GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris ulazi u investicijski ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura

Adris ulazi u investicijski ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2023 / 14:23
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe na sjednici održanoj danas u Rovinju razmatrao je i odobrio poslovni plan društva za razdoblje od 2024. do 2026. godine, koji za trogodišnje razdoblje, uz ostalo, uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu većem od 600 milijuna eura, odnosno prosječno 200 milijuna eura godišnje.

Planom je predviđeno da će Adris u turistički dio svoga poslovanja uložiti više od 400 milijuna eura, u osiguranje 65, u zdravu hranu 18 i zelenu energiju 130 milijuna eura.

Glavnina ulaganja u turističkom dijelu odnosi se na hotel Marjan, i to više od 100 milijuna eura, u zonu Koversada gotovo 100 milijuna, kampove u Rovinju i Vrsaru 63, te, također, više od 100 milijuna eura za održavanje kvalitete cijelog portfelja. Snažan investicijski ciklus, uz provođenje programa operativne izvrsnosti u svim dijelovima turističkog poslovanja, potpora je daljnjem rastu tvrtke.

Unatoč izazovima s kojima se susreće tržište osiguranja - ponajprije zbog inflacijskih pritisaka, sve izraženijih klimatskih promjena i zaoštravanja zakonskih okvira - Croatia osiguranje nastavlja s procesom transformacije i digitalizacije u svim područjima svoga poslovanja. Planirano je ulaganje vrijedno više od 30 milijuna eura u daljnju digitalizaciju, osobito u brend Laqo, te u zdravstveni dio poslovanja.

Kako bi održao kvalitetu i snagu svoga brenda, Cromaris će prosječno godišnje ulagati šest milijuna eura. Naglasak je na diferenciranim proizvodima te na komercijalnoj izvrsnosti i izvrsnosti u operacijama.

Plan ulaganja vrijedan više od 600 milijuna eura, od čega 130 milijuna eura u zelenu energiju, potpora je daljnjem organskom rastu i razvoju Adrisa, što će, kako je planirano, omogućiti rast svih ključnih pokazatelja poslovanja.
Nakon sjednice Nadzornog odbora, a u povodu 20. obljetnice osnutka Adris grupe, priređena je svečanost. Tim povodom prisutnima se obratio dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora, mr. sc. Ante Vlahović, istaknuvši kako smo „u tih dvadesetak godina napravili generacijski iskorak i stvorili jednu od vodećih nacionalnih i regionalnih kompanija“.

Tagovi: Adris, investicije, Maistra, Cromaris, Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze
ODLAZAK
Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze
LJUBLJANA - Koparska logistička tvrtka Intereuropa, u većinskom vlasništvu Pošte Slovenije, nakon 25 godina povlači se s Ljubljanske burze. O prijedlogu za povlačenje dioničari će odlučivati na skupštini 16. svibnja, a otpremnina za istisnute dioničare iznosit će 1,57 eura po dionici prema prijedlogu uprave i nadzornog odbora.
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
PROBLEMI
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
VARAŽDIN - Radnicima Varteksa isplaćen je drugi dio plaća za veljaču zahvaljujući pozajmici koju je dao jedan od dioničara kompanije – Stjepan Čajić.
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
PROBLEMI
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
ZAGREB - Poznati trgovački lanac proglašen je krivim i kažnjen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje ljudi.
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
PULA - Arena Hospitality Group jučer je primila dva protuprijedloga za dividendu od PBZ Croatia osiguranja i AZ mirovinskih fondova.
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
POTEZI
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnik Ivo Boscarol postao je 10-postotni vlasnik C-Astrala. Udio je otkupio od suosnivača Marka Peljhana, koji ostaje partner, a istovremeno preuzima i upravljanje drugom Boscarolovom tvrtkom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE