GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia: Obavezne maske na svim letovima

Air Serbia: Obavezne maske na svim letovima
MASKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2020 / 20:30
Autor: SEEbiz / FoNeT
BEOGRAD - Aviokompanija Air Serbia saopštila je danas da će na svim letovima, uključujući letove za Frankfurt i Zurich u četvrtak 21. maja, kojima počinje obnavljanje putničkog komercijalnog aviosaobraćaja, biti obavezno nošenje maski za lice tokom čitavog trajanja leta, a avioni će biti redovno dezinfikovani.

Air Serbia je prilagodila sve procedure u putničkom avio-saobraćaju pre, tokom i nakon leta novim okolnostima, koje su prouzrokovane pandemijom korona virusa.

Generalni direktor aviokompanije Duncan Naismith pozvao je putnike da redovno prate vebsajt kompanije, kao i naloge nadruštvenim mrežama, da bi uvek bili u toku sa merama koje Air Serbia preduzima da bi svojim putnicima omogućila bezbedno i udobno putovanje.

Upotreba zaštitnih maski za lice obavezna je na svim letovima Air Serbie i za putnike i za članove posade.

Dodatna zaštitna oprema koju bi putnici poneli sa sobom, rukavice i viziri dozvoljena je i dobrodošla, dodaje se u saopštenju.

Kada je reč o putničkim kabinama, važno je napomenuti i da su ErBasavioni u floti Air Serbie, opremljeni vazdušnim HEPA filterima (High-Efficiency Particle Filters), kojima se kontroliše protok, ponovna cirkulacija i prečišćavanje vazduha.

Kod ATR aviona u floti Air Serbia, po preporuci proizvođača, uvedena je posebna procedura koja omogućava maksimalno cirkulisanje vazduha.

Usluga na letu biće pojednostavljena, sa fokusom na minimalni kontakt, a to uključuje uklanjanje časopisa i brošura.

U prvom periodu, u skladu sa preporukama zdravstvenih stručnjaka, neće biti keteringa, već će biti služena samo voda, da bi se sprečilo često skidanje maske i tako smanjio rizik od prenošenja virusa.

Za pojedine kategorije putnika uvedene su i neke posebne pogodnosti, pa će tako svi putnici stariji od 65 godina imati prioritet pri prijavi na letu, bez ikakve naknade, dok će porodice koje se prijavljuju na let to moći da učine na namenskim šalterima.

Hrana će biti služena na letovima za Njujork, kada budu ponovo pokrenuti 6. juna, navedeno je u saopštenju.

Tagovi: Air Serbia, maske na svim letovima, Duncan Naismith
PROČITAJ I OVO
Wizz Air odložio devet novih linija iz Beograda
LINIJE
Wizz Air odložio devet novih linija iz Beograda
BEOGRAD - Niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air odložila je otvaranje devet novih linija iz Beograda, kao i uvođenje još jednog aviona u bazu u Beogradu ove godine.
Butković: Puni profil ipsilona do sezone 2021., druga cijev tunela Učka do 2024.
IPSILON
Butković: Puni profil ipsilona do sezone 2021., druga cijev tunela Učka do 2024.
NOVI VINODOLSKI - Ministar Oleg Butković rekao je u subotu da produljenje koncesije Bina-Istri do 2039. podrazumijeva ulaganje od 197 milijuna eura te da bi puni profil Istarskog ipsilona trebao biti završen do iduće turističke sezone, a druga cijev tunela Učka i puni profil autoceste do početka 2024.
Cestotehnik postao većinski vlasnik Dobojputeva za 3,18 miliona maraka
FINALIZACIJA
Cestotehnik postao većinski vlasnik Dobojputeva za 3,18 miliona maraka
TUZLA - Udio Cestotehnika u kompaniji Dobojputevi sada iznosi blizu 77,5 posto, a posljednji paket dionica (72,4931 posto) Tuzlaci su kupili po cijeni od 3.180.000 konvertibilnih maraka.
Eurospin otvara prvu od najavljenih 100 trgovina u Hrvatskoj
TRGOVINA
Eurospin otvara prvu od najavljenih 100 trgovina u Hrvatskoj
ZAGREB - Nakon gotovo dvogodišnjih priprema talijanski diskonter Eurospin otvara 13. kolovoza u Zadru svoj prvi od 100 najavljenih supermarketa na našem tržištu.
Croatia Airlines, Air Serbia i Montenegro Airlines izgubili 100 milijuna eura
GUBICI
Croatia Airlines, Air Serbia i Montenegro Airlines izgubili 100 milijuna eura
ZAGREB - Preostali nacionalni prijevoznici iz bivše Jugoslavije trebali bi ove godine objaviti rekordne gubitke zbog pandemije koronavirusa, čija se procjena kreće do 100 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE