GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodromi Crne Gore u koncesiju, već zainteresovano dvadesetak kompanija

Aerodromi Crne Gore u koncesiju, već zainteresovano dvadesetak kompanija
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2019 / 16:38
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici usvojila je Koncesioni akt i ugovor o koncesiji za Aerodrome Crne Gore, saopštio je ministar saobraćaja Osman Nurković. Premijer Duško Marković je poručio da Aerodrome ne prodajemo, već kako je poručio, očekuje veliko ulaganje koja ostaju budućim generacijama.

Ministar iz SD-a Damir Šehović je bio protiv usvajanja Koncesionog akta. Stav SD je ponovoljen i na Vladi, kazao je Nurković, i dodao, da su ostali pri tome da Aerodrome ne treba dati pod koncesiju.

Nurković je kazao da je već obavio razgovore sa 15 ili 20 firmi koje su zainteresovane za Aerodrome.

„Oko 20 renomiranih firmi iz ove oblasti je već zainteresovano za Aerodrome, vidjećemo ko će ispuniti kriterijume koje smo postavili u ovom aktu“, kazao je Nurković.

Nakon svih procedura i tendera, Nurković očekuje da ugovor sa koncensionarom bude potpisan u martu naredne godine.

„Planiramo da u februaru ili martu izvršimo prenos imovine“, kazao je Nurković.

Očekivani obim investicija je najmanje 80 miliona u prve tri godine i, kako dodaje Nurković, najmanje 200 miliona eura tokom ukupnog trajanja investicije.
Obaveza ponuđača je, kako navodi ministar, da avansno uplati najmanje 100 miliona eura i da tokom trajanja koncesije, odnosno u narednih 30 godina državi uplaćuje najmanje 10 odsto godišnjeg prihoda Aerodroma.

“Formiranje cijena biće pod strogom kontrolom Ministarstva” , kazao je Nurković.

Ministar je saopštio da je Ekonomski fakultet utvrdio da je tržišna cijena Aerodroma 140 miliona eura. Naveo je da su uslovi za budućeg koncesionara veoma strogi.

„Taj ko zadovolji sve kriterijume tehničke, finansijske i ko da najbolju ponudu za poboljšanje avio dostupnosti biće proglašen za pobjednika tendera“, kazao je Nurković.

Ministar je objasnio i da nema bojazni da će radnici ostati bez posla, jer su, kako je kazao, zaštićeni najboljim kolektivnim ugovorom.
Pojasnio je da u narednih pet godina neće biti otpuštanja.

„I radnici smatraju da smo jako dobro zaštitili njihove interese kolektivnim ugovorom“, naveo je Nurković.

Tagovi: Aerodromi Crne Gore, Osman Nurković, Duško Marković, Vlada Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Novartis polaže nade u hidroksiklorokin u borbi protiv koronavirusa
NADE
Novartis polaže nade u hidroksiklorokin u borbi protiv koronavirusa
ŽENEVA - Švicarska farmaceutska tvrtka Novartis polaže naviše nade u borbi protiv koronavirusa u antimalarik hidroksiklorokin, izjavio je u nedjeljnom intervjuu za švicarske medije izvršni direktor Vas Narasimhan.
Ribari: Ako država ne pomogne, morat ćemo prodavati brodove
ALARMANTNO
Ribari: Ako država ne pomogne, morat ćemo prodavati brodove
RIJEKA - Mnoge gospodarske grane našle su se na udaru pandemije, uključujući i hrvatsko ribarstvo. Znana je priča, nije od jučer. Kvarnerski i istarski ribari glavninu svojih ulova plasiraju na izvozno, talijansko tržište.
Na tržnicama u subotu znatno više prodavača nego kupaca
TRŽNICE
Na tržnicama u subotu znatno više prodavača nego kupaca
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite dopustio je rad u zatvorenim dijelovima tržnica, ali njih su u subotu pohodili tek rijetki kupci, što zbog straha, što zbog neinformiranosti da tržnice sada ipak rade, piše u nedjelju Večernji list.
University Trading Tournament 2020
STUDENTSKO NATJECANJE
University Trading Tournament 2020
ZAGREB - University Trading Tournament (u organizaciji Financijskog kluba) je najveće regionalno studentsko natjecanje u trgovanju na financijskim tržištima na kojem je do sada sudjelovalo preko 2000 natjecatelja.
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
PREPORUKE
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije preporučila je svim društvima za osiguranje da omoguće klijentima odloženo plaćanje dospelih premija osiguranja, ukoliko plaćaju u ratama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE