GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris ide u opsežan otkup vlastitih dionica

Adris ide u opsežan otkup vlastitih dionica
TREZOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2018 / 16:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Adris grupa objavljuje program za otkup vlastitih povlaštenih i redovnih dionica. Adris pokreće program otkupa vlastitih dionica s namjerom stjecanja do maksimalno 600.000 dionica s novčanim iznosom dodijeljenim programu u iznosu od 300.000.000 HRK. Program će biti završen najkasnije do 16. lipnja 2019. godine.

Program se provodi s ciljem da se iste ponude na prodaju i/ili za nagrađivanja radnika i menadžmenta Društva i povezanih Društava. Društvo planira otkupiti vlastite dionice na uređenom tržištu Zagrebačke burze (unutar i izvan knjige ponuda). Izvršenje programa otkupa vlastitih dionica ovisi o tržišnim uvjetima i strateškim odlukama Adris-a, te se može promijeniti, napustiti ili na bilo koji način prilagođavati tijekompredviđenih uvjeta njegovog trajanja. Ovaj Program ne uređuje kupnju vlastitih dionica putem organiziranih tender ponuda na Zagrebačkoj burzi.

Program otkupa vlastitih dionica početi će 05. ožujka 2018., a završit će najkasnije 16. lipnja 2019. Adris nije obvezan niti u jednom trenutkuotkupiti vlastite dionice, nego će djelovati kao kupac ovisno o tržišnim cijenama .

U skladu s odlukom Glavne skupštine, Uprava je ovlaštena za otkup do 10% od ukupnog broja izdanih dionica. Najviša cijena po kojoj Društvo može kupiti vlastite dionice ne smije prelaziti 10%, niti biti ispod 10% prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja. Interkapital će u ime Adrisa, biti jedini član burze koji će ponuditi cijene za dionice u kontekstu Programa.

Tagovi: Adris Grupa, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:ADRS-R-A
PROČITAJ I OVO
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
LINIJE
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
ZAGREB - Eurowings u kolovozu najavljuje čak 25 međunarodnih linija iz Njemačke prema šest hrvatskih zračnih luka.
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
BRODARI
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Ostvarena dobit Grupe koja uključuje dobit pripisanu imateljima kapitala iznosi 45,4 mil. HRK. U istom razdoblju prošle godine ostvaren je gubitak od 57,4 milijuna kuna.
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
NAMIRENJE
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
RIJEKA – Uprava 3. maja, na čelu s direktorom Edijem Kučanom, jučer je prvi put izašla službeno s prijedlogom i modelom namirenja preostalog dijela vjerovničkih potraživanja, koja ukupno iznose oko 104 milijuna kuna.
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
RAST
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
NOVO MESTO - Grupa Krka je u prvoj polovici godine ostvarila 808,6 milijuna eura prihoda od prodaje, što je jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Neto dobit porasla je 11 posto na 177,4 milijuna eura.
AstraZeneca: Prodaja cjepiva utrostručena u drugom tromjesečju
UZLET
AstraZeneca: Prodaja cjepiva utrostručena u drugom tromjesečju

LONDON - Prodaja cjepiva farmaceutske kompanije AstraZeneca više se nego utrostručila, na 894 milijuna dolara u drugom tromjesečju u odnosu na prethodno razdoblje.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE