GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Baltic uvodi novu liniju za Rijeku

Air Baltic uvodi novu liniju za Rijeku
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2020 / 07:56
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Air Baltic, koji je ove godine u svoj itinerer letova uvrstio i direktnu avioliniju Rijeka - Vilnius, uvodi još jednu liniju iz ovoga grada prema riječkoj Zračnoj luci, prenosi Avioradar.

Naime, od 6. lipnja do 26. rujna se uvodi još jedan direktan let tjedno iz Vilniusa i to subotom pa će tako ovaj avioprijevoznik tijekom ljetnih mjeseci prema ZL-u Rijeka prometovati s ukupno četiri linije tjedno.

Naime, u sklopu prezentacije novih letova u 2020., krajem prošle godine iz ove su kompanije najavili kako će Rijeka, uz Dubrovnik, biti direktno povezana s Vilniusom, glavnim gradom Litve. U planu je bila samo jedna linija prema Rijeci tjedno, međutim, latvijski nacionalni avioprijevoznik je, u međuvremenu, ipak »podebljao« nalete na Zračnu luku Rijeka i prije samog starta sezone letenja.

Tako će od 6. lipnja do 26. rujna imati dvije linije tjedno izmeđe Rijeke i Vilniusa. Osim toga, tu su i postojeći letovi prema Rigi, i to također dva puta tjedno što ukupno čini četiri linije Air Baltica prema Rijeci u špici sezone.

Inače, letovi za Litvu će jednom tjedno biti aktivni već od početka svibnja, a Rijeka će vezu s Vilniusom imati do kraja listopada. Iskorak na ovom udaljenijem europskom tržištu svakako je dobrodošao za kvarnerski turizam, osobito u godini kada je Rijeka Europska prijestolnica kulture.

Kako bi se goste s ovih tržišta privuklo na Jadran, ondje su odrađene i dodatne prezentacije domaće turističke ponude, a kako je najavljeno iz Hrvatske turističke zajednice, na prvom će letu biti velik broj turističkih agenata i novinara s područja Baltika i Skandinavije kojima će se predstaviti Rijeku, Dubrovnik. Inače, na novim će linijama prometovati avioni iz nove flote latvijskog avioprijevoznika tipa Airbus A220-300.

Vezano za nove linije, poljski avioprijevoznik LOT također je najavio nove izravne letove iz glavnog poljskog grada za Rijeku od lipnja ove godine. Nove izravne linije sigurno su dobrodošle s obzirom na toda je riječ o, po broju noćenja, četvrtom najjačem hrvatskom emitivnom tržištu. Poljaka u Hrvatsku godišnje na odmor dolazi oko milijun i ostvaruju oko šest milijuna noćenja. Novi letovi sigurno će popraviti i statistiku s ovog tržišta na Kvarneru.

Što se tiče ovogodišnjih letova na Zračnu luku Rijeka, prema onome što se dade naći na pretraživačima letova, trenutačno su u ponudi izravni letovi desetak aviokompanija. Pregovori su čini se još u tijeku, pa bi linija moglo biti i više, a kako sada svari stoje, Rijeka već ima potvrđene direktne linije za London, Bruxelles, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Frankfurt i Frankfurt Kahn, Stuttgart, München, Hamburg, Berlin (Tegel) te Beograd s kojim ZL Rijeka od lani povezuje Air Serbia. Da podsjetimo, ova je linija uvedena nakon punih 30 godina stanke.

Tako, primjerice, Ryanair ove godine prema Rijeci ima tri linije. Ova niskobudžetna kompanija će Rijeku povezivati s Bruxellesom (Charleroi), Frankfurtom (Kahn) i Londonom (Stanstead). Eurowings će letjeti za Düssledorf, Hamburg, Köln, Stuttgart i Berlin (Tegel). Također niskobudžetni Condor počinje letjeti krajem svibnja, i to iz Frankfurta. Trenutačno se karte mogu naći od 60 eura naviše.

Transavia iz nizozemskog Eindhovena počinje letjeti sredinom travnja i to četvrtkom i nedjeljom. Početna cijena karte prema Rijeci je 63 eura u jednom smjeru, dok se prema Nizozemskoj iz Rijeke nađe karata i po 39 eura. Tu su još i Lufthansa, kao i Croatia airlines koja, od međunarodnih letova, ima cjelogodišnju vezu s Münchenom te hrvatski Trade Air.

Na Voloteinim stranicama trenutačno na listi nema Rijeke, tu su od hrvatskih destinacija aerodromi u Puli, Splitu i Dubrovniku, kao i na stranicama Arkie koja je povezivala Rijeku i Tel Aviv.

Tagovi: Air Baltic, Zračna luka Rijeka, kompanija LOT, Eurowings, Ryanair
PROČITAJ I OVO
Podravka najpozitivnija hrvatska kompanija u očima potrošača
ISTRAŽIVANJE
Podravka najpozitivnija hrvatska kompanija u očima potrošača
ZAGREB - Prema istraživanju agencije Ipsos, proizvodnja hrane i pića najbolje je ocijenjena industrija u Hrvatskoj – njoj 73 posto ispitanika u Hrvatskoj daje ocjenu 4 ili 5, a samo šest posto jedinicu.
Franck pokrenuo webshop
POTEZI
Franck pokrenuo webshop
ZAGREB – Franck je predstavio svoj službeni webshop, novi prodajni kanal osmišljen prema potrebama i navikama modernih potrošača.
EK razmatra uvođenje novog korporativnog poreza
POREZI
EK razmatra uvođenje novog korporativnog poreza

BRUXELLES - Europska komisija razmatra novi korporativni porez kojim bi financirala otplatu duga vezanog za planirana izdvajanja za pomoć europskim gospodarstvima i sektorima najteže pogođenima koronakrizom, objavila je u ponedjeljak Komisija.

Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
PRVI KVARTAL
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
ZAGREB - Institut IGH u prvom je kvartalu ostavrio poslovne prihode od 50,9 milijuna kuna.
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE