GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija

Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 07:54
Autor: SEEbiz / indikator.ba
MOSTAR - Advaita i Aluminij industrija d.o.o. Mostar sklopili su strateški ugovor o desetogodišnjoj saradnji koji će u početku podrazumijevati da će ova multinacionalna kompanija, čije je sjedište u Dubaiju i s ispostavama u više zemalja svijeta, kupiti i distribuirati polovinu proizvodnje iz pogona Ljevaonice.

Izvršna direktorica Advaite Katia Pazvantova ovih je dana u posjetu Mostaru gdje je obišla pogone Aluminija s Amirom Grossom Kabirijem, čelnim čovjekom Aluminij industrije i MT Abraham grupe.

Pazvantova u intervjuu za Večernji list BiH kaže kako vidi velike potencijale mostarskog Aluminija te ima ideje kako pomoći u njegovu razvoju i snažnijem pozicioniranjem na tržištu.

- Saradnju s Aluminijem smatramo strateškim partnerstvom koje će imati dvije faze. U početku ćemo se fokusirati na nabavu kvalitetnih Aluminijevih proizvoda i njihovu distribuciju na globalno tržište, koristeći našu trgovinsku mrežu i logističku ekspertizu te, općenito, pomažući koliko god možemo u svim fazama ponovnog rođenja diva, ali korak po korak. Opseg naše saradnje produbljivat će se i širiti na temelju uspješnog završetka određenih prethodno dogovorenih faza. Proizvodnja prve serije trupaca sljedeća je velika prekretnica. Nakon toga blisko ćemo sarađivati s gospodinom Kabirijem kako bismo razvili nove regionalne mogućnosti (u ovom sektoru i šire), koje će u konačnici biti od koristi svim dionicima, kazala je Pazvantova.

Precizirala je da desetogodišnji ugovor podrazumijeva da će u idućim godinama Advaita kupiti 50% proizvoda Aluminij industrije i baviti se njihovom prodajom i marketingom.

- U kratkoročnom i srednjoročnom poslovanju neizvjesnost će ostati, ali vjerujemo da će aluminijska industrija prije pokazati oporavak zbog široke primjene metala u našem svakodnevnom životu. Nadalje, iza "čuda" ponovnog pokretanja Ljevaonice krije se složen posao koji su izveli brojni visokokvalificirani međunarodni i lokalni timovi, a koje predvodi snažna i sposobna nova Uprava. S tog gledišta, optimistični smo za budućnost tvornice, istaknula je.

Napomenula je da je Advaita grupa globalni trgovac metalom i hemikalijama. Sa sjedištem u Dubaiju i uredima u Londonu, Hong Kongu, Singapuru, Malti i Kazahstanu, Advaita je smještena u svim glavnim trgovačkim središtima kako bi lakše upravljala svim poslovnim procesima koji uključuju i kompleksnu logističku i operativnu mrežu.

Tagovi: Advaita, Aluminij Mostar, Aluminij, Katia Pazvantova
PROČITAJ I OVO
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
JASNA PORUKA
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
BEOGRAD - Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali i istakao da će država pomoći svojoj nacionalnoj aviokompaniji tako što će pokriti gubitke nastale tokom pandemije Covida19.
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
POTEZI
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
ZAGREB - S obzirom na činjenicu da je ulazak stranih državljana u Republiku Hrvatsku limitiran nakon posljednje uvedenih epidemioloških mjera, Windrose Airlines otkazao je određene letove prema Zagrebu u prosincu.
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
POTEZI
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
ZAGREB - Lucijan Carić i Leon Juranić iz DefenseCodea odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna.
Cosco želi dodatni udjel u Luci Pirej
AMBICIJE
Cosco želi dodatni udjel u Luci Pirej
ATENA - Kineski Cosco izrazio je namjeru da preuzme dodatnih 16 posto udjela u Luci Pirej.
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
PORAZNO
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
BERLIN - Omnio, njemačka internetska platforma za putovanja vlakom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman najgorom među 30 u Europi. Od mogućih 100 bodova dobila je nula.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE