GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Canada Rouge trajno ukida liniju Toronto - Zagreb

Air Canada Rouge trajno ukida liniju Toronto - Zagreb
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 08:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Air Canada Rouge, podružnica nacionalne kanadske aviokompanije Air Canade, uvela je sezonsku liniju Toronto - Zagreb - Toronto u lipnju 2018. godine, prometujući između dva grada čak četiri puta tjedno, zrakoplovima tipa B767-300 kapaciteta 282 sjedala.

Linija je bila u prometu i 2019. godine, dok je u 2020. godini zbog globalne pandemije linija privremeno suspendirana. U međuvremenu je ovaj prijevoznik umirovio sve zrakoplove tipa B767 u svojoj floti, čime kompanija zapravo i nije imala širokotrupnih zrakoplova koji bi mogli prometovati između Toronta i Zagreba bez zaustavljanja.

Iako je Air Canada Rouge do prije nekoliko dana nudila u prodaji direktne letove na ovoj liniji za ljetnu sezonu 2021., do realizacije istih ipak neće doći. Naime, kompanija je planirala na ovoj liniji (u slučaju povoljne epidemiološke situacije i dobrog bookinga) koristiti zrakoplove iz flote Air Canade, no kako nam je potvrđeno u odgovoru na upit Croatian Aviationa, zadovoljavajući booking nije postignut što u trenutnoj situaciji i nije iznenađenje.

S obzirom na to da Air Canada intezivno radi na preuzimanju Air Transata, poznatog leisure prijevoznika koji također prometuje između Toronta i Zagreba u ljetnom redu letenja, i bilo je za očekivati da će na ovoj liniji nakon preuzimanja Air Transata ostati prometovati tek jedan prijevoznik. Ipak, do realizacije još nije došlo a AC Rouge je ukinula liniju za Zagreb.

Air Transat je još u prosincu potvrdio namjeru prometovanja prema Zagrebu u ovoj ljetnoj sezoni, karte su trenutno u prodaji, no kompanija ozbiljno razmatra mogućnost da zbog slabe potražnje i restrikcija u putovanju ipak otkaže redovne operacije između glavnih gradova Hrvatske i Kanade, konačna odluka još nije donesena.

Nakon odlaska Emiratesa i Korean Aira, ovo je treći odlazak aviokompanije koja je Zagreb spajala s dalekim tržištem. Prema trenutno dostupnom rasporedu, u Zagrebu bi jedini širokotrupni zrakoplovi ovog ljeta trebali biti upravo Air Transatovi, no hoće li se to i dogoditi tek nam preostaje za vidjeti. U tom slučaju Zagreb bi ostao bez širokotrupnih zrakoplova i gotovo svih long-haul linija (izuzev linije prema Dohi na kojoj Qatar Airways prometuje s uskotrupnim zrakoplovom).

Air Canada Rouge obavljala je noćne letove iz Toronta za Zagreb, s povratnim letom iz Zagreba prema Torontu u prijepodnevnim satima. Navedenu liniju u većem su broju koristili hrvatski iseljenici iz Toronta i SAD-a, prije svega Chicaga, koji su s jednim zaustavljanjem u Torontu svoje putovanje nastavljali direktnim letom prema Zagrebu.


Odlazak ovog prijevoznika iz Zagreba svakako jest korak unatrag s obzirom na to da je Air Transat prije svega orijentiran na leisure putnike, no treba također reći kako su zrakoplovi tipa B767 koji su prometovali prema Zagrebu bili stari preko 20 godina bez dodatnog sadržaja za putnike, što danas već uzimamo kao normalno na dugim letovima.

Tagovi: Air Canada Rouge, Air Transat, Zračna luka Zagreb, Air Canada, Toronto, Korean Air
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE