GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodrom Mostar blizu dogovora s Ryanairom

Aerodrom Mostar blizu dogovora s Ryanairom
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2023 / 20:30
Autor: SEEbiz / klix.ba
MOSTAR - Aerodrom Mostar je u završnoj fazi pregovora sa aviokompanijom Ryanair o uspostavu letove za Mostar, kazao je direktor mostarskog aerodroma Ivan Ljubić govoreći o planovima za dugoiščekivano oživljavanje vazdušnog saobraćaja na mostarskom nebu.

On je to kazao danas u Mostaru nakon potpisivanja ugovora i promociji nadolazećih letova Croatia Airlinesa Zagreb - Mostar, koji će im od 3. maja ove godine biti prva redovna linija.

"Dobijamo letove Croatia Airlinesa, pregovaramo o partnerstvu s grčkim avioprijevoznikom i u završnoj smo fazi pregovora s Ryanair-om", kazao je direktor mostarskog aerodroma.

Naglašava da je Mostar za to spreman i da je dosta kapitalnih investicija odrađeno zbog toga.

"Zadnje dvije godine radimo na kapitalnim investicijama i infrastrukturalnim stvarima da osiguramo najbolju uslugu koju može pružiti Aerodrom Mostar i koja se očekuje po međunarodnim standardima, i uspjeli smo u tome. Desetak projekata smo uspjeli relizovati već i osigurali smo prihvat putnika iz aviokompanija iz svih svjetskih najvećih i najboljih. Jedna od drugih stvari je bilo gorivo koje je jedno od najbitnijih usluga koje nudi aerodrom i to smo uspjeli riješiti konzorcijskim ugovorom, tako da smo sada ispunili sve preduslove", kazao je Ljubić.

Napominje da su se opredijelili građanima omogućiti niskotarifne letove, ali dok oni ne dođu, kako naglašava osigurali su građanima Mostara i Hercegovine preko Zagreba dostupnim 25 destinacija u Evropi.

"To je bio cilj, povezati Mostar sa Evropom i svjetskim destinacijama, da naši ljudi brže i lakše otputuju u Evropu, ali i da naša dijaspora koristeći te kanale do Mostara dođe što jednostavnije", rekao je Ljubić optimističan da će uskoro i niskotarifne aviokompanije slijetati na mostarsko tlo.

Posljednji let Croatia Airlinesa koji je povezivao Zagreb i Mostar bio je pred početak pandemije koronavirusa u martu 2020. godine, a njezino ponovno oživljavanje Grad Mostar subvencionira sa milion KM.

Povratak ove aviolinije gradonačelnik Mostara Mario Kordić je okarakterisao historijskim događajem i početkom nove historije za mostarski aerodrom, koji je osnova za ozbiljan turizam i razvoj svih grana gospodarstva.

Posebno je simbolična činjenica da će prvi let biti upravo na dan otvaranja mostarskog sajma gospodarstva 3. maja ove godine.

Tagovi: Zračna luka Mostar, Ryanair, Ivan ljubić, Croatia Airlines
PROČITAJ I OVO
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE