GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris Grupa: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 5%

Adris Grupa: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 5%
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2019 / 08:15
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Adris Grupa u prvom tromjesečju ove godine ostvarila je neto dobit od 19 milijuna kuna, što je pet posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Ukupni prihodi iznosili su 1,19 milijardi kuna ili 6,7 posto manje. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje, koji su dosegnuli 989 milijuna kuna, što je dva posto više nego lani. Istodobno, na razini grupe ukupni rashodi smanjeni su za 5,5 posto, na 1,16 milijardi kuna.

Adris grupu čine tri strateške poslovne jedinice - turizam, kojom upravlja Maistra d.d., proizvodnja zdrave hrane, kojom upravlja Cromaris d.d. i osiguranje, kojom upravlja Croatia osiguranje d.d.

Grupa Croatia osiguranje je, kako se navodi, u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 92,7 milijuna kuna.

Croatia osiguranje i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskome tržištu s ukupnim udjelom od 30,6 posto, navodi se u priopćenju iz Adrisa. Ostvarena je ukupna bruto zaračunata premija Croatia osiguranje grupe u Hrvatskoj u iznosu od 885 milijuna kuna, a bruto zaračunata premija na razini grupe iznosi 1,03 milijardi kuna.

U izvješću se navodi i kako je u turističkom dijelu Grupe trenutni booking bolji za tri posto u usporedbi s prošlogodišnjim. Intenzivno se investira u obnovu i povećanje kvalitete postojećih proizvoda pa je tako početkom travnja otvoren Grand Park Hotel Rovinj, ključni proizvod u procesu zaokruživanja vrhunske hotelske ponude u Rovinju. Ukupna planirana ulaganja u 2019. godini u turističkom dijelu grupe iznose oko 300 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Iz Adrisa podsjećaju da su početkom ove godine završili proces stjecanja potpunog udjela u tvrtki HUP-Zagreb te kako je u tijeku proces funkcionalnoga spajanja u turističkome dijelu kako bi Maistra i HUP-Zagreb funkcionirali kao jedinstven sustav, što će omogućiti korištenje ekonomije obujma i sinergije.

Cromaris je u prvom tromjesečju ove godine ostvario neto dobit od 6,3 milijuna kuna, što je 21 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

U navedenom je razdoblju ostvarena prodaja od 1.878 tona, što je za 14 posto više nego u prva tri mjeseca prošle godine. Na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od 15 posto, što je dovelo do rekordnog udjela prodaje na stranim tržištima - od čak 86 posto, navodi se u izvješću.

Također se napominje kako je brzi dugogodišnji rast doveo do potrebe za kapitalnim jačanjem tvrtke pa je početkom ove godine obavljena dokapitalizacija u iznosu od 110 milijuna kuna.

Tagovi: Adris Grupa, Maistra, Cromaris, Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
PROCJENE
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
SOLIN - Povod za razgovor s Marinkom Došenom, predsjednikom uprave "AD Plastik Grupe", svakako je nagrada Zlatni ključ za najboljega velikog izvoznika u 2019. godini.
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
KOLODVOR
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
ROVINJ - Dozvola, koja bi trebala postati pravomoćna do sredine listopada, odnosi se na gradnju građevine infrastrukturne namjene na novoformiranoj čestici na kojoj je planirana nova lokacija kolodvora koji bi se tako s Trga na Lokvi preselio na područje Concette.
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
KARIJERE
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
LJUBLJANA - Na redovitoj godišnjoj generalnoj skupštini Američka gospodarska komora Slovenije malo je izmijenila svoje vodstvo i dobila novog predsjednika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE