GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AIK banka i u ponovljenoj proceduri bez dozvole NBS za preuzimanje Gorenjske banke

AIK banka i u ponovljenoj proceduri bez dozvole NBS za preuzimanje Gorenjske banke
BEZ DOZVOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2018 / 19:52
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Narodna banka Srbije nije dala "zeleno svetlo" AIK banci za preuzimanje slovenačke Gorenjske banke, izveštava agencija STA. Slovenačka agencija navodi da je tu informaciju dobila u centralnoj banci Srbije.

To znači da AIK banka, koja već ima blizu 21% vlasničkog udela u banci u Kranju, neće moći da kupi još 37,6% vlasničkog udela, o čemu se dogovorila sa najvećim vlasnikom Gorenjske banke, kompanijom Sava.

STA podseća da je saglasnost slovenačke centralne banke da AIK banka poveća svoj vlasnički udeo na više od 50% istekla krajem februara.

Shodno odluci akcionara Save, AIK banka ima rok do 16. marta da obezbedi sva neophodna odobrenja, što je sada malo verovatno, ocenjuje slovenačka agencija.
Na pitanje šta će biti naredni koraci, iz slovenačkog Suverenog Holdinga, koji je zajedno sa državnim fondom KAD najveći vlasnik Save, odgovorili su da ne mogu to da komentarišu.

AIK banka je 2016. godine dobila odobrenje Narodne banke Srbije za preuzimanje Gorenjske, ali je kasnije ta saglasnost povučena zbog "nepravilnosti u poslovanju".

U obnovljenoj proceduri saglasnost je ponovo odbijena jer je, prema informativnom portalu Siol, centralna banka Srbije utvrdila neregularnosti koje bi mogle da predstavljaju rizik za srpski finansijski sistem, dodaje slovenačka agencija.
Sa 20,99% udela u Gorenjskoj, AIK banka je drugi najveći pojedinačni vlasnik banke u Kranju, posle kompanije Sava.

Tagovi: AIK banka, Narodna banka Srbije, Gorenjska banka
PROČITAJ I OVO
Jadroplov će kasniti s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Jadroplov će kasniti s objavom poslovnih rezultata
SPLIT - Jadroplov je izvijestio javnost da zbog trenutnih okolnosti povezanih sa pandemijom korona virusa Društvo neće biti u mogućnosti ispuniti propisane obveze objave nerevidiranih tromjesečnih financijskih izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine na način i u rokovima propisanim člankom 468. Zakona o tržištu kapitala.
Otvoren konkurs za nagrade KAKTUS 2020
NAGRADE
Otvoren konkurs za nagrade KAKTUS 2020
BEOGRAD - Marketing mreža raspisala je konkurs za 6. nacionalnu dodelu godišnjih nagrada – KAKTUS 2020.
Aegean Airlines otkazao sve linije prema Hrvatskoj
LOŠE VIJESTI
Aegean Airlines otkazao sve linije prema Hrvatskoj
ZAGREB - Aegean Airlines, član Star Alliance-a, ranije je najavio početak prometovanja prema tri hrvatske zračne luke (Dubrovnik, Split i Zagreb) od rujna ove godine. Svi letovi prema spomenutim odredištima otkazani su za ovu godinu.
EVA Air nudi let bez odredišta zrakoplovom Hello Kitty
BIZARNO
EVA Air nudi let bez odredišta zrakoplovom Hello Kitty
NEW YORK - Tajvan nastavlja udovoljavati svojim stanovnicima željnima putovanja nudeći novo iskustvo - na letu bez odredišta, prenosi CNN.
Booking.com otpušta četvrtinu radne snage
REZOVI
Booking.com otpušta četvrtinu radne snage
NEW YORK - Kompanija za rezervacije hotela i kuća za iznajmljivanje, Booking.com objavila je da otpušta četvrtinu svoje radne snage, više od 4.000 ljudi, jer su putovanja drastično pala zbog pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE