GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ako vam vlak kasni, odsad možete dobiti i do 50 posto povrata od cijene karte

Ako vam vlak kasni, odsad možete dobiti i do 50 posto povrata od cijene karte
REGULATIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2019 / 13:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ako vam vlak kasni 60 i više minuta, odsad možete tražiti odštetu i to 25 posto od cijene karte ako se radi o kašnjenju od 60 do 119 minuta, a 50 posto cijene karte ako vlak kasni više od 120 minuta, piše u četvrtak Večernji list.

Jučer je stupila na snagu Uredba (EZ-a) br. 1371/2007 Europskog parlamenta i Vijeća o pravima i obvezama putnika u željezničkom prometu kojom je propisano kad putnici u željezničkom prometu imaju pravo na naknadu zbog kašnjenja, donosi dnevnik.

U HŽ Putničkom prijevozu (HŽPP) navode da je u tom slučaju uz popunjeni zahtjev za ostvarivanje prava putnika, potrebno priložiti originalnu kartu koju je ovjerio vlakopratitelj u vlaku ili blagajnik.

Zahtjev i ovjerenu kartu zatim je potrebno poslati poštom na adresu: HŽ Putnički prijevoz, Prodaja i marketing, Strojarska cesta 11, 10.000 Zagreb. Naknada za kašnjenje, objašnjavaju u HŽPP-u, bit će isplaćena sukladno podacima navedenim u zahtjevu. Napominju i da se isplata naknade ne odnosi na subvencionirane karte, karte koje su prodali drugi željeznički prijevoznici i karte željezničkih radnika za odlazak na posao ili službeno putovanje.

Naknada za kašnjenje isplaćuje se u roku od mjesec dana od podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava putnika. Umjesto naknade za kašnjenje putnik može odabrati vaučer za putovanje u vrijednosti naknade, pojasnili su u HŽPP-u, uz napomenu da naknada za kašnjenje koja iznosi manje od četiri eura u kunskoj protuvrijednosti neće biti isplaćena.Zahtjev za ostvarivanje prava putnika može se preuzeti na web stranicama HŽPP-a, donosi Večernji list.

Tagovi: HŽ Putnički prijevoz
PROČITAJ I OVO
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
CERTIFIKAT
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
NAŠICE - Tvornica cementa i vodeći proizvođač, prijevoznik i ugrađivač svježeg betona u Republici Hrvatskoj NEXE d.d, nagrađena je međunarodnim „ICERTIAS Customers’ Friend” certifikatom čime je prepoznata vrhunska razina usluge tvrtke.
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
REZOVI
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
LOS ANGELES - Disney je izvijestio kako je primoran otpustiti blizu 32.000 radnika dok tematski parkovi ove kompanije zjape prazni širom svijeta uslijed teških posljedica pandemije koronavirusa.
Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek
VRH
Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek
OSIJEK - Poduzetnici urbane aglomeracije Osijek u 2019. godini su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 21,5 milijardi kuna, što je 76,5 posto ukupnih prihoda poduzetnika Osječko-baranjske županije, pokazuju podaci Fine.
Montenegro Airlines u velikim problemima zbog narušene likvidnosti
PROBLEMI
Montenegro Airlines u velikim problemima zbog narušene likvidnosti
PODGORICA - Državni avio-prevoznik Montengro Airlines (MA) nije imao uplate iz državnog budžeta nakon 31. avgusta, posluje otežano, nije još isplaćena oktobarska plata, a ima i zaostale obaveze za najam aviona, motora i dug dobavljačima.
Austrian Airlines nakratko se vraća u Zračnu luku Zagreb
POVRATAK
Austrian Airlines nakratko se vraća u Zračnu luku Zagreb

ZAGREB - Austrian Airlines nakratko će obnoviti promet na liniji Beč - Zagreb. U vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana austrijska će kompanija obaviti 14 operacija između glavnih gradova Austrije i Hrvatske.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE