GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbus planira nastaviti s proizvodnjom nakon ponovno otvaranja tvornica

Airbus planira nastaviti s proizvodnjom nakon ponovno otvaranja tvornica
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 10:18
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Airbus je u priopćio da će nastaviti samo s djelomičnom proizvodnjom zrakoplova kada se u ponedjeljak ponovno otvore njegove francuske i španjolske tvornice, nakon što su bile zatvorene četiri dana zbog rješavanja zdravstvenih pitanja vezanih uz koronavirus.

Neki francuski sindikati priopćili su kako je u subotu odlučeno da će se proizvodnja nastaviti sporijim tempom od uobičajenog.

Europski proizvođač zrakoplova priopćio je kako će se njegova proizvodnja i radovi na montaži „djelomično nastaviti“ u Francuskoj i Španjolskoj od ponedjeljka, nakon provedenih zdravstvenih i sigurnosnih provjera.

U Francuskoj i Španjolskoj se nalaze neke od Airbusovih civilnih i vojnih montažnih linija koje proizvode dijelove potrebne za očuvanje Airbusovog poslovanja u drugim zemljama, uglavnom Velikoj Britaniji i Njemačkoj, ali i na montažnoj liniji satelita u SAD-u i Kini.

Radni prostori će se otvoriti tek kada je to sigurnosno moguće, priopćio je Airbus, bez da je naveo koliko će naglo padati njegova proizvodnja.

Francuski sindikat CGT kritizirao je taj potez priopćivši da ne se time ne ugrožavaju samo Airbusove tvornice i okolno stanovništvo, već i oni u širem opskrbnom lancu. Dodali su kako bi radnicima trebalo omogućiti da sami odluče hoće li se vratiti na posao.

Airbus je u priopćenju naveo da je radio sa sindikatima kako bi osigurao zdravlje i sigurnost svojih zaposlenika, osiguravajući nastavak poslovanja.

Zastoj zbog dubinskog čišćenja i premještanja radnika na proizvodne linije zabilježen je i kod nekih dobavljača prošlog tjedna. No, postoji bojazan da bi nedostatak u lancu opskrbe ubrzo mogao ponovno poremetiti proizvodnju, rekli su izvori iz industrije.

Američki konkurent Boeing također razmišlja o privremenom zaustavljanju proizvodnje u svojim tvornicama širokotrupnih mlažnjaka, rekli su prošlog tjedna izvori upućeni u temu.

Tagovi: Airbus, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
ISTRAGA
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štete putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
ZELENO SVJETLO
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
NEW YORK - Vlasnici američkog proizvođača čelika U.S. Steela prihvatili su 14.9 milijardi dolara vrijednu ponudu Nippon Steela, utirući put japanskom vlasniku, unatoč crvenom svjetlu Bijele kuće i kritikama sindikata.
Walmart varao kupce na mesu
PREVARE
Walmart varao kupce na mesu
NEW YORK - Poznati američki lanac trgovina "Walmart" nagodio se za 45 milijuna dolara nakon tužbe u kojoj su ga potrošači optuživali da je godinama varao mjere mesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE