GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris grupa lani s neto dobit od 41 milijun kuna

Adris grupa lani s neto dobit od 41 milijun kuna
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 19:00
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Adris grupa je u 2020. ostvarila neto dobit od 41 milijun kuna, što je značajno smanjenje u odnosu na godinu ranije kada je iznosila 506 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog u petak.

Iz Adrisa napominju kako je poslovanje u 2020. obilježeno pandemijom koronavirusa te potresima koji su pogodili Hrvatsku. U takvim okolnostima Adris grupa je, kako ističu, u prošloj godini ostvarila ukupan prihod od pet milijardi kuna, što je za 17 posto manje u usporedbi s 2019. godinom.

Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 4,3 milijarde kuna i za 20 posto je manji.

Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 586 milijuna kuna, što je 45,6 posto manje nego godinu ranije.

Grupa je sačuvala financijski potencijal nužan za novi investicijski i razvojni ciklus, ističu iz Adrisa.

CO ostvarilo 328 milijuna kuna neto dobiti

Croatia osiguranje grupa je u prošloj godini ostvarila neto dobit u iznosu od 328 milijuna kuna, što je 3,4 posto manje u odnosu na godinu ranije.

Po podacima iz financijskog izvješća tog osiguravajućeg društva, ukupna zaračunata bruto premija na razini grupe Croatia osiguranje iznosila je 3,2 milijarde kuna, što je pad od dva posto. Od toga zaračunata bruto premija neživotnih osiguranja iznosi 2,7 milijardi kuna, što je rast od 1,1 posto, dok zaračunata bruto premija životnog osiguranja bilježi smanjenje za 14,7 posto, na 551,1 milijun kuna.

U izvješću se navodi kako je Croatia osiguranje u 2020. osnažilo svoju vodeću tržišnu poziciju. Prvi je put, nakon višegodišnjeg pada, preokrenut trend i postignut rast u tržišnom udjelu, ističe se.

Croatia osiguranje je, kako se navodi, uvjerljiv lider na hrvatskom tržištu s udjelom od 26,7 posto, što je za 0,5 postotna boda više u odnosu na prethodnu godinu.

Turistički segment ostvario 136 milijuna kuna gubitka

Neto gubitak turističkog segmenta lani je iznosio 136 milijuna kuna, naspram neto dobiti od 229 milijuna kuna u 2019. godini.

Konsolidirani prihod od prodaje turističkog segmenta u 2020. godini iznosi 587 milijuna kuna, što je na razini 35 posto ostvarenja prethodne godine kada je bio 1,7 milijardi kuna.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 93 milijuna kuna.

Ostvarena pozitivna EBITDA ukazuje na činjenicu da je u kriznoj 2020. godini turistički segment ostvario razinu operativne dobiti i likvidnosti dostatnu za redovito operativno poslovanje, ističu iz Adrisa u izvješću.

Cromaris ostvario neto dobit od 9,2 milijuna kuna

Cromaris je u prošloj godini ostvario neto dobit od 9,2 milijuna kuna, što je rast za oko tri miijuna kuna prema godini ranije. Prihode od prodaje iznose 512 milijuna kuna i rasli su osam posto.

Količinska prodaja je iznosila 10.376 tona, što je devet posto više u odnosu na 2019. godinu.

Na izvoznim tržištima prošle je godine ostvaren količinski rast od 17 posto.

Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 84 posto prodanih količina i 86 posto prihoda od prodaje, napominju iz Adrisa u izvješću.

Tagovi: Adris grupa, Adris, Croatia osiguranje, Cromaris
PROČITAJ I OVO
Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
AKVIZICIJE
Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
LJUBLJANA - Belgijska kompanija Vision Healthcare sa sjedištem u Kotrijku, u vlasništvu Yvana Vindevogela, napravila je novi iskorak u planiranoj evropskoj strategiji konsolidaciji - postala je stopostotni vlasnik slovenskog Sensilaba.
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
RURALNI RAZVOJ
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
VARAŽDIN - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik Zdravko Tušek u subotu su u Varaždinu prehrambenoj tvrtki Vindija uručili devet ugovora iz Programa ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti odobrene potpore od 22 milijuna kuna.
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
PEKING - Kina će do kraja godine najvjerojatnije proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv covida-19, rekao je u subotu dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva (NHC).
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
JASNA PORUKA
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
ZAGREB - Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija, na N1 televiziji govorila je o dugu veledrogerijama.
Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom
INVESTICIJE
Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom
LJUBUŠKI - Gradnja milionskog projekta koji će zapošljavati desetke Ljubušaka započela je ovih dana. Na više od 20.000 kvadratnih metara počelo je ravnanje terena za budući pogon koji gradi Mesna industrija Braća Pivac, piše Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE