GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alfi je završio preuzimanje Merkur trgovine

Alfi je završio preuzimanje Merkur trgovine
FINALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2022 / 17:39
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Alfi fond je danas završio preuzimanje Merkur trgovine. Već su imenovali novu upravu, u kojoj je glavni direktor Jure Kapetan, a direktor Miha Kravanja, priopćio je Merkur, najavljujući širenje prodajne mreže.

Vrijednost posla nije navedena. List Finance piše da je ugovor vrijedan oko 50 milijuna eura te da je kupoprodajna cijena već prebačena na američki fond HPS Investment Partners.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) odobrila je preuzimanje 11. ožujka; ocijenilo je da je koncentracija bila u skladu s pravilima tržišnog natjecanja, prema objavi na web stranici AVK-a od 22. ožujka.

Glavna skupština društva imenovala je novu upravu; Kapetan je generalni direktor, a Kravanja direktor tvrtke. "Obojica imaju veliko iskustvo na vodećim pozicijama, uključujući i na području trgovine, koje su stekli u zemlji i inozemstvu", napisali su. Na čelu tvrtke naslijedili su Blaža Pesjaka i Igora Maroša.

Kapetan je do kraja prošle godine bio jedan od direktora celjskog trgovca Engrotuš, a Kravanja do sada izvršni direktor tvrtke Klemen transport iz Mengeša.

„Želimo biti prepoznati kao netko tko će promijeniti živote ljudi na bolje, s iznimnom širinom ponude za one koji uživaju raditi stvari sami i za svakoga tko želi da im netko stvari uredi. Sve to osigurat ćemo uz pomoć naših izuzetnih prodajnih i projektnih konzultanata te ostatka Merkurovog tima, pri čemu svatko na svoj način doprinosi nastavku Merkurove 125-godišnje prisutnosti na slovenskom tržištu. Osim toga, proširit ćemo našu prodajnu mrežu te nadograditi i obogatiti našu online ponudu“, najavio je kapetan. Dodao je da je tvrtka suočena s izazovnom digitalnom transformacijom.

Alfi fond odlučio se na kupnju jer je prepoznao vrijednost brenda Merkur i poslovnog modela koji želi nadograditi i proširiti u energetski i održivi razvoj, navode u Merkuru. Dodali su kako Alfi fondovi predstavljaju vodeću investicijsku platformu u regiji za ulaganje u tvrtke, potraživanja, kredite, investicijske nekretnine i energetiku, donoseći tako Merkuru dodatna znanja, širinu i mogućnosti daljnjeg razvoja.

Alfi je, navode Finance, i jedina zainteresirana strana za kupnju vlasničkih udjela i potraživanja od Merkur nepremičnine, koje zajednički prodaje Društvo za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB). Očekuje se da će posao biti dovršen uskoro.

DUTB je u kolovozu prošle godine raspisala javni natječaj za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju 62,76% udjela u društvu i potraživanja u iznosu od 13,07 milijuna eura.

Tvrtka Merkur nepremičnine osnovana je u trgovini Merkur 2014. godine stečajem starog Merkura. Osnovna djelatnost je iznajmljivanje vlastitih nekretnina te upravljanje vlastitim i stranim nekretninama. Ugovorni je voditelj svih 23 maloprodajna i svih logističkih kapaciteta Merkur trgovine.

Kako navode Financ Alfi, kupit će i udjele u tvrtkama povezanim sa srpskim poduzetnikom Miodragom Kostićem, a to su Monetic i TCK (15,8 i 5,49 posto) te Gorenjska banka (14,3 posto).

Tagovi: Merkur trgovina, Alfi fond, Merkur trgovina, Miho Kravanja, Miodrag Kostić, HPS Investments Partners
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE