GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adriadiesel završio remont dieselskog motora iz Nuklearne elektrane Smolensk

Adriadiesel završio remont dieselskog motora iz Nuklearne elektrane Smolensk
REMONT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2019 / 11:15
Autor: SEEbiz
KARLOVAC – Adriadiesel je ovih danazavršio remont dieselskog motora iz Nuklearne elektrane Smolensk.

Karlovačka tvrtka vodeća je u proizvodnji dieselskih motora i opreme za energetska i tehnološka postrojenja u jugoistočnoj Europi. U nuklearnim postrojenjima diljem svijeta radi preko 50 Adriadieselovih generatorskih setova koji služe za napajanje nuklearnih elektrana u slučaju havarije i nestanka struje u samoj elektrani. Zanimljivost je da su posljednji generatori koji su se ugasili danima nakon eksplozije reaktora u Černobilskoj elektrani 1984. bili upravo Adriadieselovi havarijski generatori i to ne zbog kvara već zbog - nestanka goriva. Danas je Adriadiesel u svijetu jedini proizvođač tog tipa havarijskih motora - četverotaktni, srednjekretni dizelski V motor s rotirajućim klipovima snage 6.600 kW na 600 okr/min. Adriadiesel je ukupno isporučio 52 motora.

Od 1976. do 1988. na područje današnje Rusije i Ukrajine isporučeno je 45 motora. Od 2011. isporučeno je 7 moderniziranih motora u Rusiju pod imenom ADRIA 40.Od 2004. Adriadiesel je servisirao 13 motora i ima ugovoren remont za još jedan motor. U tijeku su pregovori o remontu još motora kao i izradi novih motora. U ovom trenutku Adriadiesel ima ugovorenih poslova u vrijednosti od 60. milijuna USD za izgradnju 6 novih motora od kojih su 4 od 10,15MW i 2 od 6,3MW.Smjer daljnjeg razvoja Adriadiesela je usredotočiti se na energetiku iz obnovljivih izvora i nuklearni sektor te sačuvati bazu postojećih poslova u brodskoj industriji:

„Adriadiesel je dokazano stručan partner koji nudi kvalitetan servis dieselskih motora - generatorskih setova na brodovima u plovidbi ili na doku bilo gdje u svijetu. Također, iznimno smo ponosni i na servise, remonte i tehničku podršku na dieselskim motorima u nuklearnom sektoru u Rusiji, Češkoj, Slovačkoj i Ukrajini", rekao je Nenad Končar, predsjednik uprave Adriadiesela.

Za AO Koncern Rosenergatom, podružnicu OAO Koncern Rosenergatom, Adriadiesel je obavio u rekordno kratkom vremenu (90 dana od dolaska) remont dieselskog motora 12ZV40/48 iz Nuklearne elektrane Smolensk, proizvedenog još davne 1978. godine u pogonima Adriadiesela. Dieselski motor težak 84 tone je uspješno obnovljen i bit će otpremljen iz Adriadiesela posebnim prijevozom navečer 21.11. Iz Zagrebačke zračne luke „Franjo Tuđman" obnovljeni dizelski motor će zrakoplov Antonov 124-100, jedan od najvećih zrakoplova na svijetu, otpremiti natrag u Smolensk. Polijetanje zrakoplova planirano je 22.11.2019.

Tagovi: Adriadiesel, Nuklearna elektrana Smolensk, Nenad Končar
PROČITAJ I OVO
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak u 2020.
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak u 2020.
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković je u 2020. godine poslovala s ukupnim gubitkom u visini od 61,2 milijuna kuna, što je znatno manje nego godinu ranije kada je gubitak premašivao 166 milijuna kuna, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće slavonskobrodske kompanije.
Neto dobit Dukata potonula 75%
TEŽAK PAD
Neto dobit Dukata potonula 75%
ZAGREB - Dukat je u 2020. godini ostvario neto dobit od 7,2 milijuna kuna, što je pad od 21,1 milijuna kuna ili 75 posto u odnosu na godinu ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.
Adris grupa lani s neto dobit od 41 milijun kuna
U PLUSU
Adris grupa lani s neto dobit od 41 milijun kuna
ROVINJ - Adris grupa je u 2020. ostvarila neto dobit od 41 milijun kuna, što je značajno smanjenje u odnosu na godinu ranije kada je iznosila 506 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog u petak.
Vlasnik British Airwaysa zaključio 2020. godinu s gubitkom od 7,4 mlrd eura
SVE TEŽE
Vlasnik British Airwaysa zaključio 2020. godinu s gubitkom od 7,4 mlrd eura
LONDON - Vlasnik britanskog avioprijevoznika British Airwaysa IAG izvijestio je da je 2020. godinu zaključio s gubitkom od 7,43 milijarde eura zbog paralize putovanja u pandemiji, upozorivši da je teško predvidjeti kada će se poslovanje normalizirati.
Air France se vraća na ljubljanski aerodrom
POVRATAK
Air France se vraća na ljubljanski aerodrom
LJUBLJANA – Francuska kompanija Air France ponovo će početi prometovati s aerodroma u Ljubljani od 6. ožujka, objavljeno je danas iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE