GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova

Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 11:57
Autor: SEEbiz / H
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus najavio je veliku reorganizaciju proizvodnje zrakoplova u Njemačkoj i Francuskoj, izdvajajući proizvodnju dijelova trupa kao osnovni dio poslovanja grupe.

Reorganizacija će uključivati osnivanje novih tvrtki u Njemačkoj i Francuskoj u potpunom vlasništvu Airbusa radi optimizacije procesa proizvodnje i kreiranja nove industrijske strukture, objavila je kompanija u srijedu.

Dio odjela Premium Aerotec u Njemačkoj bit će povezan s pogonima u Stadeu i dijelom velike tvornice u Hamburgu a ostatak će biti uključen u novu kompaniju koja će se specijalizirati za masovnu proizvodnju manjih dijelova.

Montaža aerostrukture u Francuskoj bit će objedinjena u jednu tvrtku, povezujući montažu trupa u pogonima u Saint-Nazaireu i Nantesu s aktivnostima Stelle Aerospace širom svijeta.

Proizvodnja je trenutno dijelom fragmentirana na razini grupe i među podružnicama i dobavljačima, a proizvodnja dijelova trupa mora biti temeljna djelatnost i mora se koordinirati iz središnjice, istaknuli su.

Dijelove trupa zrakoplova istaknuo je prije dva mjeseca kao osnovnu djelatnost i izvršni direktor Airbusa Guillaume Faury.

Ti su dijelovi zrakoplova nekada smatrani manje vrijednima, a u međuvremenu je prevladalo mišljenje da će biti ključni za aerodinamički složene i dekarbonizirane zrakoplove budućnosti, ističe Reuters.

Nove tvrtke neće biti samo dobavljači već će biti integrirane u grupu i taj će im status omogućiti da se usredotoče na svoj dio poslovanja, uz višu razinu štedljivosti i fleksibilnosti.

Buduća organizacija poslovanja u Španjolskoj još je predmet rasprave, dodali su.

Reorganizacija kreće početkom iduće godine, a Airbus je plan predstavio socijalnim partnerima.

Njemački sindikat IG Metall oštro ga je kritizirao kao "napad na poslovanja Airbusa i Premium Aeroteca u Njemačkoj", prema riječima šefa sindikata IG Metalla za taj sektor Daniela Friedricha.

Plan dovodi u opasnost tisuće radnih mjesta, ustvrdio je Friedrich, dodavši da sindikat neće prihvatiti raspad Premium Aeroteca ni izdvajanje dijelova Airbusovog poslovanja.

Faury je na prošlotjednoj skupštini dioničara izjavio da vidi potencijal za optimizaciju i pojednostavljenje europskog industrijskog okruženja koje je, kako je opisao, trenutno složeno i rascjepkano.

Tagovi: Airbus, Premium Aerotec, IG Metall, Guillaume Faury
PROČITAJ I OVO
TAB će preuzeti Lekovu proizvodnu halu na Prevaljama
PROIZVODNJA
TAB će preuzeti Lekovu proizvodnu halu na Prevaljama
PREVALJE - Čini se da će u Koruškoj biti prekinut niz proizvodnih odlazaka iz Slovenije u inozemstvo. Nakon planiranog odlaska Adienta iz Slovenj Gradca i najavljenog preseljenja Lekove proizvodnje s Prevalja u Austriju, očekuju se stotine radnih mjesta u Mežičkoj dolini.
Apel Zagrepčanima urodio plodom: Više ne bacaju sanitetski materijal u kanalizaciju
POHVALNO
Apel Zagrepčanima urodio plodom: Više ne bacaju sanitetski materijal u kanalizaciju
ZAGREB - Prije godinu dana, tijekom prvog lockdowna na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba došlo je do začepljenja i kvara pumpi zbog sanitetskog otpada.
Planteu više nije član Uprave Mercatora
ODLUKE
Planteu više nije član Uprave Mercatora
LJUBLJANA - Slovenska vlada je udovoljila zahtjevu Mercatora i razriješila Gregora Planteua kao izvanrednog člana Uprave ove kompanije.
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
PROJEKTI
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
ZAGREB – Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck ovim projektom želi podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji te svoje potrošače i širu javnost potaknuti da daju svoj doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
GASTRO
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
SVETI PETAR U ŠUMI - Prva hrvatska Kuća od kobasica, jedinstveni projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna, svečano je otvorena u četvrtak u općini Sveti Petar u Šumi nedaleko Pazina u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE