GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodrome Crne Gore tužilo 200 zaposlenih

Aerodrome Crne Gore tužilo 200 zaposlenih
TUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2020 / 16:50
Autor: SEEbiz / Tanjug
PODGORICA – Aerodrome Crne Gore tužilo je više od 200 zaposlenih, potvrdile su podgoričkom „Danu“ tri advokatske kancelarije, a prenosi agencija Mina.

Radnici su se na taj korak odlučili uglavnom zbog dugovanja po osnovu startnog dijela zarade, kao i neisplaćenih toplih obroka, zimnica, bolovanja, prevoza i prekovremenog rada.

Advokat Milovan Milošević kaže da sa koleginicama iz kancelarije zastupa između 60 i 70 zaposlenih, prenijela je agencija Mina.

„Nismo precizirali koliko ukupno novca se potražuje od Aerodroma, jer nadležni u kompaniji mjesecima odbijaju da dostave vještacima neophodnu dokumentaciju. Nemamo vještačenu finansijsku dokumentaciju, ali naša procjena je da je bez prevoza, bolovanja i prekovremenog rada, oko 15.000 evra po zaposlenom, koji je na radu od prije 2008. godine“, rekao je Milošević.

Za zaposlene koji su kasnije počeli da rade te sume su višestruko manje.

On je naveo da je, prema informacijama kojima raspolaže, predato oko 600 tužbi protiv Aerodroma.

„Radi se o tome da imamo slučajeve da jedan zaposleni ima više tužbi, zavisno od situacije“, objasnio je Milošević i dodao da su u međuvremenu zaključena neka poravnanja sa zaposlenima koji nisu tužili kompaniju, kao i da je u fazi pripreme ponuda za ostale koji su podnijeli tužbe.

Advokatica Vera Peković je saopštila da je punomoćnica više od 100 zaposlenih, od kojih su neki povukli tužbe.

„Imamo probleme kad su u pitanju predmeti po tužbama zaposlenih u Aerodromima. Prema mom mišljenju, osnovni problem je diskriminacija zaposlenih, što je i protivustavno. Doneta je odluka da se prvo isplate radnici koji nisu tužili kompaniju. Postavlja se pitanje kakve veze ima to što je neko tužio firmu, a neko ne“, kaže Peković.

Podsjetila je da visina tužbenih zahteva nije određena, jer je za to potrebno finansijsko veštačenje.

Tagovi: Aerodromi Crne Gore, Vera Peković
PROČITAJ I OVO
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
Imperial Riviera otkrila ambicioznu politiku dividende
DIVIDENDA
Imperial Riviera otkrila ambicioznu politiku dividende
RAB - Imperial Riviera objavila je poprilično atraktivnu politiku dividendi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE