GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbus planira postupno povećavati proizvodnju zrakoplova

Airbus planira postupno povećavati proizvodnju zrakoplova
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 11:20
Autor: SEEbiz / H
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus planira postupno povećavati proizvodnju aviona srednjeg doleta, potvrdio je glavni izvršni direktor Guillaume Faury, upućujući na procjene da bi oporavak putovanja trebao krenuti na domaćim i kraćim rutama.

Proizvodnja zrakoplova tipa A320 postupno će se povećavati sa sadašnjih 40 mjesečno na 43 mjesečno u razdoblju od srpnja do rujna te na 45 u posljednja tri mjeseca ove godine, rekao je Faury u srijedu na skupštini dioničara.

Od drugog tromjesečja kompanija bi trebala povećati i proizvodnju manjih zrakoplova tipa A220, sa četiri na pet mjesečno.

Time je Faury potvrdio ciljeve iznesene u siječnju.

Proizvodnja širokotrupnih zrakoplova vjerojatno će se zadržati na sadašnjoj razini, dodao je.

Tržište putovanja trebalo bi se oporaviti od pandemijske krize negdje između 2023. i 2025. godine, naveo je čelnik Airbusa, dodajući da bi oporavak trebao krenuti u segmentu domaćih letova i kraćih ruta.

Međunarodni zračni promet, u kojem se uglavnom koriste širokotrupni zrakoplovi, vjerojatno će dulje razdoblje ostati slab i vratit će se na pretpandemijsku razinu tek za nekoliko godina, prema Fauryjevim riječima.

U Airbusu vide potencijal za optimizaciju i pojednostavljenje industrijske strukture u Europi, koja je trenutno složena i fragmentirana, istaknuo je Faury, ne navodeći pojedinosti.

Početkom tjedna kompanija je najavila da će šef odjela vojnih aviona Dirk Hoke napustiti grupu, a u srpnju trebao bi ga naslijediti menadžer Michael Schoellhorn.

Airbus sada raduje svojim sljedećim potezima u civilnom i vojnom sektoru, uključujući francusko-njemački zračni borbeni sustav FCAS, priopćio je Faury.

Faury smatra da će promjene pomoći kompaniji da dekarbonizira zrakoplovni sektor i da uspješno završio razvojnu fazu strateških europskih obrambenih projekata.

Tagovi: Airbus, Guillaume Faury
PROČITAJ I OVO
Vajda nastavlja s investicijama i planovima za daljnje jačanje kooperacije
INVESTICIJE
Vajda nastavlja s investicijama i planovima za daljnje jačanje kooperacije
ČAKOVEC – Izazovi koje je donijela pandemija bolesti COVID-19 nisu spriječili Mesnu industriju Vajda u Čakovcu, članicu Grupe Pivac, u nastavku razvoja uspješnog modela kooperacije i suradnje s domaćim proizvođačima svinja.
Trgovci najavljuju ustavnu tužbu u slučaju zabrane rada nedjeljom
OGORČENJE
Trgovci najavljuju ustavnu tužbu u slučaju zabrane rada nedjeljom
ZAGREB - Bude li zabranjen rad trgovina nedjeljom i blagdanima, uz mogućnost rada samo 16 nedjelja u godini, kako je to prezentirao premijer, dio branše već najavljuje da će podnijeti ustavnu tužbu.
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
KARIJERE
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
BANJA LUKA - Nove promjene događaju se u rukovodstvu Triglav osiguranja a.d. Banja Luka.
Uvodi se PDV na male pakete iz Kine
LOŠE VIJESTI
Uvodi se PDV na male pakete iz Kine
ZAGREB - Loše vijesti za sve one koji naručuju iz Kine jeftinije proizvode. Naime, paketi male vrijednosti do 160 kuna poskupjet će 25 posto od 1. srpnja.
Potkraj travnja veliki rast broja novoosnovanih tvrtki
TRENDOVI
Potkraj travnja veliki rast broja novoosnovanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice travnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE