GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodromi Crne Gore: Sedam kompanija javilo se na tender za koncesiju

Aerodromi Crne Gore: Sedam kompanija javilo se na tender za koncesiju
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2019 / 20:49
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Na pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore prijavilo se sedam kompanija. Prijavili se su kompanije iz Indije, Koreje, tri turske kompanije, kao i jedna kompanija iz Irske. Neke od tih kompanija su se prijavile kao konzorcijum više firmi, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Kako CdM saznaje, dvije od tri turske kompanije koje su se prijavile su TAV i Limak grupa. Prijavu je, prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, poslao i indijska GMR grupa. Takođe, kako tvrde izvori CdM-a, prijavio se i irski DAA International, kao i korejski International Airport.

Saopštenjem se oglasilo i Ministarstvo pomorstva i saobraćaja, koje je dalo i konačnu listu kompanija koje su se prijavile.

Po javnom oglasu za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodjelu koncesije za Aerodrome Crne Gore, pristiglo je sedam prijava potencijalnih ponuđača, kako slijedi, po vremenu dostavljanja prijava: Konzorcijum Cengiz & Copenhagen Airports, Turska, Danska; Incheon International Airport Corporation, Južna Koreja; GMR, Indija; Groupe ADP Consorcium-TAV, Francuska, Turska; Corporacion America Airports, Luxemburg; Limak Holding, Turska; Consortium DAA International-Bouygues Batiment International-Marguerite-TIIC, Irska, Francuska i Luxemburg.

"Dakle, pristiglo je sedam prijava, od 4 kompanije i 3 konzorcijuma, iz 7 država. U skladu sa Javnim pozivom i Pretkvalifikacionom dokumentacijom, sve Prijave za pretkvalifikaciju su blagovremeno dostavljene. Tenderska komisija izvršila je, u prisustvu opunomoćenih predstavnika potencijalnih Ponuđača, a u skladu sa Pretvalifikacionom dokumentacijom, otvaranje Prijava za pretkvalifikaciju, kojom prilikom je utvrđeno da su sve pristigle Prijave propisno označene", navedeno je u saopštenju iz resornog Ministarstva.

Vlada je u skladu sa Zakonom o koncesijama, na predlog Ministarstva saobraćaja i pomorstva, usvojila koncesioni akt za dodjelu koncesije za Aerodrome Crne Gore, odnosno međunarodne aerodrome Podgorica i Tivat, konkurentski izabranom najboljem ponuđaču, koji će osnovati i registrovati preduzeće sa sjedištem u Crnoj Gori za obavljanje koncesione djelatnosti.

Nurković je za RTCG kazao da će nakon otvaranja ponuda uslijediti period od mjesec dana kad će biti poznato koje kompanije mogu ići u proces klasičnog tendera.

"Mi ćemo vidjeti koje se kompanije interesuju, i koje su kompanije ispunile uslove za pretkvalifikaiju, odnosno koje su kompanije stekle uslove da ih u narednom periodu mi pozovemo da dostave svoju ponudu. Od danas, od prijema dokumentacije, do rješavanja po pristigloj dokumentaciji treba da prođe 30 dana", rekao je Nurković,

Na kraju će, kako je rekao, objaviti spisak kompanija koje su se pretkvalifikovale, nakon čega će uputiti poziv za dostavljanje ponuda.

Podsjećamo, SDP traži da se Skupština Crne Gore na prvoj narednoj sjednici izjasni o Rezoluciji kojom se traži da Vlada odustane od najavljenog modela zakupa Aerodroma.

Tagovi: Aerodromi Crne Gore, Osman Nurković, TAV grupa, Limak grupa, DAA International
PROČITAJ I OVO
Predsjednik VEM-a: Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti
IZDVOJENA MIŠLJENJA
Predsjednik VEM-a: Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) objavilo je zapisnik sjednice o ugovaranju koncesije za 101MHz Top Radiju, ali i izdvojena mišljenja predsjednika VEM-a Josipa Popovca i zamjenika Roberta Tomljenovića koji su bili protiv navodeći da koncesiju treba oduzeti zbog neistinitih podataka.
Petrokemija: Zastoj postrojenja Urea i Amonijak
ZASTOJ
Petrokemija: Zastoj postrojenja Urea i Amonijak
ZAGREB - Iz Petrokemije su u srijedu izvijestili da su postrojenja za proizvodnju uree i amonijaka započela danas s obustavom rada zbog tehničkog kvara, dok ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta.
Axel Springer namjerava zaposliti stotine novinara
NOVINARI
Axel Springer namjerava zaposliti stotine novinara
BERLIN - Njemački medijski div Axel Springer namjerava u narednim godinama zaposliti nekoliko stotina novinara, izjavio je u intervjuu za Sueddeutsche Zeitung (SZ) član uprave Jan Bayer.
Atlantska plovidba u gradnju novih brodova ulaže 137 milijuna dolara
FLOTA
Atlantska plovidba u gradnju novih brodova ulaže 137 milijuna dolara
DUBROVNIK - Sukladno strateškom opredjeljenju Atlantske plovidbe d.d. u cilju modernizacije, ekologizacije i obnove flote, na sjednici Upravnog odbora održanoj u utorak dana je suglasnost na ugovore o gradnji dvaju brodova i dvaju opcijskih brodova za prijevoz rasutih tereta nosivosti 82.000 DWT s brodogradilištem Jiangsu Hantong Ship Heavy Industry Co., Ltd.
Tehnomont će graditi patrolne brodove za Cipar i protupožarne za Grčku
POSLOVI
Tehnomont će graditi patrolne brodove za Cipar i protupožarne za Grčku
RIJEKA – Brodogradilište Tehnomont prije mjesec dana ugovorilo je gradnju tri 17-metarska patrolna broda za Cipar, a kroz petnaestak dana očekuje ih parafiranje novog posla, ovog puta s Grcima za koje će u Puli izgraditi dva protupožarna broda – potvrdio nam je Niko Skala, tehnički direktor ovog brodogradilišta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE