GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto

Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 10:41
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.

U drugom je tromjesečju ove godine rast internih prihoda, korigiran za utjecaje valutnih tečajeva i konsolidacije, iznosio -7,7 posto, ponajviše zahvaljujući segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja. Ukupni prihodi pali su za 6,8 posto na 30,9 milijardi eura (u usporedbi s 33,2 milijarde eura ostvarene u drugom tromjesečju 2019. godine), dok je operativna dobit ostvarila pad od 18,8 posto na 2,6 milijardi eura (u usporedbi s 3,2 milijarde eura ostvarene godinu dana ranije). U segmentu neživotnih osiguranja operativna je dobit pala zbog gubitaka uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 te lošijeg rezultata ulaganja u poslovanje. 

Operativna dobit segmenta životnih i zdravstvenih osiguranja ostala je otporna na krizu te zabilježila pad uglavnom zbog povoljne jednokratne dobiti ostvarene 2019. godine. Segment upravljanja imovinom ostvario je vrlo dobru iako nešto nižu operativnu dobit, i to ponajviše zahvaljujući nižim naknadama za uspješnost. Osim toga, u drugom su tromjesečju ove godine neto prihodi pripisivi dioničarima pali za 28,6 posto na 1,5 milijardi eura (u usporedbi s 2,1 milijardom eura iz istog razdoblja prošle godine), u velikoj mjeri odražavajući situaciju s operativnom dobiti.

U prvoj polovici ove godine osnovna dobit po dionici (EPS) zabilježila je pad od 27,6 posto na 7,07 eura (u usporedbi s 9,76 eura ostvarenih u prvih šest mjeseci 2019. godine). Anualizirani povrat na uloženi kapital (RoE) iznosio je 10,0 posto (u usporedbi s 13,6 posto za cijelu 2019. godinu). Istovremeno je omjer kapitaliziranosti prema Solventnosti II pao sa 190 posto zabilježenih na kraju prvog ovogodišnjeg tromjesečja na 187 posto na kraju drugog tromjesečja .

U prvoj polovici 2020. godine ukupni su prihodi ostali stabilni. Operativna dobit pala je za 20,5 posto na 4,9 milijardi eura (u usporedbi s 6,1 milijardom eura ostvarenom godinu dana ranije); aktualna pandemija imala je značajan nepovoljan utjecaj na operativnu dobit naših osiguravateljskih poslovanja. Segment neživotnih osiguranja zabilježio je slabiji rezultat preuzimanja rizika i ulaganja u poslovanje, dok je operativna dobit segmenta životnih i zdravstvenih osiguranja zabilježila pad zbog povoljne jednokratne dobiti ostvarene 2019. godine te niže investicijske marže. Viši prihodi od imovine klijenata pod upravljanjem rezultirali su rastom operativne dobiti našeg segmenta upravljanja imovinom. Niža operativna dobit bila je glavni pokretač pada neto prihoda pripisivih dioničarima.

Tagovi: Allianz, sektor osiguranja, dobit po dionici, životno osiguranje
PROČITAJ I OVO
Imovina Azotare se prodaje za 99,8 miliona dinara
PRODAJA
Imovina Azotare se prodaje za 99,8 miliona dinara
SUBOTICA - Imovina Azotare u stečaju koju čine zemljište i stembeno poslovna zgrada ponuđena je na prodaju po ukupnoj ceni od 99,8 miliona dinara, oglasio je stečajni upravnik.
Preuređeni Super Konzum u Ivanić Gradu kupcima je otvorio svoja vrata
TRGOVINA
Preuređeni Super Konzum u Ivanić Gradu kupcima je otvorio svoja vrata
IVANIĆ GRAD - U novoobnovljenoj zgradi u centru grada uz Super Konzum nalazit će se i nekoliko međunarodnih brendova.
Talijanski regulator istražuje avioprijevoznike zbog vaučera
ISTRAGA
Talijanski regulator istražuje avioprijevoznike zbog vaučera
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja najavio je u petak istragu protiv skupine avioprijevoznika koji su putnicima otkazanih letova nudili vaučere ali ne i mogućnost povrata novca.
KLM: Veliki broj zahtjeva za povrat novca
POVRAT
KLM: Veliki broj zahtjeva za povrat novca
ZAGREB - Nijedna politika otkazivanja nije predviđala razmjere ograničenja putovanja nametnutih putnicima širom svijeta posljednjih mjeseci.
Air Serbia u listopadu zadržava tek jednu liniju prema Hrvatskoj
LETOVI
Air Serbia u listopadu zadržava tek jednu liniju prema Hrvatskoj
BEOGRAD - Srbijanski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj red letenja za listopad ove godine. S prometovanjem prestaju dvije linije - prema Dubrovniku i Splitu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE