GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris: Predložena dividenda od 2,35 eura po dionici

Adris: Predložena dividenda od 2,35 eura po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2023 / 14:33
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2022. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.

Uprava Društva donijela je pak odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva koja će se održati 20. lipnja 2023. godine, s početkom u 13,00 sati u sjedištu tvrtke u Rovinju.

Obrazlažući rezultate poslovanja u 2022. godini, predsjednik Uprave Marko Remenar istaknuo je kako je Adris grupa i ove godine uspješno poslovala. U podlozi takvih rezultata dobra je diverzifikacija poslovnog portfelja i sposobnost Grupe brzoj prilagodbi novonastalim tržišnim i gospodarskim kretanjima, te predanost njezinih zaposlenika. I ova godina, kako je rekao, iskorištena je za racionalizacije u sustavu uz istodobnu digitalizaciju brojnih poslovnih procesa, realizaciju investicijskih projekata s najvišim stopama povrata, te pripremu strateških investicijskih projekata Grupe, od kojih, pojedinačno najznačajniji, hotel Marjan u Splitu napokon kreće u realizaciju u 2023. godini. Pri tome, u fokusu su ustrajavanje na kvaliteti naših usluge i proizvoda, kao glavne odrednice održivosti poslovanja. Poslovni i financijski rezultat ostvaren u 2022. godini daje nam stabilnost i snagu potrebnu za daljnji rast poslovanja i realizaciju poslovno-financijskih ciljeva u uistinu neizvjesnim okolnostima u kojima živimo i radimo, zaključio je Remenar.

Kako je navedeno u izvješću o poslovanju, u 2022. godini Adris grupa ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 6,5 milijardi kuna, što je za 14 posto više u usporedbi s prethodnom godinom. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 6,1 milijardu kuna, i za 16 posto je veći od prihoda ostvarenog u 2021. godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 1,30 milijardi kuna, što je rast od 23 posto. Neto dobit u 2022. godini iznosi 550 milijuna kuna, što je za 37 posto više od neto dobiti ostvarene u prethodnoj godini, i za devet posto veća je od neto dobiti ostvarene u 2019. godini. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi pak 418 milijuna kuna i, u usporedbi s prethodnom godinom, veća je za 41 posto.

Nakon što su predsjednici uprava Croatia osiguranja, Maistre i Cromarisa, (Davor Tomašković, Tomislav Popović i Ivan Leko) iznijeli ključna obilježja poslovanja tvrtki u sastavu Adrisa u 2022. godini, Nadzorni je odbor utvrdio financijska izvješća te, zajedno s Upravom, predložio Glavnoj skupštini, uz druge prijedloge odluka, donošenje i odluke o isplati dividende u iznosu od 2,35 eura po dionici. Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem Društva u razdoblju od 2005. do zaključno 2011. godine. Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima Društva koji su na dan 27. lipnja 2023. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 20. srpnja 2023. godine.
S obzirom na to da je članu Nadzornog odbora i dosadašnjem predsjedniku, mr.sc. Anti Vlahoviću, istekao mandat, Nadzorni odbor predložio je Glavnoj skupštini da, u skladu sa statutom tvrtke, Antu Vlahovića ponovno izabere za člana Nadzornog odbora.

Poziv za Glavnu skupštinu bit će objavljen na internetskoj stranici sudskog registra, te će u cijelom propisanom sadržaju, zajedno s izvješćima i ostalim materijalima za Glavnu skupštinu, biti objavljen i na internetskim stranicama Adris grupe www.adris.hr.

Tagovi: Adris Grupa, dividenda, Maistra, Croatia osiguranje, Cromaris, Croatia osiguranje, ante Vlahović, Davor Tomašković, Tomislav Popović, Marko Remenar
PROČITAJ I OVO
Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze
ODLAZAK
Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze
LJUBLJANA - Koparska logistička tvrtka Intereuropa, u većinskom vlasništvu Pošte Slovenije, nakon 25 godina povlači se s Ljubljanske burze. O prijedlogu za povlačenje dioničari će odlučivati na skupštini 16. svibnja, a otpremnina za istisnute dioničare iznosit će 1,57 eura po dionici prema prijedlogu uprave i nadzornog odbora.
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
PROBLEMI
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
VARAŽDIN - Radnicima Varteksa isplaćen je drugi dio plaća za veljaču zahvaljujući pozajmici koju je dao jedan od dioničara kompanije – Stjepan Čajić.
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
PROBLEMI
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
ZAGREB - Poznati trgovački lanac proglašen je krivim i kažnjen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje ljudi.
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
PULA - Arena Hospitality Group jučer je primila dva protuprijedloga za dividendu od PBZ Croatia osiguranja i AZ mirovinskih fondova.
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
POTEZI
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnik Ivo Boscarol postao je 10-postotni vlasnik C-Astrala. Udio je otkupio od suosnivača Marka Peljhana, koji ostaje partner, a istovremeno preuzima i upravljanje drugom Boscarolovom tvrtkom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE