ovog ljeta.

Popust na navedene troškove kao što su naknada za putnički servis te naknada za slijetanje i polijetanje i više je nego dobrodošla inicijativa dubrovačke zračne luke. Ostaje nejasno zašto upravo ova zračna luka nije iskoristila svoje prazne parking pozicije i u aktualnom zimskom redu letenja omogućila parkiranje zrakoplova brojnim aviokompanijama koje imaju veliki logistički problem upravo po tom pitanju.

Tagovi: Zračna luka Dubrovnik, Dubrovnik, hrvatski turizam, dubrovački turizam, poticaji
PROČITAJ I OVO
Europska federacija novinara osudila optužbe iz HDZ-a o uroti medija i oporbe
OSUDA
Europska federacija novinara osudila optužbe iz HDZ-a o uroti medija i oporbe
ZAGREB - Europska federacija novinara (EFJ) pridružila se Hrvatskom novinarskom društvu (HND) i osudila postupak članova HDZ-a koji su optužili dio medija za urotu s oporbom s ciljem destabilizacije vlade, o čemu je izvijestila N1 televizija, stoji u priopćenju EFJ-a.
Đuro Đaković u novu godinu ušao s više optimizma
GODINA RASPLETA
Đuro Đaković u novu godinu ušao s više optimizma
SLAVONSKI BROD - U slavonskobrodskom Đuri Đakoviću godina je počela s više optimizma, za razliku od prošle, kada su se za plaće borili prosvjedima. Počelo je restrukturiranje, a traži se i strateški partner bez kojeg će teško stati na noge.
Pfizer: Isporuke cjepiva Europskoj uniji kasnit će najviše tjedan dana
CJEPIVO
Pfizer: Isporuke cjepiva Europskoj uniji kasnit će najviše tjedan dana
NEW YORK - Američka tvrtka Pfizer, koja je u suradnji s njemačkim laboratorijem BioNTechom osmislila cjepivo protiv covida-19, u subotu je iznijela "plan" koji bi trebao omogućiti da se najavljeno kašnjenje isporuke cjepiva ograniči na tjedan dana.
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
LETOVI
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
PODGORICA - Iz kompanije Air Serbia saopšteno je, da je povećan kapacitet mjesta, odnosno da su letovi prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione, zbog sve većeg broja putnika, nakon što je Montenegro Airlines krajem prošle godine bio primoran da prizemlji avione.
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
KAPITAL
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - Wizz Air je 13. siječnja prodao trogodišnje obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura po kamatnoj stopi od samo 1,35 posto, nakon što je od investitora primio više od dvije milijarde eura naloga, izvijestila je web stranica s poslovnim vijestima Portfolio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE