GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia s rekordnim brojem putnika u julu

Air Serbia s rekordnim brojem putnika u julu
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2022 / 10:18
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je tokom jula preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu prevezla više od 400 hiljada putnika u redovnom i čarter-saobraćaju.

To predstavlja najveći broj prevezenih putnika za mesec dana još od oktobra 2013. godine, od kada kompanija posluje pod današnjim imenom. Broj prevezenih putnika u julu ove godine veći je za 47 odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine, kada je srpska nacionalna avio-kompanija prevezla ukupno 276.101 putnika. Broj putnika takođe je za 9 odsto veći i u odnosu na do sada rekordnu poslednju pretpandemijsku 2019. godinu, kada je prevezeno 372.839 putnika.

Air Serbia očekuje da će broj njenih putnika u julu ove godine činiti preko 55 odsto od ukupnog broja putnika koji su putovali preko Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

„Rezultati koje smo postigli tokom jula dobar su pokazatelj da smo doneli ispravne i pravovremene poslovne odluke, kada je reč o organizaciji saobraćaja za ovu letnju sezonu. Tu pre svega mislim na strateško pokretanje novih turističkih destinacija, među kojima su one u Italiji i Španiji naišle na najveći odziv putnika u letnjoj sezoni. Rezultat je svakako i posledica dodatnog rasta čarter-saobraćaja za oko 37 odsto u ovoj sezoni u odnosu na 2019. godinu. Nastavljamo da pažljivo pratimo tražnju na tržištu, da pojačavamo kapacitete ka najpopularnijim destinacijama u mreži i uvereni smo da će se trend stabilnog rasta nastaviti i tokom narednih meseci”, izjavio je Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Air Serbije.

Atraktivne letnje destinacije imaju veliki porast broja putnika u odnosu na jul prošle godine, pa je tako saobraćaj pojačan za 172 odsto ka Barseloni, 133 odsto ka Larnaki, 128 odsto ka Dubrovniku i 62 odsto ka Atini. Linija Beograd-Madrid, koja je prošle godine bila ukinuta zbog pandemije, prilikom ponovnog uspostavljanja saobraćaja odmah je dostigla nivo iz 2019. godine.

Velika potražnja tokom cele godine je i za atraktivnim destinacijama poput Londona, koji beleži rast putnika od 151 odsto, Ciriha sa rastom od 87 odsto, Istanbula sa 43 odsto, Berlina sa 40 odsto i Njujorka sa 27 odsto. Pojačano kretanje dijaspore iz evropskih gradova ka regionu prati rast i na regionalnim rutama – Sarajevo beleži rast od 67 odsto, Skoplje od 71 odsto, Ljubljana 35 odsto i Zagreb 52 odsto, u odnosu na prethodnu godinu.

Tagovi: Air Serbia, Aerodrom Nikola Tesla, Boško Rupić, Aerodrom Tivat, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Aleš Zupančič novi šef Geoplina
KARIJERE
Aleš Zupančič novi šef Geoplina
LJUBLJANA - Glavna skupština veletrgovca plinom Geoplin, koji je u 74-postotnom vlasništvu državnog Petrola, dok je 25-postotni dio tvrtke pod izravnom kontrolom države, danas je smijenila upravu tvrtke.
Ryanair podiže cijene avio karata
KARTE
Ryanair podiže cijene avio karata
DUBLIN - Zbog poskupljenja goriva irski niskotarifni prijevoznik Ryanair odlučio je povećati cijene aviokarata, izjavio je danas šef Rynaira u Njemačkoj Andreas Gruber. Poskupljenje su najavili i u njemačkoj Lufthansi.
Zračna luka Dubrovnik: Ove zime stiže više od 58.000 dobrostojećih gostiju
NAJAVE
Zračna luka Dubrovnik: Ove zime stiže više od 58.000 dobrostojećih gostiju
DUBROVNIK - Slijetanjem zrakoplova Freebird Airlines Europe (FAE) sa 170 putnika iz Duesseldorfa u Zračnu luku Dubrovnik u ponedjeljak je počeo zimski charter program putničke agencije W Touristic, koji bi u Dubrovnik trebao dovesti više od 58.000 gostiju, većinom umirovljenika veće kupovne moći.
Arbitražni sud u Londonu odbio zahtjev Crne Gore za otvaranje Svetog Stefana
ODBIJENICA
Arbitražni sud u Londonu odbio zahtjev Crne Gore za otvaranje Svetog Stefana
PODGORICA - Međunarodni arbitražni sud u Londonu odbio je zahtjev države Crne Gore da se otvore grad-hotel Sveti Stefan i Vila Miločer.
Japan zabranio izvoz povezan s kemijskim oružjem Rusiji, zabrinut zbog prijetnji
ZABRANE
Japan zabranio izvoz povezan s kemijskim oružjem Rusiji, zabrinut zbog prijetnji
TOKIO - Japan je odlučio zabraniti izvoz robe povezane s kemijskim oružjem u Rusiju, što je dodatna sankcija Moskvi zbog invazije na Ukrajinu, dok je Tokio "duboko zabrinut" zbog moguće upotrebe nuklearnog oružja, poručio je u ponedjeljak glavni tajnik kabineta Hirokazu Matsuno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE