GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia primorana da smanji broj zaposlenih i plate

Air Serbia primorana da smanji broj zaposlenih i plate
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 18:07
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je objavila poziv za dobrovoljno prijavljivanje za prestanak radnog odnosa, uz isplatu stimulativne otpremnine, a u kompaniji za Tanjug navode da je nacionalni avioprevoznik primoran da smanji broj zaposlenih, kao i plate radnicima.

Air Serbia, kao i ostale aviokompanije u svetu, trpi posledice pandemije korona virusa, koja je značajno smanjila aviosaobraćaj.

"Imajući u vidu ovako dug period od kako traje poremećaj poslovanja, kompanija više nije u mogućnosti da podnese postojeći nivo troškova, pa je primorana da, pored ostalih do sada pokrenutih inicijativa u cilju smanjenja troškova, pokrene i proces smanjenja broja zaposlenih, odnosno rešavanja viška zaposlenih, kao i smanjenja zarada", naveli su iz Air Serbije u pisanom odgovoru Tanjugu na pitanja o posledicama epidemije na poslovanje nacionalne aviokompanije i merama koje preduzimaju da umanje štetu.

Air Serbia navodi da kao odgovoran poslodavac želi da obezbedi što je moguće bolje uslove za zaposlene koji budu proglašeni viškom, kako prestanak radnog odnosa ne bi ugrozio socijalni status zaposlenih i njihovih porodica.

Zaposlenima koji na osnovu dobrovoljnog zahteva budu proglašeni viškom biće obezbeđene pogodnosti i veći obim prava u odnosu na uslove koji su propisani Zakonom o radu.

Situacija u oblasti putničkog aviosaobraćaja na globalnom nivou izuzetno je teška još od početka pandemije korona virusa od sredine marta,ukazuju u srpskoj aviokompaniji.

Takođe napominju, da usled posledica pandemije celokupna industrija prolazi kroz čitav niz izazova, koji pre svega podrazumevaju značajno smanjenje obima rada, a samim tim i prihoda.

Kako navode, praktično ne postoji nijedna aviokompanija koja nije pogođena, a ni Air Serbia, nažalost, nije izuzetak u tom smislu.

Napominju da je većina aviokompanija do sada već preduzela ili se sprema da preduzme mere restrukturiranja, u vidu prilagođavanja svojih ljudskih i materijalnih resursa novim uslovima poslovanja u okruženju kovida 19 i drastično smanjenom obimu posla.

"Air Serbia je osam meseci, uz izuzetne napore, racionalizaciju poslovanja i smanjivanje troškova, pronalazila načine da u određenoj meri amortizuje posledice globalne krize u avio-saobraćaju".

Takođe, od samog početka, kompanija je kao svoje prioritete, uz bezbednost i zdravlje zaposlenih, ujedno postavila i očuvanje radnih mesta i zaštitu zaposlenja, ističu u Air Serbiji.

Tagovi: Air Serbia, otpremnine
PROČITAJ I OVO
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE