GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia prva po popunjenosti letova do New Yorka

Air Serbia prva po popunjenosti letova do New Yorka
USPESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2020 / 08:45
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia se sa rezultatom od 67 odsto nalazi na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do New Yorka, prema podacima Međunarodnog aerodroma John F. Kennedy u New Yorku za septembar 2020. godine, saopštila je danas Air Serbia.

Na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, poznatog i kao "Kapija Amerike" jer predstavlja glavni ulaz u zemlju za internacionalne posetioce, srpski nacionalni avio-prevoznik deli prvo mesto sa holandskom avio-kompanijom KLM.

Kako je saopštila Air Serbia, na drugom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika nalaze se kompanije Etihad i Edipter, a na trećem mestu Azijana.

U Air Serbiji navode da su veoma zadovoljni ostvarenim rezultatima koji su dobar pokazatelj da, uprkos pandemiji korona virusa, linija za New York dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih linija Air Serbije.

"Sjedinjene Američke Države su veliko i važno tržište koje je, zahvaljujući nama kao jedinoj avio-kompaniji u regionu sa redovnom direktnom linijom preko Atlantika, dostupno Srbiji i celoj jugoistočnoj Evropi", navodi se u saopštenju.

Regionalni direktor Air Serbije za Severnu i Južnu Ameriku, George Petković kaže da se, prema podacima njujorškog aerodroma, Air Serbia nalazi na vrhu liste i kada je u pitanju tačnost saobraćaja (On-time Performance), odnosno poletanje aviona do 15 minuta od planiranog vremena polaska. Air Serbia do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom.

U planu je da se u periodu od 14. decembra do 4. januara obavlja dodatni let ponedeljkom, dok će se dodatni letovi petkom obaviti 18. decembra i 1. januara 2021. godine. Uz planirane dodatne letove, nacionalna avio-kompanija će u periodu oko božićnih i novogodišnjih praznika do New Yorka saobraćati i do četiri puta nedeljno. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna do 28. oktobra, Air Serbia je obavila 71 let za New York i prevezla 26.121 putnika.

Letove na liniji Beograd - New York obavlja najveći avion u floti Air Serbije, Airbus A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Tagovi: Air Serbia, New York, George Petković, Etihad
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE