GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Al Dahra i Elite Agro oru oko 29.000 hektara, Al Rawafed više nije gazda

Al Dahra i Elite Agro oru oko 29.000 hektara, Al Rawafed više nije gazda
PROMENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2019 / 19:33
Autor: SEEbiz / Beta
NOVI SAD - Otkada je 2013. godine potpisan međudržavni sporazum o saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, slika arapskih polja u Srbiji značajno se promenila, pa tako Al Dahra i Elit agro obradjuju oko 29.000 hektara, a kompanija Al Rawafed više nije gazda, objavio je danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE.

Te 2013. godine u agrobiznis u Srbiji ušle su tri arapske kompanije Al Rawafed Holding, Al Dahra, a od skoro i Elite Agro LLC, piše VOICE i dodaje da su tako posredno na tržište ušle i firme Optim Investments Group i Optim United Investment preko Al Rawafeda, Al Ain Holding preko Al Dahre, i od skoro Yas Holding preko firme Elite Agro.

Do oktobra prošle godine najviše poljoprivrednog zemljišta obradjivao Al Rawafed Srbija, ali je odskora izgubio primat medju Emiraćanima na srpskim njivama, navodi VOICE.

Prvo je u oktobru 2018. godine Al Dahra došla u posed nekadašnje imovine PKB-a, a marta meseca 2019. Elit agro LLC preuzeo je Al Rawafed holding, pa time posredno i Al Ravafed Srbiju.

Ta koncentracija odobrena je firmi Elite Agro u skraćenom postupku Rešenjem Komisije za zaštitu konkurencije (KZK) od 5. marta, stoji u tekstu objavljenom na voice.org.rs.

Tako trenutno Al Dahra (Al Ain Holding) u posedu ima oko 17.000 hektara nekadašnjeg vlasništva PKB-a, a njeno je i preduzeće Rudnap agrar koje, prema podacima sa sajta te kompanije ima zasadjeno voće na 130 hektara na Fruškoj gori.

VOICE navodi i podatke sa sajta Global Ag Investinga, platforme koja pruža uvid u globalni sektor investicija u poljoprivredi, gde je navedeno da je Al Dahra u vlasništvu šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana.

Tagovi: Elite Agro LLC, Al Rawafed, Al Dahra, Optim Investments Group
PROČITAJ I OVO
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
PORAZNO
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
BERLIN - Omnio, njemačka internetska platforma za putovanja vlakom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman najgorom među 30 u Europi. Od mogućih 100 bodova dobila je nula.
Dostupan lijek koji sprječava širenje korone kod zaraženih
LIJEK
Dostupan lijek koji sprječava širenje korone kod zaraženih
ZAGREB - Tim znanstvenika s Instituta za biomedicinske znanosti pri državnom Sveučilištu Georgia otkrio je da postoji lijek koji se može jednostavno popiti, a u potpunosti je učinkovit u sprječavanju širenja novog koronavirusa, 24 sata nakon što ga pacijent popije.
Super Konzum Vukovarska slavi svoj 25. rođendan
ROĐENDAN
Super Konzum Vukovarska slavi svoj 25. rođendan
ZAGREB - Kako bi se kupcima omogućila nabava svih potrebnih namirnica na jednom mjestu te tako olakšao proces kupnje, davne 1995. na 2075 m2 prodajnog prostora otvoren je Super Konzum Vukovarska koji je, pružajući kompletnu uslugu po svim odjelima, redefinirao značenje pojma maloprodaja u Hrvatskoj, ali i u regiji.
KLM uvodi drugi dnevni let za Zagreb
LETOVI
KLM uvodi drugi dnevni let za Zagreb
ZAGREB - Nizozemski KLM, najstarija zrakoplovna aviokompanija na svijetu, od 12. veljače sljedeće godine uvodi drugi dnevni let na liniji Amsterdam – Zagreb - Amsterdam.
Telekom Srbija isplatio međudividendu
DIVIDENDA
Telekom Srbija isplatio međudividendu
BEOGRAD - Nacionalni telekomunikacioni operater, Telekom Srbija, isplatio je privremenu dividendu (međudividendu) u ukupnom iznosu od 2,07 milijardi dinara odnosno bruto 2,5814 dinara po akciji, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE