GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Akcije Sveti Stefan Hotela izlistane na Montenegroberzi

Akcije Sveti Stefan Hotela izlistane na Montenegroberzi
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2019 / 20:23
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Kompanija Sveti Stefan hoteli AD Budva izašla je na Montenegroberzu i nosi simbol trgovine SSHO.
Ukupna kapitalna vrijednost kompanije proizašle iz Budvanske rivijere iznosi 25.855.009,9720 eura, kroz 8.110.763 akcija, nominalne vrijednosti 3,18774078 eura.
Sveti Stefan Hoteli formalno su izdvojeni u zasebno preduzeće krajem juna, kao dio restrukturiranja Budvanske rivijere, koja ide u proces privatizacije.

Sveti Stefan hoteli zadržava proporcionalnu podjelu akcija postojećih akcionara Hotelske grupe Budvanska rivijera.

Vlada je ranije dala saglasnost na ovu odluku Odbora direktora Budvanske rivijere o izboru modela restrukturiranja društva.
Tom odlukom je predviđeno da se izdvoje hoteli Sveti Stefan i Miločer u novo preduzeće uz proporcionalnu podjelu dionica akcionarima Budvanske rivijere.

Ostali hoteli – Slovenska plaža, Palas, Kastellastva, Aleksandar i Mogren ostali bi dio sadašnjeg preduzeća i kroz privatizaciju će dobiti nove vlasnike.

U novom društvu, akcionari Hotelske grupe Budvanska rivijera a.d. će imati isti broj akcija kao u Hotelskoj grupi Budvanska rivijera a.d, s tim što će nominalna vrijednost akcija i u jednom i u drugom Društvu biti različita.

Država je trenutno većinski vlasnik Budvanske rivijere sa 58 odsto akcija, dok partneri Stratex i AIK banka biznismena Miodraga Kostića imaju po 15 procenata.
Vlasnik Strateksa je Neil Emilfarb i sa Kostićevom AIK bankom odavno slove za najozbiljnije kandidate za privatizaciju Budvanske rivijere.

Tagovi: Sveti Stefan Hoteli, Montenegroberza, Budvanska rivijera
PROČITAJ I OVO
Cipar želi rasvijetliti vlasništvo nad kompanijama
AMBICIJE
Cipar želi rasvijetliti vlasništvo nad kompanijama
NIKOZIJA - Cipar planira idućih mjeseci uspostaviti registar vlasnika tisuća kompanija i time rasvijetliti netransparentne i složene korporativne strukture iza tvrtki-paravana, koje su ga dovele na loš glas.
Gubitak Lufthanse u četvrtom kvartalu manji od očekivanog
U MINUSU
Gubitak Lufthanse u četvrtom kvartalu manji od očekivanog
BERLIN – Njemačka nacionalna avio-kompanija, Luhthansa, izvijestila je danas da je u četvrtom kvartalu 2020. zabilježila manji gubitak od očekivanog i da predviđa operativni gubitak za 2021. ispod prošlogodišnje razine.
Iberia i TAP Portugal odgodili početak letova prema Zagrebu
LOŠE VIJESTI
Iberia i TAP Portugal odgodili početak letova prema Zagrebu
ZAGREB - Iberia i TAP Portugal odgodili su početak prometovanja na svojim linijama prema Zagrebu. Razlog je vrlo jasan, rast putničke potražnje u ovom trenutku se ne očekuje, što je i logično s obzirom na sve restriktivne mjere i preporuke da se trenutno ne putuje u druge zemlje kako bi se suzbilo širenje globalne pandemije.
Intel izgubio patentni spor, mora platiti preko dvije milijarde dolara
SPOROVI
Intel izgubio patentni spor, mora platiti preko dvije milijarde dolara
NEW YORK - Federalni sud je odredio plaćanje kazne u visini od 2,18 milijardi dolara, no Intel je uložio žalbu.
Ustavni sud odbio zahtjev Mercatora
TRGOVINA
Ustavni sud odbio zahtjev Mercatora
LJUBLJANA - Ustavni sud Slovenije odbio je zahtjev Mercatora da suspendira odredbe Zakona o trgovini do konačne odluke prema kojoj trgovine moraju biti zatvorene nedjeljom i blagdanima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE