GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aeroflot nakon sedam godina opet svakodnevno povezuje Dubrovnik i Moskvu

Aeroflot nakon sedam godina opet svakodnevno povezuje Dubrovnik i Moskvu
VEZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 22:25
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Zrakoplov ruskog nacionalnog avioprijevoznika "Aeroflot" s 86 putnika sletio je u utorak navečer u Zračnu luku Dubrovnik čime je, nakon sedam godina, jug Hrvatske ponovno svakodnevno povezan izravnom zračnom linijom s Moskvom.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić izjavio je kako očekuje da će se interes Rusa preliti i u još bolju popunjenost na letovima.

"Ako se situacija s pandemijom nastavi poboljšavati, očekujem da će srpanj i kolovoz biti izvrsni", rekao je Luetić te dodao kako se još uvijek čeka otvaranje britanskog tržišta, s kojeg je dubrovačka zračna luka ostvarivala 30 posto prometa.

"Nadam se da neće dalje odgađati i da će s prvim danima srpnja krenuti letovi četiri zrakoplovne kompanije", istaknuo je Luetić.

U dubrovačkoj Zračnoj luci otvoren je i Covid punkt za antigensko i PCR testiranje, dostupan i svim građanima po komercijalnoj cijeni. Novost je i terminal za poslovno zrakoplovstvo, najmoderniji u Hrvatskoj.

"Lani smo imali jako dobru povezanost baš u tom segmentu, a ove godine očekujemo i još bolju. To su gosti visoke platežne moći koji odmor provode na jahtama na Jadranu. Terminal je vrlo moderan, s kontrolom putovnica i carinske kontrole, zaštitnog pregleda i cateringa te VIP salona", izjavio je Luetić.

Direktorica dubrovačke Turističke zajednice Ana Hrnić istaknula je kako su Dubrovnik i Hrvatska vrlo zanimljivi ruskim turistima.

"Prošlog tjedna smo imali snimanje popularne turističke emisije pa očekujemo dodatni rast interesa", rekla je Hrnić, koja očekuje da će turistički promet biti osjetno bolji nakon 15. lipnja.

Inače, Rusija će Hrvatsku od 10. lipnja staviti na listu epidemiološki sigurnih zemalja te će time biti označena kao sigurna destinacija za putovanja ruskih turista.

Zračna povezanost Rusije i Hrvatske u ovoj godini ostvarit će se od lipnja do rujna s više od petsto letova, a ulaskom Hrvatske u 'zelenu zonu' otvara se mogućnost i charter letova.

Osim Dubrovnika "Aeroflot" će s Moskvom u sezoni povezivati Pulu, Split i Zagreb.

Hrvatska je obnovila izdavanje turističkih viza za ruske državljane, a na ruskom tržištu trenutno vlada dobar interes za odmorom u Hrvatskoj. Prema podacima iz sustava eVisitor, tijekom ove godine gosti iz Rusije ostvarili su oko 30 tisuća noćenja, odnosno 48 posto više nego tijekom istog razdoblja prošle godine.

Tagovi:  Aeroflot, Zračna luka Dubrovnik, Moskva, Rusija, ruski turisti, Frano Luetić, Ana Hrnić
PROČITAJ I OVO
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE