GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbnb uvodi opciju podjele računa među prijateljima

Airbnb uvodi opciju podjele računa među prijateljima
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2018 / 10:07
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
NEW YORK - Američka tvrtka Airbnb sa svojom stranicom za najam stanova u gradovima diljem svijeta u posljednjih je deset godina u potpunosti promijenila način na koji putujemo, a sada to iznova čini kako bi nam istraživanje novih mjesta u društvu prijatelja bilo još lagodnije. 

Naime, Airbnb je nedavno odlučio uvesti opciju koja će posebno razveseliti osobe koje vole putovati u grupi i pritom uštedjeti na skupim rezervacijama hotelskih soba. Rezervaciju i plaćanje smještaja na Airbnb-u do sada je mogao vršiti samo jedan korisnik u ime cijele grupe, a potom bi ostali članovi podmirivali svoj dio troška smještaja po dogovoru unutar grupe, a izvan same platforme Airbnb.

Na zahtjev brojnih korisnika Airbnb je odlučio uvesti malo reda u financijsku stranu plaćanja grupnih rezervacija i to novom značajkom naziva Split Pay. Istraživanje zadovoljstva korisnika koje Airbnb svake godine provodi pokazalo je da je mogućnost grupnog plaćanja računa jedna od najpoželjnijih novih opcija te se bacio na posao kako bi to pretvorio u stvarnosti.

Split Pay je odnedavno dostupan u svim državama u kojima Airbnb posluje, njih čak 191, a funkcionira tako da jedan korisnik iz grupe rezervira smještaj, a Airbnb potom podijeli cijenu na traženi broj dijelova i pošalje svim putnicima poveznicu na kojoj mogu platiti svoj dio računa. Rezervacija je aktivna sve dok svi ne uplate utvrđeni iznos i to najviše 72 sata, a u slučaju da račun nije pokriven nakon isteka tog vremena rezervacija se automatski otkazuje. Time se skida teret plaćanja s jedne osobe i dijeli pravedno među putnicima, a rok otplate prisiljava sve da odgovorno podmire račun.

Tagovi: Airbnb, putovanja
PROČITAJ I OVO
Pfizer: Isporuke cjepiva Europskoj uniji kasnit će najviše tjedan dana
CJEPIVO
Pfizer: Isporuke cjepiva Europskoj uniji kasnit će najviše tjedan dana
NEW YORK - Američka tvrtka Pfizer, koja je u suradnji s njemačkim laboratorijem BioNTechom osmislila cjepivo protiv covida-19, u subotu je iznijela "plan" koji bi trebao omogućiti da se najavljeno kašnjenje isporuke cjepiva ograniči na tjedan dana.
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
LETOVI
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
PODGORICA - Iz kompanije Air Serbia saopšteno je, da je povećan kapacitet mjesta, odnosno da su letovi prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione, zbog sve većeg broja putnika, nakon što je Montenegro Airlines krajem prošle godine bio primoran da prizemlji avione.
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
KAPITAL
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - Wizz Air je 13. siječnja prodao trogodišnje obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura po kamatnoj stopi od samo 1,35 posto, nakon što je od investitora primio više od dvije milijarde eura naloga, izvijestila je web stranica s poslovnim vijestima Portfolio.
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
PR
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
ZAGREB – Kompanija Nestlé Adriatic sklopila je ugovor o suradnji u području odnosa s javnošću s agencijom Komunikacijski laboratorij, a koja je s početkom siječnja ove godine postala novi partner za korporativne komunikacije.
Barilla preuzima Pasta Evangelists
ŠIRENJE
Barilla preuzima Pasta Evangelists
MILANO - Talijanski proizvođač tjestenine Barilla kupio je većinski udio u britanskom Pasta Evangelistsu, najavljujući povratak na tržište svježe tjestenine i proširujući ponudu putem interneta u vrijeme pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE