GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aluminij potpisao petogodišnji ugovor s Glencoreom

Aluminij potpisao petogodišnji ugovor s Glencoreom
UGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 13:58
Autor: SEEbiz / H

MOSTAR - Aluminij i najveća svjetska kompanija za trgovinu rudama i sirovinama Glencore, koja je do prekida rada mostarske tvrtke bila jedan od njezinih glavnih partnera, potpisali su novi petogodišnji ugovor o isporuci trupaca metala aluminija.

Kako su u ponedjeljak izvijestili iz Aluminij Industrije, koja je uzela u najam pogone Ljevaonice mostarskog Aluminija, suradnja s Glencoreom predstavlja veliko postignuće nakon ponovnog pokretanja proizvodnje.

"Suradnja između kompanija važna je i za Glencore i za Aluminij. Glencore će svojim klijentima ponovno moći ponuditi kvalitetne trupce proizvedene u Mostaru i za Aluminij, jer ovim ugovorom već imaju predbilježbe za trupce u mjesecima koji dolaze", naveli su iz Aluminij Industrije. Pri tome nisu precizirali koliki je obujam poslova niti financijski iznos petogodišnjeg ugovora.

Amir Gross Kabiri, čelni čovjek MT Abraham Group, koja je uzela u najam pogone mostarske kompanije, izjavio je da su poduzeti iznimni napori kako bi Aluminij učinili održivim.

"Proteklih mjeseci uložili smo ogroman napor. Prvo, zaposlili smo velik broj radnika u kratkom vremenu, ponovno pokrenuli proizvodnju, prošli postupak certificiranja, a također smo potpisali dva važna ugovora i nastavit ćemo činiti sve da zadržimo stabilnost kompanije", rekao je Kabiri.

Otkako je ponovno pokrenuo proizvodnju u pogonima Ljevaonice u studenom ove godine, MT Abraham Group je zaposlio blizu 130 radnika koji su radili do trenutka gašenja. Do kraja godine planiraju imati ukupno 170 djelatnika.

Uz Vladu Federacije BiH, Vlada RH je u mostarskom Aluminiju 12-postotni suvlasnik, a još 44 posto imaju mali dioničari, uglavnom stari radnici. Ta je kompanija prestala s radom u srpnju prošle godine zbog velikih gubitaka i dugovanja, od čega se najveći dio odnosi na trošak električne energije.

Tagovi: Aluminij, Glencore, Amir Gross Kabiri, MT Abraham Group
PROČITAJ I OVO
Feal uvećava proizvodnju za još 27.000 tona
DOBRA GODINA
Feal uvećava proizvodnju za još 27.000 tona
ŠIROKI BRIJEG - Proizvodni kapaciteti širokobrijećke tvrtke Feal stalno se proširuju.
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
ZRAČNI PRIJEVOZ
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
FRANKFURT - Nakon što su sindikati u prometnom sektoru najavili štrajk diljem zemlje, najprometnija njemačka zračna luka, Frankfurtska zračna luka, otkazala je sav redoviti zračni promet sljedećeg ponedjeljka.
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
PODJELA DOBITI
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
POREČ - Plava laguna je izvijestila da je na izvanrednoj glavnoj skupštini dionesena odluka da se iz zadržane dobiti izdvaja 53 milijuna eura za isplatu redovne i povlaštene fiksne dividende imateljima povlaštenih dionica.
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
PULA - Arena Hospitality Group danas je objavila poziv za glavnu skupštinu koja će se održati 27. travnja, i na kojoj će, između ostalog biti donijeta odluka o isplati dividende od 0,7 eura po dionici iz zadržane dobiti.
Hrvatski Telekom povećava dividendu
DIVIDENDA
Hrvatski Telekom povećava dividendu
ZAGREB - Hrvatski Telekom je danas izvijestio da Uprava i Nadzorni odbor predlažu glavnoj skupštini raspodjelu neto dobiti iz 2022. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 86,6 milijuna eura isplati kao dividenda što iznosi 1,1 euro po dionici (8,29 kuna) po dionici i više je za 3,6 posto u odnosu na lani isplaćenu. U odnosu na cijenu dionice to predstavlja dividendni prinos od 4,3 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE