GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris Grupa predlaže dividendu od 15,5 kuna po dionici

Adris Grupa predlaže dividendu od 15,5 kuna po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2022 / 14:41
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris Grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2021. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini. 

Uprava Društva donijela je pak odluku o sazivanju Glavne skupštine koja će se održati 10. lipnja 2022. godine, s početkom u 13,00 sati u sjedištu tvrtke u Rovinju.

Obrazlažući rezultate poslovanja u 2021. godini, predsjednik Uprave Marko Remenar istaknuo je kako je Adris grupa u drugoj pandemijskoj godini uspješno poslovala. U podlozi takvih rezultata dobra je diverzifikacija poslovnog portfelja, značajna agilnost i sposobnost Grupe brzoj prilagodbi novonastalim tržišnim i gospodarskim kretanjima, te predanost zaposlenika. I ova pandemijska godina, kako je rekao, iskorištena je za racionalizacije u sustavu uz istodobnu digitalizaciju brojnih poslovnih procesa, realizaciju investicijskih projekata s najvišim stopama povrata, te pripremu strateških investicijskih projekata Grupe. Pri tome, u fokusu su bile kvaliteta isporučene usluge i kvaliteta proizvoda, kao glavne odrednice održivosti poslovanja. Poslovni i financijski rezultat ostvaren u 2021. godini daje nam stabilnost i snagu potrebnu za daljnji rast poslovanja i realizaciju poslovno-financijskih ciljeva u neizvjesnim okolnostima u kojima živimo i radimo, zaključio je Remenar.

Kako je navedeno, u 2021. godini ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 5,7 milijardi kuna, što je za 20 posto više u usporedbi s prethodnom godinom. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,3 milijarde kuna i za 22 posto veći je od prihoda ostvarenog u 2020. godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 1,02 milijarde kuna, što je četiri posto manje od ostvarenog u predpandemijskoj 2019. godini. Neto dobit u 2021. iznosi 403 milijuna kuna.

Nakon što su predsjednici uprava Croatia osiguranja, Maistre i Cromarisa, (Davor Tomašković, Tomislav Popović i Ivan Leko) iznijeli ključna obilježja poslovanja tvrtki u sastavu Adrisa u 2021. godini, Nadzorni je odbor utvrdio financijska izvješća te, zajedno s Upravom, predložio Glavnoj skupštini, uz druge prijedloge odluka, donošenje i odluke o isplate dividende u iznosu od 15,50 kuna po dionici. Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem Društva u razdoblju od 2005. do zaključno 2011. godine. Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima Društva koji su na dan 15. lipnja 2022. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 5. srpnja 2022. godine.

Poziv za Glavnu skupštinu bit će objavljen na internetskoj stranici sudskog registra, te će u cijelom propisanom sadržaju, zajedno s izvješćima i ostalim materijalima za Glavnu skupštinu, biti objavljen i na internetskim stranicama Adris grupe www.adris.hr.

U osvrtu na rezultate poslovanja i stanje u tvrtki, dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora, Ante Vlahović je, uz ostalo, rekao:

„Naši su ciljevi jasni. Dugoročnom rastu i održivosti tvrtke sve smo podredili. Istina, pandemija je usporila i nas. Ali, u usporedbi s drugima, naši poslovi, i u ovi okolnostima, stoje dobro. Turizam je, po različitim kriterijima, bolji od drugih, a osiguranje i zdrava hrana ostvaruju rast. Štoviše, Croatia, otkad posluje u sastavu Adrisa, nikad bolja! Likvidnost je neupitna, vrijednost kapitala sačuvana, investicijski potencijal ostao jednako snažan. Adris ne smanjuje svoje ambicije.“

Tagovi: Adris Grupa, dividenda, Maistra, Croatia osiguranje, Cromaris, ante Vlahović, Davor Tomašković, Tomislav Popović, Marko Remenar
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE