GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia oborila još jedan rekord

Air Serbia oborila još jedan rekord
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2023 / 12:06
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je tokom maja u redovnom i čarter saobraćaju prevezla 335.363 putnika i tako po prvi put od kada posluje pod sadašnjim imenom premašila broj od 300 hiljada putnika u tom mesecu.

Na taj način, srpska nacionalna avio-kompanija je ostvarila povećanje od 83 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. U poređenju sa rekordnom pretpandemijskom 2019. godinom, zabeleženi rezultat predstavlja rast od 66 odsto. Preko matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, Air Serbia je u maju 2023. godine realizovala 3.708 letova, što je za 69 odsto više nego u maju 2022. godine, odnosno 48 odsto više u poređenju sa istim mesecom 2019. godine.

„Naša kompanija je u maju zabeležila novi istorijski uspeh. Tokom tog meseca, više od 300.000 putnika nam je poklonilo poverenje i ponosni smo na to. Već jedanaest meseci za redom, od jula 2022. godine, obaramo sopstvene rekorde u broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Tokom tih meseci prevazišli smo čak i rezultate iz 2019. godine. Dodatno, u maju smo pokrenuli devet novih linija, od kojih je jedna Čikago, naša druga destinacija u Severnoj Americi, a treća prekookeanska. Ona je veoma značajna za nas, naše putnike i ceo region Zapadnog Balkana. Trudićemo se da trend rasta i unapređenja naše mreže nastavimo i u narednom periodu,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbije.
 
Najpopularnije destinacije iz mreže Er Srbije tokom maja u Zapadnoj Evropi bile su Cirih, Pariz i Rim. Kada je reč o bližim destinacijama, najtraženije su bile Atina i Istanbul, odnosno u regionu Podgorica i Tivat.

Tagovi: Air Serbia, Aerodrom Nikola Tesla, Aerodrom Tivat, Jiri Marek
PROČITAJ I OVO
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
KAZNA
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom kaznila je riječki trgovački lanac Plodine s 15.000,00 eura, priopćeno je iz te regulatorne agencije.
HT pripaja Iskon Internet
PRIPAJANJE
HT pripaja Iskon Internet
ZAGREB - - Hrvatski Telekom d.d. nastavlja transformaciju operativnog modela te je nakon pribavljenih korporativnih odobrenja započeo postupak pripajanja društva Iskon Internet Hrvatskom Telekomu.
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
HOTELI
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
RIJEKA - U jednom od najznačajnijih dogovora u riječkom hotelijerstvu, Bonavia Rijeka d.o.o. i Plava Laguna d.d. objavili su uspješno potpisivanje ugovora o kupoprodaji Hotela Bonavia. Hotel će biti preuzet za iznos od 8,1 milijuna eura, a transakcija bi trebala biti završena u studenome 2023. godine.
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
TRGOVINA
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
ZAGREB - Cromaris je otvorio svoju prvu trgovinu u Zagrebu koja, uz velik izbor svježe ribe i ribljih delikatesa iz Cromarisovog asortimana, nudi i druge vrhunske proizvode.
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
DONACUHE
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
U današnjem svijetu tehnologija igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu, obrazovanju, zdravstvu, kulturi i društvu u cjelini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE