GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia uspostavila letove ka Rostovu na Donu

Air Serbia uspostavila letove ka Rostovu na Donu
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 10:43
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU 676, avionom erbas A319, uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Rostova na Donu. Srpska nacionalna avio-kompanija će do svoje četvrte destinacije u Ruskoj Federaciji saobraćati dva puta nedeljno, petkom i nedeljom.

Inauguracioni let je dočekan tradicionalnim pozdravom "vodenim topovima" na Međunarodnom aerodromu Platov, koji predstavlja jedan od najnovijih ruskih aerodroma, otvoren 2017. godine. Svečanoj ceremoniji koja je upriličena tim povodom prisustvovali su predstavnici Air Serbije i aerodroma.

“Raduje nas što, uprkos trenutnim okolnostima, dodatno širimo mrežu destinacija i jačamo svoje prisustvo u Rusiji, koja za nas predstavlja strateški izuzetno važno tržište. Drago nam je što unapređenjem naše ponude doprinosimo jačanju komercijalne i turističke aktivnosti između naše dve zemlje. U prilog tome svedoči velika potražnja i dobra popunjenost letova ka Rostovu na Donu u narednom periodu”, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Air Serbiji.

Poznat pod imenom "vrata Kavkaza", Rostov na Donu predstavlja jedan od najvećih gradova evropskog dela Rusije i politički, kulturni i privredni centar juga ove zemlje. Srpska nacionalna avio-kompanija je uspostavljanje vazdušne veze sa Rostovom na Donu planirala u junu 2020. godine, ali je početak letova prolongiran usled situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa.

“Uvek nam je drago da vidimo nove avio-kompanije na aerodromu Platov. Nadamo se dugoj i obostrano korisnoj saradnji sa kompanijom Air Serbia. Nova ruta od Rostova na Donu do Beograda je veoma važna, jer podstiče dalji razvoj međunarodnih i domaćih letova. Beograd je glavni transportni centar u Evropi, dok Platov ima dobro razvijenu mrežu direktnih letova do ruskih regiona. Ovi faktori poboljšavaju šanse za razvoj aerodroma u Rostovu kao čvorišta avio-saobraćaja. Štaviše, Platov već ima uspešno iskustvo kao čvorište za opsluživanje letova iz ruskih regiona u inostranstvu,” izjavio je Aleksandar Serov, izvršni direktor Međunarodnog aerodroma Platov.

Red letenja na ovoj liniji osmišljen je tako da pruža pogodne konekcije sa brojnim gradovima iz mreže Air Serbije, kao što su - Atina, Bukurešt, Istanbul, Larnaka, London, Ljubljana, Tivat, Pariz, Podgorica, Prag, Sarajevo, Skoplje, Solun, Tirana i Cirih. Direktan let između Beograda i Rostova na Donu u proseku traje dva sata i 50 minuta.

Air Serbia je takođe obnovila letove do Krasnodara, a 8. juna obnavlja i avio-saobraćaj do Sankt Peterburga - dve destinacije do kojih su letovi bili privremeno obustavljeni usled pandemije korona virusa.

Tagovi: Air Serbia, Rostov na Donu, aerodrom Platov
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE