GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agrokorove tvrtke opet odgađaju objavu financijskih izvješća

Agrokorove tvrtke opet odgađaju objavu financijskih izvješća
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2018 / 17:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtke iz sastava Agrokora koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi u srijedu su izvijestile o ponovnoj odgodi objave financijskih izvješća za prošlu godinu, obrazlažući to činjenicom da je u tijeku proces revizije i usvajanja tih izvješća.

Prvi su o odgodi objave prošlogodišnjih izvješća jučer putem Burze izvijestili Ledo i Zvijezda, a danas su s time nastavile i druge tvrtke poput Jamnice, Belja, Vupika, Žitnjaka, PIK Vinkovci.

Te su kompanije, naime, krajem travnja najavile da objavu godišnjih financijskih izvješća za 2017. godinu planiraju tijekom svibnja, no, zadnji radni dan u svibnju ponovno ih odgađaju.

Godišnje financijske izvještaje za 2017. godinu neće biti moguće objaviti u najavljenom roku, budući da je u tijeku proces revidiranja i usvajanja istih, čije trajanje u ovom trenutku ne možemo predvidjeti, navodi primjerice Jamnica.

Belje, kao i Ledo jučer, obrazlaže da je Uprava sastavila godišnja financijska izvješća za prošlu godinu, koja će biti objavljena zajedno s izvješćima za prvi kvartal ove godine "čim neovisni revizor dostavi svoje mišljenje odnosno čim bude spremno za objavu".

Slična obrazloženja za odgodu izvješća iznose i iz Zvijezde, Vupika, PIK-a Vinkovci, Tiska ili Žitnjaka.

Jutarnji list u današnjem izdanju, u tekstu pod naslovom "Pobuna uprava Agrokorovih tvrtki", navodi kako su te tvrtke u izvješćima za 2017. odbile knjižiti jamstva iz doba Todorića te da vjerovnici tvrde da nagodba može ići i bez toga.

Kako prenosi taj list, pozivajući se na neslužbene izvore, "oko 20, od ukupno 76, tvrtki u procesu lex Agrokor poslalo je početkom ovog tjedna izvanrednoj upravi Agrokora financijska izvješća za 2017. u kojima nisu aktivirana jamstva, nego su prikazana izvanbilančno u bilješkama uz izvješća".

"Svima njima je revizor PricewaterhouseCoopers, doznali smo neslužbeno, dao načelna pozitivna mišljenja za financijska izvješća, uz određene ograde, ali PWC još nije dao završnu službenu ocjenu tih izvješća", navodi Jutarnji list.

Prenosi i da je, prema informacijama kojima raspolaže list, izvanredna uprava Agrokora odbila iozvješća tih kompanija tvrdeći da nisu sukladna međunarodnim standardima financijskog izvještavanja, a što opet stvara poteškoće u procesu izvanredne uprave 40-ak dana prije 10. srpnja, do kada se mora sudski sklopiti nagodba vjerovnika Agrokora.

List također prenosi i da su im i neki veliki vjerovnici potvrdili da se nagodba može sklopiti i bez financijskih izvješća, kao i da je sada pitanje hoće li izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško smijeniti članove uprava tih kompanija zbog nelojalnosti ili će to ostaviti budućim vlasnicima.

Tagovi: Agrokor, Ledo, Jamnica, Belje, PricewaterhouseCoopers, Tisak, Zvijezda, Žitnjak
PROČITAJ I OVO
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAHTJEVI
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAGREB - Predsjednik Udruženja veletrgovina pri HGK Tomislav Kulić izjavio je da veledrogerije od Vlade traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine i dogovor o otplatnom planu za ostali dio duga do ukupnih pet milijardi kuna.
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
INVESTICIJE
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
LONDON - Britanska kompanija Mineco Limited, nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji otvaranjem još jednog rudnika olova i cinka u Raškoj oblasti, saopšteno je danas iz ove kompanije.
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
LIJEKOVI
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
ZAGREB - "Imamo 500 milijuna dospjelih dugovanja samo u bolnicama. Dodatni problem je da je u zadnja dva mjeseca novih 700 milijuna duga ljekarni prema veledrogerijama. Došli smo do točke kada postaje neizdrživo", rekao je.
Poduzetnici ne podržavaju novi lockdown, spremni su na jedan dan zaustaviti sve poslove
NEZADOVOLJSTVO
Poduzetnici ne podržavaju novi lockdown, spremni su na jedan dan zaustaviti sve poslove
ZAGREB - Anketa udruge Glas poduzetnika (UGP) pokazala je da su poduzetnici protiv novog zatvaranja gospodarstva, nezadovoljni su trenutnim mjerama Vlade te su spremni svoje nezadovoljstvo izraziti i prosvjedom, izvijestili su u utorak iz udruge.
Cjepivo: Britanci volontere planiraju namjerno zaraziti koronavirusom
POKUSNI KUNIĆI
Cjepivo: Britanci volontere planiraju namjerno zaraziti koronavirusom
LONDON - Britanska vlada u utorak je priopćila da će podržati svoje znanstvenike koji u sklopu testiranja cjepiva za covid-19 planiraju mlade i zdrave dobrovoljce namjerno zaraziti virusom kako bi ubrzali njegov razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE