GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Akvizicija Reynolds Americana podigla dobit i prihode BAT-a u 2017.

Akvizicija Reynolds Americana podigla dobit i prihode BAT-a u 2017.
EFEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2018 / 17:41
Autor: SEEbiz / H
LONDON - British American Tobacco, vlasnik Tvornice duhana Rovinj (TDR), izvijestio je u četvrtak o skoku dobiti i prihoda u 2017. zahvaljujući akviziciji Reynolds Americana (RAI) i elektroničkim i grijanim duhanskim proizvodima a dodatnu potporu pružila je i slabija funta.

Prihodi BAT-a poskočili su prošle godine 37,6 posto, na 20,3 milijarde funti.

Operativna dobit uvećana je 39 posto, na 6,5 milijardi funti.

"Sporazum o kupnji RAI-ja transformirao je naše poslovanje i obilježio 2017. kao rekordnu godinu", konstatira u poslovnom izvješću predsjednik uprave Richard Burrows.

U grupi ističu i poboljšane prihode u portfelju proizvoda nove generacije koji uključuje elektroničke cigarete i grijane duhanske proizvode, te cjenovnu politiku i slabiju funtu.

Prilagođeni organski prihodi porasli su 6,5 posto, odnosno 2,9 posto ako se isključi utjecaj valutnih tečajeva.

Prilagođena organska dobit porasla je 7,8 posto, odnosno 3,7 posto ako se isključi utjecaj valutnih tečajeva.

U kompaniji napominju da su od 2012. godine zajedno s RAI-jem uložili oko 2,5 milijardi dolara u proširenje poslovanja s proizvodima nove generacije.

Ta je kategorija proizvoda u prošloj godini generirala prihode od 397 milijuna funti, odnosno približno 500 milijuna ako se uključi i Reynolds American. Ove bi godine taj iznos trebao biti udvostručen, na miiljardu funti, te premašiti pet milijardi funti 2022. godine, procjenjuju u BAT-u.

Ukupni je obujam klasičnih i elektroničkih cigareta i grijanih duhanskih proizvoda porastao u 2017. godini za 3,2 posto zahvaljujući Reynolds Americanu. Ako se isključi ta akvizicija, smanjen je 2,6 posto, manje od tržišta koje je prema nekim procjenama palo 3,5 posto, ističe se u izvješću.

Tagovi: Reynolds American, British American Tobacco, Tvornica duhana Rovinj
PROČITAJ I OVO
Naya Capital ulaže 100 milijuna eura u Bolt
INVESTICIJE
Naya Capital ulaže 100 milijuna eura u Bolt
ZAGREB - Bolt, vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, zaključio je krug investicija u iznosu od 100 milijuna eura te istovremeno nastavlja širiti sve segmente usluga diljem Europe i Afrike - od prijevoza na zahtjev i mikromobilnosti do dostave hrane.
easyJet od 1. jula ponovo leti iz Beograda
LETOVI
easyJet od 1. jula ponovo leti iz Beograda
BEOGRAD - Avio-kompanija je objavila red letenja, a obnova avio-saobraćaja je planirana za 15. jun, kada će sa desetak britanskih aerodroma poleteti avioni ka 12 destinacija u Španiji, Portugalu, Švajcarskoj i Francuskoj.
Adria Airways: Stečajni upravitelj prodaje i naloge na društvenim mrežama
PRODAJA
Adria Airways: Stečajni upravitelj prodaje i naloge na društvenim mrežama

LJUBLJANA - Službeni nalozi društvenih medija Adria Airwaysa na Facebooku, Twitteru i Linkedinu objavljeni su na prodaju u sklopu stečajnog postupka propalog avioprijevoznika.

Pelješki most: I pristupne ceste trebale bi biti dovršene do srpnja 2021.
MOST
Pelješki most: I pristupne ceste trebale bi biti dovršene do srpnja 2021.

KOMARNA - Za razliku od ostalih gradilišta koja trpe posljedice korona-krize, u Komarnoj i Brijesti kineski radnici tvrtke China Road and Bridge Corporation (CRBC) na salivene stupove budućeg mosta, koji strše iz mora, postavljaju rasponsku konstrukciju po kojoj će se moći prometovati već od 31. srpnja 2021. godine, ako ne bude značajnijih problema u dovozu materijala za gradnju iz Kine.

Butković: Ne očekujem veliko kašnjenje u izgradnji Pelješkog mosta
PORUKE
Butković: Ne očekujem veliko kašnjenje u izgradnji Pelješkog mosta
KOMARNA - Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, rekao je u ponedjeljak u Komarni kako ne očekuje veliko kašnjenje dovršetka Pelješkog mosta zbog koronavirusa, te da će najkasnije do kraja sljedeće godine biti gotovi s mostom i pristupnim cestama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE