GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agramova osiguravajuća društva premijski prestigla Grupu Croatia osiguranja

Agramova osiguravajuća društva premijski prestigla Grupu Croatia osiguranja
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2020 / 22:17
Autor: SEEbiz / lider
ZAGREB - Ukupno su na tržištima Hrvatske te Bosne i Hercegovine Agramovi osiguravatelji u prošloj godini ostvarili premijski prihod od 2,928 milijardi kuna, što je dvadeset milijuna kuna više od Grupe Croatia osiguranja.

Osiguravajuća društva Koncerna Agram, prema podacima o poslovanju u 2019., na tržištima Hrvatske te Bosne i Hercegovine ostvarila su rekordan ukupan premijski prihod od 2,928 milijardi kuna. Od toga su na hrvatskom tržištu ostvarene 2,42 milijarde kuna, odnosno 13,4 posto više nego godinu prije, a istodobno je ukupno hrvatsko tržište osiguranja raslo po znatno nižoj stopi – od 7,1 posto, piše Lider.

Najveće osiguravajuće društvo iz Koncerna Agram, Euroherc osiguranje d.d. Zagreb, ostvarilo je zaračunanu bruto premiju od 1,3 milijarde kuna ostvarivši rast u odnosu na 2018. od 14,3 posto. Adriatic osiguranje d.d. Zagreb ostvarilo je zaračunanu bruto premiju od 753 milijuna kuna uz rast od 13,6 posto. Agram life osiguranje d.d. Zagreb, koje se bavi zdravstvenim i životnim osiguranjima, zabilježilo je rast od 10,2 posto uz zaračunanu bruto premiju od 387 milijuna kuna.

Prema podacima Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH, Adriatic osiguranje d.d. Sarajevo, inače lider na tržištu BiH, lani je zabilježilo bruto zaračunanu premiju od 35 milijuna eura, a Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo ostvarilo je 32 milijuna eura. Ostvarena premija osiguravajućih društava Koncerna Agram na hrvatskom tržištu i u BiH ​lani je tako bila za dvadeset milijuna kuna veća od premije koju su na ta dva tržišta ostvarila osiguravajuća društva Grupe Croatia osiguranje.

To preuzimanje liderske pozicije Koncerna Agram od Grupe Croatia osiguranje rezultat je premijskog rasta Koncerna Agram u protekle četiri godine četiri puta većeg od rasta Grupe Croatia. Od 2015. do 2019. Agramova osiguravajuća društva zabilježila su rast premije od 931 milijun kuna. Lanjski rast ukupne premije na hrvatskom tržištu ponajprije su potaknula društva iz automobilskog osiguranja. Euroherc je rastao 26,5 posto na tržištu automobilskog kaska i 5,5 posto na tržištu automobilskog osiguranja. Adriatic osiguranje je na tržištu automobilskog kaska raslo 29,5 posto, a na tržištu automobilskog osiguranja 5,6 posto. Vrijedi spomenuti da se ukupno tržište automobilskog kaska lani povećano za 17,2 posto, a ukupno tržište automobilskog osiguranja za samo 3,1 posto.

Tagovi: Agram, Croatia osiguranje, Agram grupa, Adriatic osiguranje, Euroherc
PROČITAJ I OVO
Luka Koper očekuje pad prometa iz Kine u roku od 14 dana
PROBLEMI
Luka Koper očekuje pad prometa iz Kine u roku od 14 dana
KOPER - Zbog ograničenja koja se odnose na Kinu, luka Koper još uvijek ne bilježi pad prometa, ali prema prognozama logističara, to će se dogoditi u roku od 14 dana, rekao je novinarima direktor koprske tvrtke Dimitrij Zadel.
Televizija O2 od 1. marta pod starim imenom - B92
POVRATAK
Televizija O2 od 1. marta pod starim imenom - B92
BEOGRAD - Televizija O2 od 1. marta radiće po starim imenom - B92. Novi restart najavljen je na bilbordima.
Bajić: Croatia Airlines ne osjeća posljedice koronavirusa
UVJERAVANJA
Bajić: Croatia Airlines ne osjeća posljedice koronavirusa
ZAGREB - Croatia Airlines u ponedjeljak je predstavio nove međunarodne linije Zagreb-Sofija i Zagreb-Podgorica, a tom prilikom je predsjednik Uprave Jasmin Bajić rekao kako koronavirus nema velik utjecaj na rezultate kompanije.
Stigao kineski brod s konstrukcijom za Pelješki most, članovi posade negativni na koronavirus
MOST
Stigao kineski brod s konstrukcijom za Pelješki most, članovi posade negativni na koronavirus
PLOČE - Brod "Da Yu Xia" kineske kompanije COSCO Shipping, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo prema Hrvatskoj sa čeličnom konstrukcijom za Pelješki most.
Mihajlović: Srbija započela ili priprema izgradnju oko 400 km novih auto-puteva
INVESTICIJE
Mihajlović: Srbija započela ili priprema izgradnju oko 400 km novih auto-puteva
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija već započela ili priprema izgradnju oko 400 kilometara novih auto-puteva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE