GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adria Media Zagreb pojačala se s najvećim domaćim eksperticama native oglašavanja

Adria Media Zagreb pojačala se s najvećim domaćim eksperticama native oglašavanja
POJAČANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2020 / 09:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Najveći domaći stručnjaci native oglašavanja, Silvana Mrvelj i Anita Vučinić Naprta, postali su u listopadu članovima Adria Media Zagreb tima.

Marketinške kampanje same po sebi trebaju donositi vrijednost te generirati novi, edukativni i zabavni sadržaj, a ne ometati pažnju publike i biti 'kamen spoticanja' u percepciji brenda kod potrošača. Native oglašavanje, kao sadržajno autentičan i iskustveni oblik reklamne komunikacije, pravi je odgovor na ovaj izazov. Znaju to i u Adria Mediji Zagreb koja je akvizicijom 'nativnih gurua' Silvane Mrvelj i Anite Vučinić Naprte osnažila svoj odjel native oglašavanja.

Native oglašavanje je najbrže rastući oglašivački segment u povijesti modernog oglašavanja. Između 2017. i 2018. u svijetu je zabilježen rast od 35 posto. Prihodi native oglašavanja u 2018. u svijetu su premašili 20 milijardi dolara – s tendencijom godišnjeg rasta od 20 posto (izvor: BI Intelligence estimates, Interactive Advertising Bureau (IAB)). Upravo je ovaj trend jedan od ključnih pokretača daljnjeg razvoja AMZ platformi – printa, digitalnih izdanja, evenata i B2B-a - jer native sadržaj kojeg potpisuju stručnjakinje Mrvelj i Vučinić Naprta je provjereno dobar sadržaj bez obzira na kojoj se platformi plasira.

„Kvaliteta teksta, fotografija i dizajn mimikrički se uklapaju u sadržaj samog medija. Dakle, vrhunski novinarski pristup temi/brandu/klijentu je 'core' zadatak, a izvedba je prilagođena zadanostima i posebnostima papira, portala, native eventa, društvenih mreža te ciljevima native kampanje, kao što su primjerice 'call to action', 'performance' marketing i 'brand awareness'“ poručila je Mrvelj koja je s kolegicom Vučinić Naprta osvojila brojna međunarodna priznanja i nagrade za uspješne marketinške kampanje.

„Velika mi je čast biti dio vrhunskog i kreativnog AMZ tima te brendova koji već godinama stvaraju sjajne priče, projekte i platforme koje čitateljima i klijentima donose vrlo autentičan i iskustveni sadržaj. Posebno me veseli kreiranje novih native formata s fokusom na kvalitetan novinarski tekst, vrhunsku fotografiju i dizajn - u kojima ne planiramo pratiti trendove već ih stvarati. Adria Media Zagreb je ispričala mnogo dobrih priča dosad. Uvjerena sam da će 2021. i nova dimenzija native oglašavanja biti jedna od njih“ rekla je Vučinić Naprta.

Uslijed ekonomskog šoka uzrokovanog pandemijom mnoge izdavačke kuće mijenjaju svoj model poslovanja te su, nažalost, prisiljene  
reducirati broj novinara i smanjiti troškove ulaganja. No, ima i onih hrabrih koje u kriznim vremenima investiraju u daljnji razvoj. „Jačanjem našeg odjela native oglašavanja vodećim stručnjacima u tom području utvrđujemo svoju lidersku poziciju medijske kuće u lifestyle segmentu, još brže provodimo svoju digitalnu transformaciju poslovanja s naglaskom na inovativna komunikacijska rješenja i jaču sinergiju s našim oglašivačkim partnerima. Njima i njihovim brendovima želimo pružiti dodanu vrijednost kroz nove native formate i kreativne ideje koji su od esencijalne važnosti za realizaciju uspješnih marketinških kampanja“ poručila je direktorica AMZ-a Ivana Krajinović.

Tagovi: Adria Media Zagreb, native sadržaj, Ivana Krajinović, Silvana Mrvelj,i Anita Vučinić Naprta
PROČITAJ I OVO
Nike servirao razočaravajuću prognozu
PAD DIONICA
Nike servirao razočaravajuću prognozu
NEW YORK - Dionice proizvođača sportske opreme Nike pale su u petak šest posto (cijena je pala ispod 150 dolara).
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE