GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aluminij potpisao ugovor s kineskim NFC-om o osuvremenjivanju proizvodnje

Aluminij potpisao ugovor s kineskim NFC-om o osuvremenjivanju proizvodnje
UGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2020 / 13:18
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - M.T. Abraham Group i njihova članica, mostarska Aluminij Industrija, potpisali su strateški sporazum o suradnji s kineskim gigantom China NFC, čiji je cilj ponovno pokretanje i osuvremenjivanje pogona posrnule mostarske kompanije.

Kako su u ponedjeljak izvijestili iz Aluminij Industrije, s kineskim Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering & Construction Co. (NFC) će se 'udružiti snage u reaktiviranju i nadogradnji mostarske tvornice aluminija'. To podrazumijeva razmjenu znanja, stručnosti i resursa za povećanje i optimiziranje proizvodnje lijevanja trupaca u tvornici Ljevaonici čije se pokretanje planira početkom studenog, navodi se u priopćenju.

Izvršni direktor i predsjednik Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri izjavio je kako se radi o dragocjenoj suradnji s kineskom kompanijom koja ima golemog iskustva u aluminijskoj industriji.

"Sporazum je još jedna prekretnica na putu repozicioniranja Aluminija kao globalnog aluminijskog lidera”, rekao je Kabiri.

Prema priopćenju, predsjednik China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering and Construction Co., Ltd Quin Junman izjavio je kako suradnju s M.T. Abraham Group i njezinom članicom Aluminij Industrijom vide kao 'obećavajuću priliku za suradnju između organizacija sa zajedničkim vrijednostima, dugoročnom vizijom i ciljevima'.

Izraelska kompanija M.T. Abraham Group, koja predvodi grupaciju čiji je cilj ponovno pokretanje proizvodnje u mostarskom Aluminiju, nedavno je ponovno angažirala 82 radnika te radi na ponovnom pokretanju pogona Ljevaonice što se očekuje početkom studenom. Provodi se remont postrojenja i saniraju štete zbog 15-mjesečnog zastoja uslijed gašenja kompanije uzorkovanog visokim dugovanjima.

U prva dva mjeseca od početka proizvodnje očekuje se proizvodnja 3.000 tona gotovih proizvoda - trupaca, a u 2021. očekuje se proizvodnja ukupno 50.000 tona trupaca.

Po najavi iz Aluminija, pokretanje ljevaonice podrazumijevat će i dodatno povećanje broja zaposlenih. Do kraja siječnja očekuje se kako će se zaposliti najmanje još 90 ranijih radnika, čime bi se broj ponovno angažiranih povećao na 170.

Mostarski Aluminij, koji je nakon ratnog razaranja ponovno pokrenut 1997. godine uz financijsku potporu Hrvatske, prestao je s radom u srpnju prošle godine nakon što su dugovanja dosegnula 220 milijuna eura.

U proljeće ove godine vlasti Federacije BiH, koja posjeduje 44 posto udjela u kompaniji, kao i mali dioničari radnici, dok Vlada RH ima udjel od 12 posto, postigli su sporazum s izraelsko-kineskom grupacijom koju predvodi MT Abraham Group.

Tagovi: Aluminij, Abraham Group, Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering & Construction Co., Aluminij Industrija, China NFC
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE