GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agrokorove tvrtke o zalogu žigova za osiguranje kredita iz lipnja

Agrokorove tvrtke o zalogu žigova za osiguranje kredita iz lipnja
ŽIGOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2017 / 18:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Četiri tvrtke iz sastava Agrokora koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi - Ledo, Jamnica, Zvijezda i Vupik, u petak su izvijestile o zasnivanju založnog prava na određenim žigovima tih tvrtki, a za osiguranje kredita u iznosu 480 milijuna eura kojega je Agrokor dobio u lipnju ove godine.

Te kompanije u objavi na Burzi navode da je jučer, 23. studenoga sklopljen ugovor o zasnivanju založnog prava na žigovima između Agrokor d.d., njegovih određenih povezanih društava, kao založnih dužnika, te Madison Pacific Trust Limited, kao založnog vjerovnika. Taj je ugovor sklopljen "u svrhu zasnivanja i perfekcije osiguranja u korist Madison Pacific Trust Limited, radi osiguranja sadašnjih i budućih tražbina koje proizlaze iz Ugovora o najstarijem (eng. super-priority) kreditu od 8. lipnja 2017. godine", navodi se u objavama Agrokorovih kompanija.

Za dvije Agrokorove tvrtke - Jamnicu i Ledo, to znači proširenje zasnivanja založnog prava na žigovima, s obzirom da su te dvije kompanije sredinom rujna (18. rujna) objavile da su sklopile ugovor o zasnivanju založnog prava na određenim žigovima.

Nakon što je u rujnu Janica založila pravo na pet, a Ledo na četiri žiga, Jamnica je novim ugovorom založila pravo na dodatnih 17 žigova, a Ledo na 21 žig. Najvećim dijelom riječ je o verbalnim i figurativnim žigovima te nekoliko trodimenzionalnih žigova.

Zvijezda je jučer sklopljenim ugovorom založila pravo na 17 svojih žigova (verbalnih i figurativnih), a Vupik na dva figurativna žiga, proizlazi iz objava tih kompanija.

Uz žigove, za kredit koji je Agrokor dobio početkom lipnja, tvrtke iz sastava Agrokora su založile i prava na svojim nekretninama koje do tada nisu bila založena o čemu su izvijestile početkom rujna.

Naime, Jamnica, Ledo, Zvijezda, Belje, Vupik i PIK Vinkovci su početkom rujna izvijestili o sklapanju ugovora o zasnivanju založnog prava na nekretninama između Agrokora, njegovih povezanih društava, te Madison Pacific Trust Limiteda.

Inače, Agrokor je 8. lipnja izvijestio da je potpisan ugovor o financijskom aranžmanu u visini od 480 milijuna eura. Kredit je odobren na 15 mjeseci, uz 4 posto godišnje kamate koja se pripisuje glavnici ili 3,8 posto u gotovini, plativo jednom godišnje.

Kredit su osigurali imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a jamstvo za kredit je sva materijalna i nematerijalna imovina koja nije do sada založena.

Tagovi: Agrokor, Ledo, Jamnica, Belje, Vupik, Madison Pacific Trust Limited, Tisak, Zvijezda
PROČITAJ I OVO
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
DOBRE BROJKE
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
RIJEKA – Nerevidirani rezultati poslovanja tvrtke Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) pokazuju da je najveća hrvatska nautička tvrtka u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 139 milijuna HRK poslovnih prihoda.
Neto gubitak Croatia Airlinesa 243,5 milijuna kuna
SVE GORE
Neto gubitak Croatia Airlinesa 243,5 milijuna kuna
ZAGREB - Croatia Airlines je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježila operativni gubitak od 222,4 milijuna kuna, koji s neto rezultatom financiranja daje neto gubitak od 243,5 milijuna kuna, priopćili su u petak iz nacionalne zrakoplovne kompanije.
Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost
TEŠKA GODINA
Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost
POREČ – Prema danas objavljenom izvješću, Valamar Riviera je usprkos Covid krizi u prva tri kvartala 2020. godine ostvarila 2,2 milijuna noćenja i ukupne prihode u visini od 673 milijuna kuna odnosno 33% prihoda prethodne godine. Na razini poslovne godine Valamar Riviera očekuje ostvariti neto gubitak, ali i pozitivan novčani tijek uz operativnu dobit u rasponu od 100 do 115 milijuna kuna.
Adriatic group: Značajan porast prodaje hrvatskih proizvoda u zapadnoj Europi
RAST
Adriatic group: Značajan porast prodaje hrvatskih proizvoda u zapadnoj Europi
ZAGREB – Prodaja hrvatskih prehrambenih proizvoda na zahtjevnim zapadnoeuropskim tržištima u prva tri kvartala ove godine, unatoč pandemiji, povećana je za oko 40 posto u odnosu na prošlu godinu – priopćili su iz Adriatic group sa sjedištem u Beču, koja je najveći distributer prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine na tržišta zapadnoeuropskih zemalja.
Francuska pomaže kompanijama smanjiti dug najma poslovnog prostora
POMOĆ
Francuska pomaže kompanijama smanjiti dug najma poslovnog prostora
PARIZ - Francuska vlada uvest će poreznu olakšicu iznajmljivačima poslovnog prostora koji su spremni otpisati dio duga kompanijama zatvorenim zbog mjera suzbijanja koronavirusa, rekao je ministar financija Bruno Le Maire.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE