GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija

Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 07:54
Autor: SEEbiz / indikator.ba
MOSTAR - Advaita i Aluminij industrija d.o.o. Mostar sklopili su strateški ugovor o desetogodišnjoj saradnji koji će u početku podrazumijevati da će ova multinacionalna kompanija, čije je sjedište u Dubaiju i s ispostavama u više zemalja svijeta, kupiti i distribuirati polovinu proizvodnje iz pogona Ljevaonice.

Izvršna direktorica Advaite Katia Pazvantova ovih je dana u posjetu Mostaru gdje je obišla pogone Aluminija s Amirom Grossom Kabirijem, čelnim čovjekom Aluminij industrije i MT Abraham grupe.

Pazvantova u intervjuu za Večernji list BiH kaže kako vidi velike potencijale mostarskog Aluminija te ima ideje kako pomoći u njegovu razvoju i snažnijem pozicioniranjem na tržištu.

- Saradnju s Aluminijem smatramo strateškim partnerstvom koje će imati dvije faze. U početku ćemo se fokusirati na nabavu kvalitetnih Aluminijevih proizvoda i njihovu distribuciju na globalno tržište, koristeći našu trgovinsku mrežu i logističku ekspertizu te, općenito, pomažući koliko god možemo u svim fazama ponovnog rođenja diva, ali korak po korak. Opseg naše saradnje produbljivat će se i širiti na temelju uspješnog završetka određenih prethodno dogovorenih faza. Proizvodnja prve serije trupaca sljedeća je velika prekretnica. Nakon toga blisko ćemo sarađivati s gospodinom Kabirijem kako bismo razvili nove regionalne mogućnosti (u ovom sektoru i šire), koje će u konačnici biti od koristi svim dionicima, kazala je Pazvantova.

Precizirala je da desetogodišnji ugovor podrazumijeva da će u idućim godinama Advaita kupiti 50% proizvoda Aluminij industrije i baviti se njihovom prodajom i marketingom.

- U kratkoročnom i srednjoročnom poslovanju neizvjesnost će ostati, ali vjerujemo da će aluminijska industrija prije pokazati oporavak zbog široke primjene metala u našem svakodnevnom životu. Nadalje, iza "čuda" ponovnog pokretanja Ljevaonice krije se složen posao koji su izveli brojni visokokvalificirani međunarodni i lokalni timovi, a koje predvodi snažna i sposobna nova Uprava. S tog gledišta, optimistični smo za budućnost tvornice, istaknula je.

Napomenula je da je Advaita grupa globalni trgovac metalom i hemikalijama. Sa sjedištem u Dubaiju i uredima u Londonu, Hong Kongu, Singapuru, Malti i Kazahstanu, Advaita je smještena u svim glavnim trgovačkim središtima kako bi lakše upravljala svim poslovnim procesima koji uključuju i kompleksnu logističku i operativnu mrežu.

Tagovi: Advaita, Aluminij Mostar, Aluminij, Katia Pazvantova
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE