GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodromi Crne Gore uskoro u koncesiju

Aerodromi Crne Gore uskoro u koncesiju
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2018 / 17:23
Autor: SEEbiz
PODGORICA – Vlada Crne Gore odlučila je da aerodrome u Podgorici i Tivtu ponudi na koncesiju, odnosno da ih izda na period od 25 do 30 godina, prenose Vijesti.

Prema prijedlogu koncesionog akta, između ostalog, planirano je da se od koncesija za aerodrome unapred naplati 100 miliona eura, dok će koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od Montenegro Airlinesa. Ostatak godišnje koncesione naknade zavisiće od prihoda aerodroma.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković juče je na javnoj raspravi o nacrtu koncesionog akta za davanje u zakup crnogorskih aerodroma rekao da stanje na crnogorskim aerodromima nije dobro.

Zbog toga je, kako je rekao, hitno potreban partner koji će uložiti 200 miliona evra i koji će doneti znanje kako ih razvijati i kako njima upravljati.

On je naveo da aerodromi ne zadovoljavaju potrebe narasle turističke privrede i da im je potrebno proširenje, naročito tivatskog, kao i da Vlada i kompanija nemaju novac za te investicije.

Ministar je više puta kazao da je nezadovoljan načinom kako se upravlja aerodromima proteklih godina. On je kazao da će zakup trajati 25 ili 30 godina, kao i da očekuje investicije od 200 miliona, avansnu uplatu koncesione naknade od oko 100 miliona i prihod od godišnje koncesione naknade od oko deset miliona evra, i da će sve izgrađeno biti u vlasništvu države nakon isteka koncesionog perioda.

Naveo je i da već postoje interesovanja od kompanija iz Turske, Njemačke, Francuske, Arapskih Emirata, Kuvajta i Južne Koreje.

Nurković je kazao da će radnici biti zaštićeni jer će narednih dana biti zaključen kolektivni ugovor. Rekao je i da država neće davati nikakve garancije koncesionaru, kao i da državna imovina neće biti zalagana za kredite.

Nurković je saopštio i da je za kupovinu Montenegro Airlinesa zaintersovana jedna velika avio-kompanija čije pismo o namerama očekuju u Vladi.

Tagovi: Aerodromi Crne Gore, Osman Nurković, Montenegro Airlines, Vlada Crne Gore, Aerodrom Tivat
PROČITAJ I OVO
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.
Vozači Ubera idu u štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Vozači Ubera idu u štrajk
ZAGREB - Oko 2.000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici od nedjelje kreće u štrajk i odjavljuje se do daljnjega s popularne mobilne aplikacije.
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
PREPORUKE
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
NEW BRUNSWICK - Savjetodavno povjerenstvo američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) izglasalo je jednoglasno preporuku za davanje druge doze cjepiva Johnson & Johnson protiv koronavirusa najmanje dva mjeseca nakon što su ljudi primili prvu dozu.
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
STRANI AGENTI
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
MOSKVA - Još dva online ruska medija vlada je u petak proglasila "stranim agentima" što je dodatno ograničilo slobodu izražavanja i glasove kritike upućene vlastima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE