GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa

Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa
TRILER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2022 / 09:56
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Uzbudljiv poslovni triler kroz koji prolazi najveći poslovni sustav u Hrvatskoj - Fortenova - dobio je novi nastavak, piše u subotu Jutarnji list.

Naime, pojavile su se informacije prema kojima je arapski investitor Saif Alketbi, koji tvrdi da je od ruskog Sberbanka kupio 43-postotni udio u Fortenovi, poduzeo prve pravne korake na registraciji svojeg vlasništva preko nizozemskog suda, što je rezultiralo skidanjem s dnevnog reda dijela odluka već najavljene Skupštine imatelja depozitarnih potvrda Fortenove koje mogu predodrediti međusobne odnose suvlasnika.

U tzv. revocation noticeu nakon tužbe arapske strane u Amsterdamu s dnevnog reda Skupštine Fortenove STAK izbačen je niz točaka dnevnog reda, poput opoziva predstavnika Sberbanka iz Odbora direktora Romana Goltsova, kao i prijedlozi produljenja mandata članova Odbora na maksimalnih šest godina.

Na Skupštini su tako nove šestogodišnje mandate trebali dobiti Fabris Peruško, Pavao Vujnovac, Damir Spudić (direktor u Vujnovčevoj Enna grupi), ali i Maksim Poletaev i Vsevolod Rozanov, predstavnici ruske VTB banke.

Na novom prijedlogu dnevnog reda ostale su samo dvije točke dnevnog reda o izboru revizora koji će revidirati financijske izvještaje Fortenove sukladno nizozemskim i hrvatskim zakonima.

Drugim riječima, premda potezi Alketbijevih odvjetnika još ne znače da će taj arapski investitor uspjeti aktivirati svoja vlasnička te preko njih i upravljačka prava u Fortenovi, očigledno je da su njihovi potezi uzeti dovoljno ozbiljno da se ne ulazi u možebitne pravne komplikacije prejudiciranjem budućih vlasničkih odnosa na Skupštini društva, piše novinar Jutarnjeg lista Gojko Drljača.

Tagovi: Saif Alketbi, Fortenova grupa, Pavao Vujnovac, Sberbank, Krešimir Filipović, Jadranka, ruski kapital, Indotek, Allianz, Fabris Peruško
PROČITAJ I OVO
Adris grupa: Rast prihoda i dobiti; započeo novi razvojni ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura
DOBRA GODINA
Adris grupa: Rast prihoda i dobiti; započeo novi razvojni ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura
ZAGREB - Prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2023. godine, Adris grupa ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 983 milijuna eura, što je za 16 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.
Luka Rijeka: Potonuće neto dobiti i pad prometa u 2023.
SLABO
Luka Rijeka: Potonuće neto dobiti i pad prometa u 2023.
RIJEKA - Luka Rijeka je tijekom 2023. godine ostvarila slabiji financijski rezultat nego prethodne godine.
ACI je novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti
KLIMATSKE PROMJENE
ACI je novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti
RIJEKA – Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA), kao prvo udruženje stručnjaka u Republici Hrvatskoj koje se isključivo bavi temama klimatskih promjena i politika, u svoje je članstvo uključio Adriatic Croatia International Club – ACI d.d.
United Grupa dovršila akviziciju Bulsatcoma
AKVIZICIJE
United Grupa dovršila akviziciju Bulsatcoma
ZAGREB - United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, uspješno je završila akviziciju Bulsatcoma, pružatelja satelitske televizije za izravnu distribuciju do krajnjih gledatelja i širokopojasnog interneta u Bugarskoj.
Pekarski dug Elona Muska
NEVJEROJATNO
Pekarski dug Elona Muska
SAN FRANCISCO - Vlasnik Tesle Elon Musk privukao je pozornost posljednjih dana otkazivanjem narudžbe malih pita u vrijednosti od 2000 dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE