GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AD Plastik: Neto dobit u prvom kvartalu pala 12,5%

AD Plastik: Neto dobit u prvom kvartalu pala 12,5%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2019 / 13:22
Autor: SEEbiz
SOLIN - AD Plastik Grupa objavila je Međuizvještaj poslovodstva za prva tri mjeseca 2019. godine u kojem je ostvarila poslovne prihode od 348,3 milijuna kuna što predstavlja rast od 7,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Prvi je dio godine obilježila završna etapa proizvodnih ciklusa ključnih vozila AD Plastik Grupe i to faze 1 Twinga i Smarta te Renault Clia. U tijeku je izmjena serijske proizvodnje navedenih modela s redizajniranim i moderniziranim verzijama pa je tako krajem ožujka započela serijska proizvodnja novog Twinga, a za Smart fazu 2 i Renault Clio 5 očekuje se početak serijske proizvodnje u narednom razdoblju.

Ostvarena neto dobit Grupe za prva tri mjeseca 2018. godine iznosi 27,9 milijuna kuna (pad od 12,5%), a EBITDA 46 milijuna kuna. Kretanje ovogodišnje EBITDA-e nije usporedivo s prošlom godinom zbog drugačijih etapa proizvodnih ciklusa. Tako će početak proizvodnje novih modela tijekom godine rezultirati rastom EBITDA-e, a do kraja godine završit će se i integracija Tisza Automotivea.

„U prva smo tri mjeseca ove godine najveće napore uložili u pripremu naših proizvodnih lokacija za početak serijske proizvodnje, ali i u pregovore s potencijalnim i postojećim kupcima. Unatoč padu prodaje automobila na europskom i ruskom tržištu, najave naših kupaca su više nego optimistične što je vrlo pozitivan pokazatelj za daljnji rast našeg poslovanja.", rekao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Neto financijski rezultat povoljniji je u promatranom razdoblju, a neto financijski dug porastao je najvećim dijelom zbog realizacije kredita za financiranje investicija u matičnom društvu.

„Ostvarenim smo rezultatima zadovoljni jer su u skladu s onim što smo zadali i do kraja ćemo godine realizirati planirane ciljeve.", izjavio je Marinko Došen.

Tagovi: AD Plastik, Marinko Došen, Renault Clio, Renault Twingo
PROČITAJ I OVO
Američka administracija uvela sankcije kineskoj korporaciji CEIEC
SANKCIJE
Američka administracija uvela sankcije kineskoj korporaciji CEIEC
WASHINGTON - SAD su uvele danas sankcije kineskoj korporaciji CEIEC, optuživši je da pruža podršku vlastima predsednika Venecuele Nikolasa Madura.
Iduće godine nastavak gradnje polarnog kruzera u 3. maju
POSLOVI
Iduće godine nastavak gradnje polarnog kruzera u 3. maju

RIJEKA - Iz Scenicove tvrtke MKM Yachts potvrdili su da su u završnoj fazi razgovora s bankama vezanim za realizaciju kredita u ukupnom iznosu od 100 milijuna eura za gradnju novog luksuznog polarnog kruzera u riječkom »3. maju«.

Ambiciozan poticajni program Zračne luke Dubrovnik
POTICAJI
Ambiciozan poticajni program Zračne luke Dubrovnik
DUBRVNIK - Zračna luka Dubrovnik programom novih poticajnih mjera zrakoplovnim prijevoznicima potiče porast prometa i razvoj mreže ruta, sve u cilju brzog oporavka zračnog prometa prema i iz Dubrovnika.
Njemačka vlada najavljuje kraj velikodušne pomoći malim poduzetnicima
POMOĆ
Njemačka vlada najavljuje kraj velikodušne pomoći malim poduzetnicima

BERLIN - Njemačka vlada najavila je u ponedjeljak prestanak pomoći u sadašnjem obujmu malim poduzetnicima zbog gubitaka prouzročenih mjerama protiv širenja pandemije koronavirusa.

Jakominić: Kao ugostitelj i poduzetnik mogu reći da se bojim
STRAHOVANJA
Jakominić: Kao ugostitelj i poduzetnik mogu reći da se bojim
ZAGREB - U ponedjeljak je održan još jedan sastanak nekolicine ministara s predstavnicima poduzetnika kako bi se dogovorili o obeštećenju onih koji su najpogođeniji posljednjim mjerama za suzbijanje širenja epidemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE