GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adria Airwaysu prijeti oduzimanje licence za letove zbog financijskih problema

Adria Airwaysu prijeti oduzimanje licence za letove zbog financijskih problema
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2019 / 07:59
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
LJUBLJANA - Slovenska Agencija za civilno zrakoplovstvo (CAA) otvorila je postupak oduzimanja operativne licence Adria Airwaysu, navodi tamošnji portal SiolNet, dodajući kako bez spomenute licence zrakoplovi Adrije ne mogu letjeti.

Postupak protiv Adrije, tvrdi SiolNet, pokrenut je zbog financijske i poslovne neodrživosti poslovanja tog avioprijevoznika što, upozorava portal, izravno utječe na sigurnost putnika koje prevozi Adria. Agencija je u obvezi dovršiti započeti postupak u roku tri mjeseca, no SiolNet procjenjuje da će pravorijek biti donesen u ubrzanoj proceduri zbog sigurnosti zračnog prijevoza.

Iz Adria Airwaysa SiolNetu su poručili kako se ne radi o izvanrednom, nego redovitom postupku Agencije za civilno zrakoplovstvo nadzora poslovanja kompanije. U prilog tvrdnji da se radi o redovitom postupanju Agencije, prozvani avioprijevoznik navodi kako se sličan nadzor trenutno sprovodi i u drugim aviokompanijama.

Kako je slovenskoj novinskoj agenciji STA najavio direktor CAA Rok Marolt, postupak koji se trenutno provodi u Adria Airwayswu može, u slučaju negativnog nalaza po prijevoznika, rezultirati trajnim ili privremenim oduzimanjem licence. Moguće je, prema istome izvoru, da CAA Adriji izda privremenu licencu uz obvezu uklanjanja uočenih nepravilnosti u određenome roku.

SiolNet procjenjuje kako bi makar i privremeno oduzimanje licence Adriji značilo stečaj kompanije. Portal podsjeća da je njemački vlasnik Adrije nedavno izrazio očekivanje da će slovenska država dokapitalizirati kompaniju zbog njezina značaja za nacionalno gospodarstvo.

- Vlada nije poslušala molbe vlasnika Adria Airwaysa poručivši kako će Slovenija biti povezana zračnim linijama s svijetom s Adrijom ili bez nje – napominje SiolNet.

I ljubljanska zračna luka, navodi slovenski portal, razradila je scenarij za slučaj da Adria Airways prestane s radom. Adria Ljubljanu povezuje s dvadesetak europskih prijestolnica, među ostalim, s Parizom, Frankfurtom, Minhenom i Bruxellesom.

Tagovi: Adria Airways, Aerodrom Ljubljana, Slovenska Agencija za civilno zrakoplovstvo, Rok Marolt
PROČITAJ I OVO
AmCham izabrao novi Upravni odbor, na čelu Zoran Petrović
KARIJERE
AmCham izabrao novi Upravni odbor, na čelu Zoran Petrović
BEOGRAD - Američku privrednu komoru u Srbiji (AmCham) u naredne dve godine vodiće novi Upravni odbor na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu, biti Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke.
Adris Grupa: Neto dobit u 2019. skočila 31%
DOBRA GODINA
Adris Grupa: Neto dobit u 2019. skočila 31%
ROVINJ - Prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2019. godine, Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto.
Metro postaje cage-free i u Hrvatskoj
ODLUKE
Metro postaje cage-free i u Hrvatskoj
ZAGREB - Metro Group, jedna od najvećih veleprodajnih tvrtki na svijetu, obvezala se utjecati na dobrobit životinja u svom lancu opskrbe javnom izjavom kako će jaja u ljusci i tekuća jaja nabavljati isključivo od poljoprivrednika koji koriste nekavezne sustave držanja kokoši.
Pliva za proizvodnju dezinficijensa uvela rad u trećoj smjeni
PRILIKE
Pliva za proizvodnju dezinficijensa uvela rad u trećoj smjeni
ZAGREB - Nakon što su građani opustošili ljekarne i drogerije pokupovavši do zadnje maske i sredstva za dezinfekciju ruku uskoro bi police mogle biti barem dijelom popunjene.
Suglasnost HŽ Putničkom prijevozu za nabavku 11 elektromotornih vlakova
KREDITIRANJE
Suglasnost HŽ Putničkom prijevozu za nabavku 11 elektromotornih vlakova
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala suglasnost za sklapanje ugovora o predfinanciranju i najmu između HŽ Putničkog prijevoza i EUROFIMA o nabavi 11 elektromotornih vlakova - pet vlakova za gradsko-prigradski promet i šest za regionalni promet, ukupno vrijednih 57,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE